- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οργισμένος Κασοβίτς, έτοιμος να αφήσει τη Γαλλία
"Γ@μημένο Γαλλικό σινεμά. Γ@μήσου και εσύ και οι σκατοταινίες σου"
Ο σκηνοθέτης του Μίσους δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+ ότι "πρόκειται να αφήσει" τη Γαλλία, αλλά "όχι για φορολογικούς λόγους", όπως ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ, ο οποίος πήρε πρόσφατα την ρωσική υπηκοότητα.
"Από δημιουργικής πλευράς, δυσκολεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι σε μια χώρα που έχει φυλακίσει τον κινηματογράφο", υποστήριξε ο 45χρονος σκηνοθέτης, λέγοντας ότι πρόκειται για "πιστό αντίγραφο του αμερικανικού μοντέλου".
"Εμένα μου αρέσει το σινεμά. Έχει γίνει βιομηχανία, αλλά πάνω από όλα είναι τέχνη. Στην Αμερική τα πράγματα είναι πιο τετραγωνισμένα, καθώς υπάρχουν αυτοκρατορίες που στηρίζονται σε αυτό. Στην Γαλλία, τα έχουμε όλα αυτά, αλλά, δυστυχώς, το κοινό δεν ακολουθεί".
Στην αναπόφευκτη ερώτηση που του έγινε για την απόφαση του Ντεπαρτιέ, ο Κασοβίτς αφού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν είναι τόσο πλούσιος, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να τον κρίνει και πως καταλαβαίνει τα κίνητρά του από την στιγμή που ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ. Αν έβγαζα και εγώ τόσα πολλά, θα την έκανα. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα του Ντεπαρτιέ δεν είναι αποκλειστικά από την υποκριτική καθώς είναι ιδιοκτήτης εστιατοριών και αρκετών ακόμη επιχειρήσεων. Ωστόσο επεσήμανε πως "όπου και να πάει θα είναι πάντα Γάλλος αλλά συνδεδεμένος με τη Γαλλία σαν το καμαμπέρ. Ο Ντεπαρτιέ είναι η Γαλλία".
Η πικρία του Κασοβίτς με την βιομηχανία του Γαλλικού Κινηματογράφου δεν είναι καινούργια. Ξεκίνησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter την περσινή χρονιά όταν η ταινία του Order & Morality δεν συμπεριλήθηκε σε καμία μεγάλη κατηγόρια στα Βραβεία Σεζάρ. “Μία μόνη υποφηφιότητα στα Cesar. Γαμημένο Γαλλικό σινεμά. Γαμήσου και εσύ και οι σκατοταινίες σου" πόσταρε. “ Δεν με ενδιαφέρουν τα Σεζάρ. Ποτέ δεν με ενδιέφεραν. Απλώς με σοκάρει αυτή η αδιαφορία."
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Η πορεία του επηρεάστηκε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012
H Iνδή σταρ παραμένει στο καστ
Η ιστορία τριών αδελφών που το 1914 ίδρυσαν τη Maserati σε ένα μικρό γκαράζ της Μπολόνια
Η ταινία της χρονιάς μιλάει για την κόντρα των φανατισμών και το πώς η μέριμνα και η φροντίδα μπορούν να γίνουν δίκοπο μαχαίρι
Πρεμιέρα στις αίθουσες των ΗΠΑ, στις 23 Οκτωβρίου
Πρεμιέρα στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και του Τορόντο τον επόμενο μήνα
Το Χόλιγουντ ξαναγυρίζει στα 00s
Πέντε δημιουργοί του μicro μιλούν για το σπίτι, την ταυτότητα, τον τουρισμό, την παράδοση και τις ιστορίες που αξίζει να κοιτάξουμε πέρα από το προφανές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.