Κινηματογραφος

O Βενσάν Κασέλ γίνεται αυτόν τον Μάρτιο «Ο τυχοδιώκτης του Παρισιού»

Ο γάλλος ηθοποιός θα υποδυθεί τον Φρανσουά Βιντόκ και δίπλα του θα έχει την Όλγα Κριλένκο

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_m7osvk9.jpeg

Ο Ευγένιος Φρανσουά Βιντόκ είναι μία από πιο ιστορικές προσωπικότητες της Γαλλίας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και ένας λαϊκός ήρωας, η ιστορία του οποίου έχει εμπνεύσει κατά καιρούς κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας όπως ο Βίκτωρ Ουγκώ με τον δικό του Γιάννη Αγιάννη ή ο Έντγκαρ Άλαν Πόε με τον Ντυπέν. Πλέον ο εμβληματικός Βιντόκ, που από πρώην κατάδικος έγινε σερίφης έχοντας αφήσει παρακαταθήκη τις δύο αποδράσεις του από φυλακές υψίστης ασφαλείας, έχει τη δική του ιστορία στη μεγάλη οθόνη και ο πλέον κατάλληλος για την ενσάρκωσή του ήταν ο Βενσάν Κασέλ.

L'Empereur de Paris / Ο Τυχοδιώκτης του Παρισιού

Ο γάλλος ηθοποιός, έχοντας συμπληρώσει 30 χρόνια επαγγελματικής πορείας, μεταμορφώνεται σε έναν θρύλο της Γαλλίας του 19ου αιώνα, έναν πρώην κακοποιό που κατηγορείται για μια δολοφονία που ποτέ δεν διέπραξε και προσπαθεί να διαφύγει. Δίπλα του, ο Βενσάν Κασέλ θα έχει την εντυπωσιακή Όλγα Κιριλένκο (Oblivion) στο ρόλο της Βαρόνης, ενώ αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ο 52χρονος ηθοποιός θα συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Ζαν Φρανσουά Ρισέ («Θα μείνει μεταξύ μας», 2015). «Ο τυχοδιώκτης του Παρισιού» έρχεται από τις 7 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Odeon και την Audio Visual.

ol2v-6wn.jpeg

Λίγα λόγια για την ταινία
Στο απόγειο της βασιλείας του Ναπολέοντα, ο Βιντόκ, ο μόνος άνθρωπος που απέδρασε με επιτυχία από δύο φυλακές υψηλής ασφαλείας, είναι ένας θρύλος. Αφού θεωρήθηκε νεκρός μετά από την τελευταία, εντυπωσιακή του απόδραση, ο πρώην κακοποιός κρατάει πια χαμηλό προφίλ, ως ένας απλός έμπορος ρούχων. Το παρελθόν του όμως δεν τον αφήνει ήσυχο, καθώς οι πρώην συγκρατούμενοί του τον κατηγορούν για μια δολοφονία που δεν διέπραξε.

c_shnspx.jpeg

Για να αποδείξει την αθωότητα και τις καλές του προθέσεις, κλείνει μια συμφωνία με την αστυνομία: κυνηγά όλους τους κλέφτες και δολοφόνους του Παρισιού με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Χωρίς καν να το προσπαθεί, ο Βιντόκ γίνεται από πρώην κατάδικος, σερίφης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ