Κινηματογραφος

Οι ταινίες της εβδομάδας

22-28 Αυγούστου

43881-98645.jpg
Λουκία Μητσάκου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
46826-97255.jpg

Οικογένεια Μίλερ

n

O David Burke είναι έμπορος μαριχουάνα και δημιουργεί μια ψεύτικη οικογένεια ως μέρος του σχεδίου του να διακινήσει μια μεγάλη ποσότητα από την Αμερική στο Μεξικό. Μαζεύει, λοιπόν, μια στρίπερ, δύο παιδιά της γειτονιάς και δημιουργεί τους Millers για να μην κινήσει υποψίες όταν θα περάσει τα σύνορα.

Σκηνοθεσία: Rawson Marshall Thurber

Πρωταγωνιστούν: Jennifer Aniston, Emma Roberts, Jason Sudeikis


Το κρυφό πάθος της Τερέζ Ντ.

n

Μια γυναίκα που ζει ένα δυστυχισμένο γάμο προσπαθεί να απελευθερωθεί από τις κοινωνικές πιέσεις. Η Thérèse, σαν μια άλλη Madame Bovary ή Anna Karenina ασφυκτιά παντρεμένη στην επαρχία. Εφόσον το κίνητρο του γάμου ήταν περισσότερο το συμφέρον παρά ο έρωτας, η πρωταγωνίστρια αρχίζει να αναθεωρεί όταν βλέπει την αδερφή του άντρα της να ερωτεύεται τρελά. Τότε συνειδητοποιεί τι χάνει.

Σκηνοθεσία: Claude Miller

Πρωταγωνιστούν: Audrey Tautou, Gilles Lellouche, Anaïs Demoustier


Οι Ευνοούμενοι του Φεγγαριού

n

Αν ρωτούσατε δέκα διαφορετικούς ανθρώπους την πλοκή του έργου, θα παίρνατε δέκα διαφορετικές απαντήσεις. Η «αφηρημένη κωμωδία» του Otar Iosseliani του 1984 έχει σίγουρα να κάνει με μια πορσελάνη του 18ου αιώνα και ένα γυμνό πορτραίτο του 19ου. Οι 40 χαρακτήρες του έργου είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με αυτά τα δύο αντικείμενα και είναι από θαυμαστές του τάι-τσι μέχρι αδίστακτοι τρομοκράτες.

Σκηνοθεσία: Otar Iosseliani

Πρωταγωνιστούν: Katja Rupe, Alix de Montaigu, François Michel


Αεροπλάνα

n

Η 3D ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney είναι η πρώτη από την πολυαναμενόμενη τριλογία και μας μεταφέρει σε έναν κόσμο όπου τα αυτοκίνητα βλέπουν αγώνες με αεροπλάνα. Ο Dusty, ένα γρήγορο και καλόκαρδο αγροτικό ψεκαστικό αεροπλανάκι, ονειρεύεται να διαγωνιστεί σε έναν εναέριο αγώνα ταχύτητας. Υπάρχουν όμως μερικά εμπόδια, όπως ότι ο Dusty δεν είναι φτιαγμένος για να πετάει σε αγώνες και, το κυριότερο, ότι τρέμει τα ύψη. Παρόλους του φόβους του και χάρη στην ενθάρρυνση του μέντορα του Skipper, ενός μαχητικού αεροπλάνου του πολεμικού ναυτικού, ο πρωταγωνιστής καταφέρνει οριακά να κριθεί υποψήφιος για να διαγωνιστεί.

Το φιλότιμο του Dusty και το γεγονός ότι είναι πραγματικά γρήγορος θα απειλήσουν τον πρωταθλητή Ripslinger, που θα κάνει τα πάντα για να αποτύχει ο αντίπαλος του. Όταν όμως θα συμβεί μια μεγάλη κακοτυχία στο αποκορύφωμα του αγώνα, ο Dusty θα χρειαστεί όλο του το κουράγιο για να ανταποκριθεί στην υπέρτατη δοκιμασία. Με την υποστήριξη των παλιών και νέων του φίλων, ο ήρωας θα φτάσει τόσο ψηλά όσο δεν είχε ποτέ του ονειρευτεί.

Σκηνοθεσία: Klay Hall


Elysium

n

Έτος 2154. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: οι πολύ πλούσιοι που ζουν στον υπερσύγχρονο διαστημικό σταθμό Elysium και οι υπόλοιποι άνθρωποι που ζουν στον κατεστραμμένο, υπέρ-κατοικημένο πλανήτη Γη. Οι άνθρωποι της γης προσπαθούν απεγνωσμένα να δραπετεύσουν από το έγκλημα και τη φτώχεια που κυριαρχούν. Ο μόνος άνθρωπος που έχει την ευκαιρία να φέρει την ισότητα σ’αυτούς τους κόσμους είναι ο Max (Matt Damon), ένας συνηθισμένος τύπος που έχει την έντονη ανάγκη να πάει στο Elysium. Απρόθυμα αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή που τον φέρνει αντιμέτωπο με την κυβερνητική υπάλληλο Rhodes (Jodie Foster). Αλλά αν πετύχει, θα σώσει όχι μόνο τη δική του ζωή αλλά και εκατομμυρίων ανθρώπων στη γη.

Σκηνοθεσία: Neill Blomkamp

Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley


Μια Αγάπη Ολότελα Δική μας

n

Η κυρία Κάρι Σκοτ, ευυπόληπτη χήρα των καθωσπρέπει αμερικανικών προαστίων, θα ταράξει τα ήρεμα νερά του κοινωνικού της κύκλου όταν θα ερωτευτεί παράφορα τον κατά πολύ νεότερο κηπουρό της. Γίνεται ο στόχος όλων των ανελέητων κουτσομπολιών της μικρής πόλης όπου ζει και προκαλεί την οργή των παιδιών της, ενώ την πιέζουν να παντρευτεί τον Χάρβεϊ, έναν πλούσιο και σοβαρό κύριο που τον εκτιμούν όλοι..

Σκηνοθεσία: Douglas Sirk

Πρωταγωνιστούν: Jane Wyman, Rock Hudson, Agnes Moorehead


Möbius

n

Ένας μυστικός πράκτορας ερωτεύεται την αντιπρόσωπό του, μια αμερικανίδα που δουλεύει σε μια ρωσική τράπεζα. Θρίλερ με υπόγεια σκοτεινά παιχνίδια της παγκόσμιας οικονομίας, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τη ρωσική ελίτ και γερή δόση αδρεναλίνης.

Σκηνοθεσία: Eric Rochant

Πρωταγωνιστούν: Jean Dujardin, Cécile De France, Tim Roth

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ