Κινηματογραφος

Οι ταινίες της εβδομάδας

8- 14 Αυγούστου

43881-98645.jpg
Λουκία Μητσάκου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
46822-97243.jpg

Οι Μάγοι της Μπάλας

n

Ένας πρώην ποδοσφαιριστής που ζει στη Βρετανία μαζεύει τους παλιούς συμπαίκτες του για να ξαναπαίξουν μαζί του, να βοηθήσουν τον τοπικό ψαρά, για να συγκεντρωθούν χρήματα και να σώσει θέσεις εργασίας.

Σκηνοθεσία: Olivier Dahan

Πρωταγωνιστούν: José Garcia, Jean-Pierre Marielle, Franck Dubosc


Έρωτας είναι…

image

Η Ida, κομμώτρια από τη Δανία, μόλις τελείωσε τη θεραπεία για τον καρκίνο και γυρίζει σπίτι της για να βρει ότι ο άντρας της την απατάει με μια νέα συνάδερφό του. Ταξιδεύει μόνη της στην Ιταλία για το γάμο της κόρης της και συναντάει ένα χήρο που κατηγορεί τον κόσμο για το χαμό της γυναίκας του. Η κακή πρώτη εντύπωση που σχηματίζει για αυτό τον άντρα αρχίζει να φεύγει όσο τον γνωρίζει καλύτερα. Κάθε τέλος είναι και μια νέα αρχή; Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Σορέντο της Ιταλίας και το soundtrack είναι διαφορετικές εκδοχές του τραγουδιού “That’s Amore”.

Σκηνοθεσία: Susanne Bier

Πρωταγωνιστούν: Pierce Brosnan, Trine Dyrholm, Sebastian Jessen, Molly Blixt Egelind


H διπλή ζωή της Βερόνικα

n

Η Βερόνικα ζει στην Πολωνία. H Veronique στη Γαλλία. Και οι δύο έχουν γεννηθεί την ίδια ημέρα το 1966. Έχουν τα ίδια μαλλιά, τα ίδια μάτια, το ίδιο βλέμμα, την ίδια αγάπη για τη μουσική. Η μία αγνοεί την ύπαρξη της άλλης και μεγαλώνουν χωριστά νιώθοντας, όμως, πάντα πως δεν είναι μόνες. Η ταινία διηγείται την ιστορία δύο γυναικών που είναι ουσιαστικά η ίδια γυναίκα -με ένα μυστηριώδη τρόπο- που ζει δυο διαφορετικές ζωές που σχετίζονται, όμως, μεταξύ τους. Η αδύναμη καρδιά της Weronika την εγκαταλείπει τη βραδιά του ντεμπούτου της και η αδύναμη καρδιά της Veronique την προτρέπει να εγκαταλείψει το τραγούδι. Αυτή είναι η διπλή ζωή της Βερόνικα: Πώς ο θάνατος της μίας επηρεάζει τη ζωή της άλλης; Θα μάθει ποτέ η μία για την ύπαρξη της άλλης;

Σκηνοθεσία: Krzysztof Kieslowski

Πρωταγωνιστούν: Irène Jacob, Halina Gryglaszewska, Kalina Jedrusik


Μια βραδιά στο Σαιν Τροπέ

image

Η κηδεία της συζύγου του Ζεφ συμπίπτει χρονικά με το γάμο της κόρης του αδερφού του Roni. Κακό timing που χειροτερεύει την ήδη τεταμένη σχέση μεταξύ των αδερφών. Οι ζωές των αδερφών διαφέρουν όσο η μέρα με τη νύχτα και το μόνο τους κοινό είναι ο πατέρας τους και οι κόρες τους που έχουν πολύ καλή σχέση. Από το Λονδίνο στο Παρίσι, από τη νέα Υόρκη μέχρι το Saint-Tropez, οι φιλονικίες, οι παρεξηγήσεις και οι προδοσίες θα ανατινάξουν αυτό το ετοιμόρροπο οικογενειακό σκηνικό. Αλλά μέσα από αυτές τις συγκρούσεις και τις χαοτικές συμφιλιώσεις θα ανθίσει μία ιστορία αγάπης- μπορεί και δύο.

Σκηνοθεσία: Danièle Thompson

Πρωταγωνιστούν: Eric Elmosnino, Lou de Laâge, Kad Merad, Monica Bellucci, Clara Ponsot, Valérie Bonneton


Τα Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας

n

Ρομαντική κομεντί του 1959. Η Jan Morrow (Doris Day) μένει μόνη της και θεωρεί πως είναι αρκετά ευτυχισμένη. Η τηλεφωνική εταιρεία την αναγκάζει να μοιραστεί την τηλεφωνική γραμμή της με τον Brad Allen (Rock Hudson), έναν ταλαντούχο συνθέτη του Broadway και πλειμπόι, με τον οποίο αντιπαθιούνται. Ο Brad αλλάζει τη φωνή του και υποδύεται έναν άντρα με το όνομα Rex Stetson και αρχίζουν να μιλάνε στο τηλέφωνο.

Σκηνοθεσία: Michael Gordon

Πρωταγωνιστούν: Rock Hudson, Doris Day

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ