Κινηματογραφος

Μπριζίτ: «Μ’ αγαπάς;» Ροζέ: «Σε λατρεύω!»

Η Αthens Voice και το COCIO διψάνε για vintage ζαχαρένιες ιστορίες από τη χρονοκαψούλα του 1951

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135838-310141.jpg

Η Athens Voice και το COCIO διψάνε για vintage ζαχαρένιες ιστορίες από τη χρονοκαψούλα του 1951, τη χρονιά που γεννήθηκε η μαγική συνταγή του διάσημου σοκολατούχου γάλακτος και ο έρωτας ανάμεσα στην Μπριζίτ Μπαρντό και τον Ροζέ Βαντίμ είναι το talk of the summer του γαλλικού καλοκαιριού!




Εκείνη 17, εκείνος 22. Η Μπριζίτ Μπαρντό και ο σκηνοθέτης Ροζέ Βαντίμ ερωτεύονται κεραυνοβόλα, όταν γνωρίζονται, μιας και η «Τοτί», όπως τη φωνάζει η μαμά της είναι διάσημη χάρις στη φωτογράφηση-εξώφυλλο στο παριζιάνικο Elle.

 

Με πατέρα βραβευμένο ποιητή από τη Γαλλική Ακαδημία Γραμμάτων και διάσημο πρόσωπο στους κύκλους της γαλλικής κοινωνίας ένεκα εμπλοκής του με τον κινηματογράφο, με σπουδές πιάνου στο ωδείο και προικισμένη με αγγελόσταλτη ομορφιά, η Μπαρντό δεν έχει ξεκινήσει ακόμα την ηθοποιία, περνώντας ανέμελα καλοκαίρια στην Κοτ Ντ’ Αζούρ. Ο Βαντίμ την κοιτά, αυτή ανταποδίδει, πρώτα φιλιά, γεύση ζάχαρης, παράδεισου και σοκολάτας, παράφορο πάθος και, γιατί όχι, εκείνος της ζητά να νυμφευθούν. Λογαριάζουνε χωρίς τον πατέρα της, που όμοιος με Τασσώ Καββαδία σε αντρική βερσιόν, ορκίζεται πως «θα κάνω τα πάντα για να μην γίνει αυτός ο γάμος. Τ' ακούς;»

Εκείνοι προς πείσμα του, αχώριστοι, τρελοί και αποφασισμένοι, στο τέλος κερδίζουν, μιας και λίγους μήνες μετά η Μπαρντό ενηλικιώνεται, ο Γουίλι Ροζέ της χαρίζει τον πρώτο της κινηματογραφικό ρόλο, αυτόν της Μαρίνας στο «La fille sans violet», ο Ζαν Ανουίγ την ανεβάζει στο πατάρι του θεάτρου με το «L'Invitation au chateau» κι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις Κάννες, τα κουπέ αυτοκίνητα, τα ριγέ μπλουζάκια, τους παπαράτσι, τον «Θεό που έπλασε την γυναίκα», και το ζεύγος Μπαρντό και Βαντίμ στο απόγειο μιας ζωής και μιας καριέρας που για χρόνια τροφοδότησε τις καλλιτεχνικές αλλά κοσμικές σελίδες: ήταν νέοι, ήθελαν τον κόσμο και το σύμπαν τους έκανε το χατίρι, ευλογώντας εκείνο το καλοκαίρι του 1951 που στη Δανία γεννήθηκε το COCIO, η αγάπη τους να έχει γεύση και άρωμα σοκολάτας ανάμικτης με ζάχαρη. 

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ