- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χοακίν Φοίνιξ για την ψυχολογική προσέγγιση του «Τζόκερ» (video)
Τι αποκαλύπτει ο ηθοποιός για την προετοιμασία που έκανε προκειμένου να δεχτεί τον συγκεκριμένο ρόλο
Ο Χοακίν Φοίνιξ μίλησε για τον τρόπο που επέλεξε να ερμηνεύσει τον «Τζόκερ» στη νέα ταινία που βγαίνει στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο.
Με την ερμηνεία του ως «Τζόκερ» ο Χοακίν Φίνιξ βάζει πλώρη για τα Όσκαρ, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα -σύμφωνα με τους «μπουκ»- για το χρυσό αγαλματίδιο Α' Ανδρικού Ρόλου. Ο διάσημος ηθοποιός αποκάλυψε ότι πριν αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο προετοιμάστηκε, όσο καλύτερα μπορούσε. Στόχος ήταν να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του χαρακτήρα ενός ανθρώπου που πάσχει από το σύνδρομο του παθολογικού γέλιου.
«Είδα βίντεο με άτομα που πάσχουν από παθολογικό γέλιο, μία ψυχική ασθένεια που κάνει κάποιον να γελάει ανεξέλεγκτα» εξήγησε ο ηθοποιός. Πρόκειται για μια ασθένεια που προκαλεί ακούσιο γέλιο ή κλάμα χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο εξωτερικό ερέθισμα.
Διαφορετική προσέγγιση
Σε άρθρο του το ιταλικό περιοδικό Il Vernerdi, στο οποίο ο Φοίνιξ έδωσε τη συνέντευξη, επισημαίνει ότι ο τρόπος που ο ηθοποιός θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη και στον «κόσμο του κακού» ένα πνευματικό και νευρολογικό πρόβλημα υγείας, θα είναι διαφορετική από τη μέχρι τώρα προσέγγιση που γινόταν στον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Σύμφωνα με το περιοδικό, θα κινηθεί στον χώρο του ψυχολογικού ρεαλισμού και δεν θα μεταφερθεί ως ένας ακόμα ήρωας κομικς.
Η ταινία «The Joker» έρχεται 10 χρόνια μετά τον ρόλο του Χιθ Λέτζερ στην ταινία «Ο σκοτεινός ιππότης» και τρία χρόνια μετά τον ρόλο του Τζάρετ Λέτο στην ταινία «Ομάδα αυτοκτονίας». Το φιλμ θα προβληθεί στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 31 Αυγούστου, και θα βγει στις αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου.
Αυτό είναι το trailer...
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόβλημα για τη νέα διαφημιστική καμπάνια της Warner Bros.
Η φωτογραφία από το γυμναστήριο που έγινε viral
Ο Κρις Κάρτερ παρουσιάζει επιτέλους την εκδοχή που είχε αρχικά οραματιστεί
Για μια ακόμα φορά, η ζωή μοιάζει να αντιγράφει την Τέχνη
Το τολμηρό αντιπολεμικό αφήγημα του Κρίστοφερ Νόλαν – Από τις καλύτερες στιγμές του καλού κινηματογράφου
Είχε παίξει μαζί του στον Μπόρατ και μετά... πουθενά
Το CineFIX εγκαινιάζει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το αφιέρωμα HEAT
«Ήταν Αύγουστος του 1996. Δεν είχα μπάτζετ. Όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και ξαφνικά».
«Όλα έπρεπε να γίνουν με απόλυτο επαγγελματισμό», δήλωσε ο 55χρονος ηθοποιός
Κάθε καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά της πόλης
Μια διαδρομή της πόλης από το ελληνικό σινεμά έως τις μεγάλες διεθνείς παραγωγές
5 λεπτά στην «Οδύσσεια» με αμοιβή 5 εκατ. δολάρια
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους συνεχίζει τη σαρωτική πορεία της καταγράφοντας ιλιγγιώδεις εισπράξεις
Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα απαντά στις επικρίσεις για το φετινό πρόγραμμα
Ο διάσημος ηθοποιός πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και δίνει νέο ύφος στην κλασική ταινία με τον Στιβ ΜακΚουίν
Η ζεστή ματιά του σκηνοθέτη και η στάση των «φυσιολογικών» ανθρώπων
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Toy Story 5, με 252.640 εισιτήρια
Ντακότα Τζόνσον και Έλεν Μπέρστιν υποδύονται τη θρυλική ηθοποιό όπως την ξέρουμε αλλά και όπως δεν τη γνωρίσαμε ποτέ
Η τεράστια επιτυχία της «Οδύσσειας» ανοίγει τον δρόμο, αλλά το υπέρογκο κόστος παραμένει εμπόδιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.