Κινηματογραφος

H Zoe Saldana ζήτησε συγγνώμη για τον ρόλο της ως Nina Simone

Είχε ενσαρκώσει την θρυλική τραγουδίστρια στην ταινία του 2016 με τίτλο «Nina»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
zoe-saldana.jpg
Zoe Saldana (Φωτογραφία: EPA)

Το 2013 η Zoe Saldana είχε υπερασπιστεί την επιλογή της να παίξει την Nina Simone

Η Zoe Saldana ζήτησε συγγνώμη για την επιλογή της να ενσαρκώσει τη θρυλική τραγουδίστρια της Jazz και υπέρμαχο των πολιτικών δικαιωμάτων Nina Simone στη βιογραφική ταινία του 2016 «Nina» .

Η 42χρονη αφρο-λατίνα ηθοποιός με καταγωγή από τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Αϊτή και το Πουέρτο Ρίκο μίλησε για τον ρόλο της Simone σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Nina Simone
Nina Simone (Φωτογραφία:EPA)

«Δεν έπρεπε ποτέ να παίξω την Nina». Πίστευα πως μου επιτρεπόταν να παίξω την Nina επειδή ήμουν μία μαύρη γυναίκα. Και είμαι. Αλλά ήταν η Nina Simone που είχε μια διαδρομή που άξιζε να τιμηθεί με τον πιο λεπτομερή τρόπο, γιατί αυτό ήταν. Ένας λεπτομερής και πολύπλοκος άνθρωπος. Της άξιζε κάτι καλύτερο».

Η αφίσα της ταινίας Nina
Η αφίσα της ταινίας Nina

Mε δάκρυα στα μάτια, η Saldana πρόσθεσε. «Ζητώ συγγνώμη, λυπάμαι τόσο πολύ. Πλέον γνωρίζω καλύτερα και δεν θα έκανα κάτι παρόμοιο».

Ο λόγος που η επιλογή της Saldana γι τον ρόλο είχε ξεσηκώσει τόσες αντιδράσεις την εποχή που κυκλοφόρησε η ταινία ήταν πως προκειμένου να παίξει την Simone η Saldana είχε κάνει με τεχνικό τρόπο πιο σκούρο το δέρμα της ενώ είχε χρησιμοποιήσει και μία τεχνητή μύτη για να μοιάζει στη Simone. 

Το 2013 η ηθοποιός είχε υπερασπιστεί την επιλογή της με δήλωση στο περιοδικό Latina. «Ακούστε να σας πω. Αν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ μπορεί να είναι η Κλεοπάτρα μπορώ και εγώ να είμαι η Νina. Λυπάμαι».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα για τη μητέρα μου
Όλα για την Μητέρα μου: Το κορυφαίο φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ο ισπανός σκηνοθέτης τιμά αγαπημένα φιλμ του κλασικού Χόλιγουντ και ταυτόχρονα ξετυλίγει την προσφιλή θεματολογία του, βάζοντας ξανά σε περίοπτη θέση τις αγαπημένες του γυναίκες

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.