Κινηματογραφος

Πορφυρά Ποτάμια: Το best seller επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη 19 χρόνια μετά

Βενσάν Κασέλ και Ζαν Ρενό επιστρέφουν δύο δεκαετίες μετά την πρώτη τους προβολή

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΟΡΦΥΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑ | Crimson Rivers  | Short Trailer

To best seller μυθιστόρημα του Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, από τον Ματιέ Κασοβίτς και πρωταγωνιστές τους Βενσάν Κασέλ και Ζαν Ρενό

Τα «Πορφυρά Ποτάμια», η ταινία του Ματιέ Κασοβίτς που βασίστηκε στο best seller μυθιστόρημα του Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ επιστρέφει από την StraDa Films την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τι έκαναν ο Ζαν Ρενό και ο Βενσάν Κασέλ 19 χρόνια πριν αλλά και γιατί η ταινία με την υπέροχη μουσική του Μπρούνο Κουλέ, έκανε πάταγο τότε. Το γαλλικό θρίλερ που υπογράφει ο δημιουργός του «Μίσους» είχε 5 υποψηφιότητες στα γαλλικά Όσκαρ, με το μυστήριο και τις συνεχείς ανατροπές να κλέβουν την παράσταση, όπως ακριβώς και στο μυθιστόρημα του Γκρανζέ.

rivieres_pourpres_27.jpg

Δυο διαφορετικές αστυνομικές έρευνες, 300 χιλιόμετρα μακριά η μια από την άλλη, προβληματίζουν τους αστυνομικούς επιθεωρητές που τις αναλαμβάνουν. Ο Pierre Niemans είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας. Του ανατίθεται μια περίεργη υπόθεση στη Guernon, μια κωμόπολη στους πρόποδες των Αλπεων, όπου το πανεπιστήμιο αποτελεί τον πυρήνα της. Αντικείμενό του ένας απίστευτα βίαιος και μεθοδικά εκτελεσμένος φόνος. Από την άλλη έχουμε τον νέο, πανέξυπνο, μοναχικό άλλα και βίαιο Max Kerkerian.

Εκείνος διεξάγει έρευνες σχετικά με έναν βεβηλωμένο τάφο σε ένα νεκροταφείο του Sarzak και μια διάρρηξη δημοτικού σχολείου. Η έρευνά των δυο υποθέσεων τον οδηγεί στα χνάρια του μυστηριώδους θανάτου ενός κοριτσιού είκοσι χρόνια πριν. Η δύο έρευνες θα συγκλίνουν και τελικά θα συναντηθούν φέρνοντας στο φως ένα απίστευτο παρελθόν. Η αναζήτηση της αλήθειας θα τους φέρει μπροστά σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ