Κινηματογραφος

Ποιος Γάλλος ηθοποιός θα υποδυθεί το Στάλιν

Πασίγνωστος, υπέρβαρος και ξενιτεμένος

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316411-623913.jpg

Το σοβιετικό δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν θα υποδυθεί ο πασίγνωστος Γάλλος ηθοποιός κ. Ζεράρ Ντεπαρντιέ, σε ταινία που βασίζεται σε μυθιστόρημα του κ. Ζαν Πιερ Μπαλτασά και θα σκηνοθετηθεί από την εξίσου γνωστή Γαλλίδα ηθοποιό και σκηνοθέτρια κ. Φανί Αρντάν.

Λεπτομερέστερα, η ταινία -συμπαραγωγή Γαλλίας, Πορτογαλίας και Ρωσίας- εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ΄50 και έχει ως κεντρικό χαρακτήρα κάποιο σκηνοθέτη που ασχολείται μ’ ένα μνημείο του Στάλιν. Η κ. Αρντάν δήλωσε σχετικά ότι ο πρωταγωνιστής της είναι εξαιρετικός ηθοποιός, προκλητικός άντρας και το κατάλληλο πρόσωπο για την ταινία.

Ο Στάλιν ήταν Γεωργιανός και κυβέρνησε τη Σοβιετική Ένωση δικτατορικά για σχεδόν 25 χρόνια. Σήμερα, άλλοι Ρώσοι τον τιμούν και άλλοι τον απεχθάνονται.

Εξάλλου, ο κ. Ντεπαρντιέ (γεν. 1948, κάποτε ποιοτικός ηθοποιός) έχει πολιτογραφηθεί Ρώσος υπήκοος για φορολογικούς λόγους και ζει στη χώρα του κ. Πούτιν, που είναι προσωπικός του φίλος. Έχει δηλώσει ότι θέλει να ασχοληθεί με μία «ιστορικά ακριβή» ταινία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τους Γάλλους πιλότους που πετούσαν δίπλα στους πιλότους της Σοβιετικής Ένωσης. Ακόμα, εκφράσει την αγάπη του για τη Ρωσία αρκετές φορές, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε στις ΗΠΑ: «Οι Αμερικάνοι πολέμησαν αρχικά μεταξύ τους, κατάστρεψαν τους Ινδιάνους, στήριξαν το καθεστώς της δουλείας, έκαναν εμφύλιο πόλεμο και ήταν οι μόνοι που χρησιμοποίησαν ατομική βόμβα. Προτιμώ να είμαι Ρώσος».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

I was a stranger
I was a stranger: Aπό το Χαλέπι της Συρίας ως τα παράλια της Μικράς Ασίας και τα ελληνικά νησιά

Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό

Γυναικοκτονίες: Το ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη για την έμφυλη βία
Γυναικοκτονίες: Το ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη για την έμφυλη βία

Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY