- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Του Βλεπωτζάμπα η μάνα δεν έχασε ποτέ
10 ελληνικές κωμωδίες που μπορείς και αξίζει να δεις στο YouTube
Έχεις βρει ωραιότατο, γρήγορο, τζάμπα wi fi. Έχεις χρόνο να φαν και οι κότες στη διάθεσή σου. Έχεις σκυλοβαρεθεί να σκρολάρεις στο timeline του facebook χωρίς να βρίσκεις κανένα ενδιαφέρον. Θέλεις να αδειάσεις το μυαλό σου, να μη σκέφτεσαι, να μην προβληματίζεσαι, βρε αδελφέ, ωχού πια! Δύο οι λύσεις: ή μπαίνεις στο τσατ με τους πιο ενδιαφέροντες και αστείους φεϊσμπουκικούς φίλους ή βλέπεις μια ωραιότατη ελληνική (επειδή τα αγγλικά σου είναι επιπέδου Τσίπρα σ’ το λέω) κωμωδία στο YouTube.
Τα πλεονεκτήματα: Καλύπτεις τα κενά σου σχετικά με την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή στην κατηγορία Κωμωδία των τελευταίων δεκαετιών. Μειονέκτημα: Εντάξει, η ανάλυση της εικόνας δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, αλλά άσε μας, ρε, που καλόμαθες στο HD! Μια ανάλαφρη ταινία είπαμε ότι θα δεις, όχι Αγγελόπουλο!
(Ξανα)είδαμε στο YouTube και συστήνουμε ανεπιφύλακτα με σειρά προτεραιότητας.
«Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη» του Σωτήρη Γκορίτσα. Ελληνική νοσοκομειακή παράνοια σε όλο της το μεγαλείο.
«Safe Sex» των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου. Μία ώρα και 35 λεπτά ξεκαρδιστικής κωμωδίας που μιλά περί έρωτος και άλλων δεινών. Όλα τα λεφτά, το τέλος με τον Πανούση σε ρόλο παιχνιδιάρη παπά.
Στο ίδιο κλίμα και από την ίδια ομάδα, αξίζει να δεις και τα «Αυστηρώς Κατάλληλο» και το «Κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο».
«Τσίου» του Μάκη Παπαδημητράτου. Ο Τσίου, εντελώς τσίου, ψάχνει για τη δόση του μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Η Τζένη Θεωνά σε μεγάλα κέφια.
«Φτηνά τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη. Ένας καλοκαιρινός έρωτας στην άδεια Αθήνα, ένας εγκληματίας που θέλει να γίνει χορευτής, ένας Τσάκωνας θεός, μερικές από τις πιο έξυπνες ατάκες. Το τέλος της ταινίας σε βρίσκει να θέλεις να βγεις στους δρόμους και να ερωτευτείς επί τόπου, αλλά έχεις γελάσει κιόλας.
Straight story των Έφης Μουρική, Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Αντιστροφή πραγματικότητας. Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, γίγαντας!
«Ας περιμένουν οι γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη. Ένα road movie γεμάτο άντρες και αντρικούς προβληματισμούς. Άλλωστε, οι γυναίκες απλώς… περιμένουν. Όχι ξεκαρδιστικό, αλλά must.
«Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα. Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε, είναι όμως… γέλασε.
«Οι γενναίοι της Σαμοθράκης» του Σταμάτη Τσαρουχά. 1974, σε ένα τάγμα ανεπιθυμήτων στα σύνορα κοντά στη Βουλγαρία…
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς εμπλέκεται η Τυνησία, το Μαρόκο και η Δυτική Σαχάρα
Τι υποστήριξε η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης
Το παραμυθένιο σκηνικό που κάνει κάθε χρόνο τον γύρο του Διαδικτύου
Η Amazon MGM κέρδισε τη μάχη για τα δικαιώματα της σειράς τρόμου που καθήλωσε εκατομμύρια θεατές
Το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας - Ελεύθερη η είσοδος για το κοινό
Συνεχίζεται η συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού
Πώς ο 26χρονος Κάρι Μπάρκερ πέρασε από τα sketches στο YouTube στο horror φαινόμενο «Obsession», που έσπασε ρεκόρ εισπράξεων και τον οδήγησε στο Χόλιγουντ.
Ο αγαπητός σε όλους ηθοποιός αφηγείται τη ζωή του στην Athens Voice
Η αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης ταινίας έχει αρχίσει
Γιατί επιλέχθηκε η εν λόγω ημέρα
Ένα ενδιαφέρον ψυχολογικό θρίλερ σχηματισμένο από την εύθραυστη ψυχολογία των αγοριών που βρίσκονται στο μεταίχμιο της εφηβείας.
Θαυμάσια ερμηνεία από τον Νταφόε
Η υπερβολική και ωμή βία θα αποθαρρύνουν αρκετούς που θα ήθελαν ίσως να δουν μια διαφορετική οπτική για τον θρυλικό ήρωα της αγγλικής λαϊκής παράδοσης
Και οι τέσσερις πρωταγωνιστές είναι υποδειγματικοί στους ρόλους τους, αλλά τη διαφορά κάνει η Κρουζ.
Τι διαφορά έχει το «μάγια μου έκανες, πασά μου» από την υπόθεση χημικής υποταγής της Ζιζέλ Πελικό
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 31 Ιουλίου
Η νέα πρωτοβουλία από το KINO Athens και το T.A.F. / The Art Foundation
Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς η τιμητική βράβευση του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Στην Αγγλία του 13ου αιώνα, ένα μυστηριώδες πλάσμα παραμονεύει στην ομιχλώδη ύπαιθρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.