Κινηματογραφος

Το κορίτσι με το τατουάζ - Πρώτη παγκόσμια προβολή

Ο Μάκης Μηλάτος για το soundtrack της ταινίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16211-43391.jpg

Από την Πέμπτη βλέπετε το τρέηλερ της ταινίας αποκλειστικά από το site της Athens Voice και ακούτε σ' αυτό αποσπάσματα από την μουσική της. Να θυμίσω πως πέρισυ ο σπουδαίος Trent Reznor (Nine Inch Nails) και ο συνεργάτης του Atticus Ross κέρδισαν το Οσκαρ γιά την μουσική που έγραψαν γιά την προηγούμενη ταινία του David Fincher: "The Social Network".

Κι επειδή -ως γνωστόν- ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, οι 2 μουσικοί συνεργάζονται και πάλι γιά το σάουντρακ της ταινίας: "Το κορίτσι με το τατουάζ", το οποίο περιλαμβάνει και μιά διασκευή του γνωστού τραγουδιού των Led Zeppelin: "Immigrant Song" που ερμηνεύει η Karen O των Yeah Yeah Yeahs.

Ενας λόγος παραπάνω να περιμένουμε εναγωνίως την ταινία...

Mάκης Mηλάτος


Πρώτη παγκόσμια προβολή του trailer:

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, 10:00 (ώρα Ελλάδας)

Μόνο στο athensvoice.gr


ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ

(THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO) 

12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

Μια ταινία του ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΦΙΝΤΣΕΡ

Με ακόμη νωπές τις αναμνήσεις από τον εμπορικό και καλλιτεχνικό θρίαμβο του οσκαρικού «The Social Network», ο Ντέιβιντ Φίντσερ έβαλε πλώρη για ένα ακόμη μεγαλεπήβολο σχέδιο: το αγγλόφωνο remake της πρώτης εκ των ταινιών της πολυσυζητημένης νεονουάρ τριλογίας «Millennium». Βασισμένη στο ομότιτλο best seller εκδοτικό φαινόμενο του -πρόωρα χαμένου- Σουηδού συγγραφέα και δημοσιογράφου Στιγκ Λάρσον, η ταινία αποτελεί, εκτός των άλλων, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον 49χρονο Αμερικανό σκηνοθέτη να επιστρέψει δριμύτερος στα ανήλιαγα, υπερβίαια μονοπάτια του «Seven» και του «Fight Club». Δυο φιλμ, τα οποία αποτελούν κατά γενική ομολογία τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του.

Ο Μίκαελ Μπλόμκβιστ, ένας μεγαλόσχημος δημοσιογράφος με βεβαρημένο παρελθόν, αναλαμβάνει για λογαριασμό ενός ηλικιωμένου βιομήχανου να εξιχνιάσει την υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης ανιψιάς του, η οποία χρονολογείται πριν από 40 περίπου χρόνια. Κι ενώ στην πορεία αρχίζει να ανακαλύπτει πως η ιστορία της οικογένειάς τους είναι «σπαρμένη» με μια πληθώρα ανομολόγητων μυστικών, η Λίσμπεθ Σάλαντερ, μια εκκεντρική hacker με punk attitude και συχνά προβλήματα με το νόμο, αποφασίζει να του προσφέρει μια αναπάντεχη χείρα βοηθείας…

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φίντσερ

Σενάριο: Στίβεν Ζαΐλιαν

Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Κρέιγκ, Ρούνεϊ Μάρα, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Έμπεθ Ντάβιτζ, Ρόμπιν Ράιτ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζόλι Ρίτσαρντσον

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ