Κινηματογραφος

«Good Time»: Η ταινία του Πάρι Κασιδόκωστα υποψήφια για το Χρυσό Φοίνικα (video)

Στον 70ο διαγωνισμό στις Κάννες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Good Time | Official Trailer HD | A24

Η ταινία «Good Time» επιλέχθηκε να είναι μία από τις 18 ταινίες που θα διεκδικήσουν το Χρυσό Φοίνικα στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών.

Πρόκειται για τη νέα ταινία του Hercules Film Fund, που διευθύνεται από τον Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση και η οποία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 25 Μαϊου στον 70ο διαγωνισμό στις Κάννες.

Terry Dougas, Paris Kassidokostas-Latsis

Σημειώνεται πως το «Good Time» επιλέχθηκε να είναι μία από τις 18 υποψήφιες ταινίες για το Χρυσό Φοίνικα, ύστερα από μια διαδικασία αξιολόγησης 6 μηνών όπου προβλήθηκαν 1.800 ταινίες στα μέλη της επιτροπής.

Πρόκειται για ένα δράμα που σκηνοθετήθηκε από την ανερχόμενη ομάδα αμερικανών σκηνοθετών Joshua και Benjamin Safdie, με πρωταγωνιστές τον Robert Pattinson (Twilight) και την Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight του Quentin Tarantino).  

Αξίζει δε να αναφέρουμε πως η επιλογή ταινίας για το διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ, από ανερχόμενο αμερικανό σκηνοθέτη είναι σπάνιο και αξιοσημείωτο γεγονός, καθώς η τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο ήταν το 2003 με το «Brown Bunny» του Vincent Gallo.

Η ταινία "Good Time" γυρίστηκε στη Νέα Υόρκη το 2016 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους των ΗΠΑ από την A24 (παραγωγός και διανομέας του «Moonlight» που κέρδισε το Βραβείο Kαλύτερης Tαινίας 2016) στα μέσα του 2017.  Πέραν των ΗΠΑ, η ταινία έχει ήδη πουληθεί και διεθνώς από την Γαλλική Memento Films International.

Επισημαίνεται πως το Hercules Film Fund είναι ένα fund ειδικού σκοπού που διευθύνεται από τον Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση. Επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών, κυρίως στις ΗΠΑ και Ευρώπη.

Μέχρι σήμερα, το fund έχει χρηματοδοτήσει αρκετές παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών, όπως το «American Made» (με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise), το οποίο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει από την Universal τον Σεπτέμβριο του 2017, και το «Unicorn Store» (με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη με Όσκαρ Brie Larson). Παραγωγός των ταινιών του Hercules Film Fund είναι η  Rhea Films LLC, η οποία διευθύνεται από τον Terry Dougas και Jean-Luc De Fanti.

Terry Dougas, Paris Kassidokostas-Latsis

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ