Κινηματογραφος

Η κόντρα Ελλάδας-Γερμανίας τώρα και σε ταινία

Ο γάμος ενός Έλληνα και μιας Γερμανίδας ως μικρογραφία της ευρωπαϊκής κρίσης

32823-103920.jpg
Κωνσταντίνος Τζήκας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26427-60748.gif

Μία αστεία ταινία μικρού μήκους, που αποτελεί αλληγορία για την οικονομική κρίση, τα χρέη της Ελλάδας και την αντιπαράθεση Ελλάδας-Γερμανίας, ανέβηκε δωρεάν στο YouTube και έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης σε όλη την Ευρώπη.

Η οκτάλεπτη ταινία του νέου Βρετανού σκηνοθέτη Bob Denham ονομάζεται “A Very European Break Up” («Ένας Πολύ Ευρωπαϊκός Χωρισμός») και εξιστορεί την κρίση που περνάει ο γάμος ενός Έλληνα και μίας Γερμανίδας, λόγω των χρεών του πρώτου.

Ο Έλληνας Γκρέκο παρουσιάζεται πολυέξοδος και τεμπέλης, ενώ η Γερμανίδα Ζερμέν οικονόμα και εργασιομανής. Στην κρίση που παρουσιάζεται στον γάμο τους μεσολαβούν ακόμα μία Ισπανίδα γειτόνισσα και ένας Άγγλος που ανησυχεί για την τροπή που παίρνει η κατάσταση!

Η ταινία είναι εμφανώς μία σάτιρα όχι μόνο της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας και της στάσης της Γερμανίας και άλλων χωρών απέναντί της, αλλά και διαφόρων ευρωπαϊκών στερεοτύπων.

Τους ρόλους του ζευγαριού υποδύονται ο Γιάννης Αλεξίου και η Fleur Poad.

Ο σκηνοθέτης, του οποίου η εταιρεία παραγωγής είναι μη κερδοσκοπική, έχει επισημάνει την πρόθεσή του να γυρίσει ταινίες μικρού μήκους με εκπαιδευτικό για την Ευρώπη περιεχόμενο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο επίσημο site της ταινίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ