Κινηματογραφος

Τα βρετανικά ΜΜΕ για τη βασίλισσα των Όσκαρ Ολίβια (εικόνες)

Και τον σκηνοθέτη Λάνθιμο που την οδήγησε στη στέψη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολίβια Κόλμαν
Ολίβια Κόλμαν/ © EPA/ETIENNE LAURENT

Πέρασαν 13 χρόνια για να στεφθεί βασίλισσα των Όσκαρ μια Βρετανή. Η πρώτη στέψη έγινε με την Έλεν Μίλερ στον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' της Αγγλίας και σήμερα η Ολίβια Κόλμαν κέρδισε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας ως βασίλισσα Άννα της Αγγλίας.

«Η βασίλισσα των Όσκαρ Ολίβια» είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα της Daily Mail για τη διάκριση της Κόλμαν, πρωταγωνίστρια στην ταινία «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου. Το δημοσίευμα αναφέρεται κυρίως στο πηγαίο χιούμορ της Ολίβια Κόλμαν και στην αυθόρμητη και συγκινητική σύντομη ομιλία της κατά την παραλαβή του χρυσού αγαλματιδίου.

olivia.jpg


«Δεν ήταν η ευνοούμενη κανενός και η νίκη της εξέπληξε πολλούς στα δημοσιογραφικά γραφεία», σχολιάζει το BBC.

«Η Ολίβια Κόλμαν έκλεψε την παράσταση. Μέχρι που ήρθε το σοκ με το Πράσινο Βιβλίο» υποστηρίζει ο Independent.

olivia2.jpg


Σε γενικές γραμμές τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δηλώνουν απογοητευμένα με την επιλογή του «Πράσινου Βιβλίου» για καλύτερη ταινία της χρονιάς και εμμένουν ότι οι δύο δημιουργίες που ξεχώρισαν και άξιζαν τη βράβευση ήταν το «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν και η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου.

«Οι όμορφες εκπλήξεις δεν αποζημιώνουν για τα μεγάλα σοκ», γράφει ο Γκάρντιαν αποδοκιμάζοντας κι αυτός την επιλογή του «Πράσινου Βιβλίου». Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ο Γιώργος Λάνθιμος ήταν αυτός που άξιζε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

olivia3.jpg


Τέλος η Daily Telegraph εστιάζει στην ατάκα της Κόλμαν κρατώντας στο χέρι το Όσκαρ: «Αυτό είναι ξεκαρδιστικό. Πήρα Όσκαρ». Μια αντίδραση απόλυτα συνδεδεμένη με τη ασθενική, άβουλη βασίλισσα Άννα που αναζητούσε την αγάπη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ