Φωτογραφια

Ο Ντέιβιντ Μπόουι στη Σοβιετική Ένωση: Μια σημαντική έκθεση φωτογραφιών στην Καλιφόρνια

Σπάνια καρέ από το ταξίδι του σπουδαίου καλλιτέχνη με τον Υπερσιβηρικό το 1973

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«David Bowie in the Soviet Union»: Φωτογραφική έκθεση του Τζοφ Μακ Κόρμακ στην Καλιφόρνια - Ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό στην τουρνέ Ziggy Stardust/Aladdin Sane.
Ένα ταξίδι του David Bowie με τον Υπερσιβηρικό το 1973 είναι το θέμα έκθεσης σε μουσείο © Instagram/Wende Museum

«David Bowie in the Soviet Union»: Φωτογραφική έκθεση του Τζοφ Μακ Κόρμακ στην Καλιφόρνια - Ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό στην τουρνέ Ziggy Stardust/Aladdin Sane.

Ένα ταξίδι του Ντέιβιντ Μπόουι με τον Υπερσιβηρικό μέσα από τη Σιβηρία προς τη Μόσχα το 1973 είναι το θέμα έκθεσης σε μουσείο.

Στην έκθεση «David Bowie in the Soviet Union» που φιλοξενεί το Wende Museum στην Καλιφόρνια παρουσιάζονται οι φωτογραφίες του σταρ της ροκ που τράβηξε ο φίλος του, Τζοφ Μακ Κόρμακ στο τέλος της παγκόσμιας τουρνέ Ziggy Stardust/Aladdin Sane, στην οποία ο φωτογράφος συμμετείχε ως τραγουδιστής, ντράμερ και χορευτής.

Μετά από συναυλία στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, ο Μπόουι, ο οποίος φοβόταν τα αεροπορικά ταξίδια καθώς μια χαρτορίχτρα είχε προβλέψει ότι θα πέθαινε μέσα σε αεροπλάνο, πρότεινε να πάρουν αυτός και τα μέλη της συνοδείας του τον Υπερσιβηρικό και να ταξιδέψουν προς το Παρίσι μέσω Βαρσοβίας και Ανατολικού Βερολίνου.

Χρησιμοποιώντας μια ιαπωνική Nikkormat, ο Μακ Κόρμακ (γνωστός επίσης και ως Γουόρεν Πις), ο οποίος ήξερε τον Μπόουι από τα οκτώ τους, αιχμαλώτισε προσωπικές στιγμές μαζί του στη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι Μπόουι και Μακ Κόρμακ συναναστράφηκαν θαυμαστές και μεθοκόπησαν με φαντάρους και ναύτες, με τα μεθεόρτια να καταγράφονται από τον Μακ Κόρμακ στο «David Bowie After Long Drinking Sessions on the Train» του 1973.

Ντέιβιντ Μπόουι: Τα φωτογραφικά απομνημονεύματα του Τζοφ Μακ Κόρμακ

Η έκθεση, με αφορμή την οποία ο Μακ Κόρμακ έδωσε συνέντευξη για το ταξίδι, παρουσιάζει επίσης, μεταξύ άλλων, ένα σχεδόν οκτώ λεπτών ντοκιμαντέρ του ίδιου του Ντέιβιντ Μπόουι με τίτλο «The Long Way Home», που τράβηξε με φιλμ 16 χιλιοστών, στο οποίο περιλαμβάνεται και παρουσία τους στην Πρωτομαγιάτικη Παρέλαση στη Μόσχα.

Traveling with David Bowie in the Soviet Union: An Interview with Geoff MacCormack

Την άνοιξη, ο Μακ Κόρμακ εξέδωσε τα φωτογραφικά απομνημονεύματα «David Bowie: Rock 'n' Roll With Me», εμπνεόμενος τον τίτλο από ένα τραγούδι του άλμπουμ του 1974 «Diamond Dogs», το οποίο είχε γράψει μαζί με τον Bowie.

Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 22 Οκτωβρίου και συνοδεύεται από μια playlist που ετοίμασε το μη κερδοσκοπικό ιντερνετικό ραδιόφωνο του Λος Άντζελες, dublab.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ