Κινηματογραφος

Σαρώνει τα βραβεία ο «χειροποίητος» Loving Vincent (video)

Καλύτερη ταινία animation στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και υποψήφιο στις Χρυσές Σφαίρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
loving-vincent-film.jpg

Το «Loving Vincent», η πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου ζωγραφισμένη εξολοκλήρου στο χέρι, κέρδισε το βραβείο Καλύτερης ταινίας animation στην 30η τελετή απονομής των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο.

Η Ντορότα Κομπιέλα, εμφανώς συγκινημένη, δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου: «Το όραμά μας ήταν τόσο τρελό και άγριο και σταθήκαμε πολύ τυχεροί που συναντήσαμε ανθρώπους που πίστεψαν σ’ αυτό. Η πίστη τους έκανε αυτό το τρελό πρότζεκτ πραγματικότητα. Ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε στο όραμά μου ήταν ο άντρας μου, ο Χιου Γουέλτσμαν. Είχαμε ένα εξαιρετικό συνεργείο συνεργατών που πίστεψε σε μας και θα ήθελα να μοιραστώ το βραβείο μαζί τους. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ακαδημία που είχε την ίδια πίστη σ’ αυτό το τρελό όραμα, που είναι το Loving Vincent».

Ο συν-σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας Χιου Γουέλτσμαν είπε: «Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ ήταν ένας ευρωπαίος πολίτης. Γεννήθηκε στην Ολλανδία, αλλά επίσης, έζησε κι εργάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και γνώρισε τους καλλιτέχνες και την κουλτούρα όλων αυτών των χωρών. Επειδή του επιτρεπόταν να ταξιδεύει ελεύθερα, έγινε ένας σπουδαίος καλλιτέχνης και γι’ αυτό θα πρέπει να κρατήσουμε τα σύνορα ανοιχτά. Αν δεν ήταν ανοιχτά τα σύνορα, τότε δεν θα είχα την ευκαιρία να συναντήσω την πιο σημαντική συμπαραγωγό της ζωής μου, τη γυναίκα μου, που ήταν αυτή που εμπνεύστηκε και ξεκίνησε το πρότζεκτ. Είμαστε υπερ-ευτυχισμένοι γι’ αυτό το ευρωπαϊκό βραβείο».

Εκτός από το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας, το Loving Vincent των Ντορότα Κομπιέλα και Χιου Γουέλτσμαν είναι υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Καλύτερη ταινία animation. Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί, ενώ η 75η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2018. 

Loving Vincent - Official Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ