- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι χαμένες φωτογραφίες από το Glastonbury Festival του 1971
Στο φως χιλιάδες λήψεις του Paul Misso - Κυκλοφορούν σε λεύκωμα
Φεστιβάλ Γκλαστονμπέρι: Οι χαμένες φωτογραφίες του Paul Misso από το 1971 - Με David Bowie και Hawkwind - Κυκλοφορούν σε ένα νέο λεύκωμα.
Στο Glastonbury Festival του 1971 μας επιστρέφει το λεύκωμα με τις χαμένες φωτογραφίες που τράβηξε ο Paul Misso στο θρυλικό φεστιβάλ μουσικής.
Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970, ο Jimi Hendrix πέθανε στο Λονδίνο. Ακριβώς την επομένη έκανε το ντεμπούτο του το Glastonbury Festival με ένα διήμερο φεστιβάλ στο οποίο παρόντες ήταν μόνο χίλιοι πεντακόσιοι θεατές.
Την επόμενη χρονιά, οι οργανωτές Andrew Kerr και Arabella Churchill μετέτρεψαν το ταπεινό φεστιβάλ σε «Glastonbury Fair», έναν πενθήμερο εορτασμό δημιουργικότητας και κοινότητας στη διάρκεια του θερινού ηλιοστάσιου, στην Worthy Farm μέσα στη μυστικιστική Vale of Avalon.
Η διαστρωμάτωση των ιστοριών του Glastonbury είναι καθρέφτης της μοίρας της χώρας.
«Εδώ ήταν που ο Άγιος Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας λέγεται ότι έφερε τον νεαρό ανιψιό του, Ιησού και αργότερα να έχει επιστρέψει με τα ιερά κειμήλια για να ιδρύσει την πρώτη χριστιανική εκκλησία στη Βρετανία» έγραφε το 1971 ο Kerr. «Ήταν εδώ που λέγεται ότι ο Βασιλιάς Αρθούρος και οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης ξεκίνησαν την αναζήτησή τους για το Ιερό Δισκοπότηρο, ήταν εδώ που οι αρχαίοι δρυίδες λέγεται ότι μυήθηκαν στα μυστήρια του σύμπαντος. Είναι ένα μαγικό μέρος».
Γκλαστονμπέρι 1971: Επτά χιλιάδες φωτογραφίες σε διάστημα δέκα ημερών
Το 1971, στη σκηνή ανέβηκαν, μεταξύ άλλων, οι David Bowie, Traffic, Hawkwind, Melanie, Fairport Convention και Quintessence παίζοντας μπροστά σε ένα κοινό περίπου 12.000 ατόμων.
Ανάμεσα σε αυτούς και ο φωτογράφος Paul Misso, ο οποίος τραβούσε φωτογραφίες για το «Glastonbury Fayre», ένα ντοκιμαντέρ του Nicolas Roeg.
Σε διάστημα 10 ημερών, ο Misso τράβηξε 7.000 φωτογραφίες από τις οποίες ο ίδιος και ο Roeg διάλεξαν 160 για την ταινία. Όμως το ντοκιμαντέρ μπήκε στο ράφι και οι φωτογραφίες μαράζωναν σε ένα συρτάρι.
Έως τώρα, με την έκδοση του λευκώματος «In the Vale of Avalon: Glastonbury Festival 1971» από τις εκδόσεις Idea Books.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πραγματοποίησε περισσότερες από 400 ατομικές εκθέσεις
Τώρα ο φωτογράφος μηνύει
Ο πολύπειρος φωτογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE για την ιδέα και τις εμπειρίες που έγιναν έκθεση
Μιλήσαμε με τη φωτογράφο και συγγραφέα με αφορμή τη διεθνή διάκριση του έργου της «The Blue Land – Before the Light Falls» στο Time in Jazz Festival της Σαρδηνίας
Τάσος Ανέστης, Κοσμάς Κουμιανός, Aποστόλης Καλλιακμάνης, Σοφοκλής Νικολής, Θοδωρής Τσεκούρας και Όλγα Καραγιάννη μοιράζονται φωτογραφίες του καλοκαιριού
Περίμενα να βρω κάτι σκοτεινό και μυστικιστικό. Ίσως δρυΐδες να κάνουν ιεροτελεστίες στη σκιά των πετρών. Αντί γι’ αυτό, βρέθηκα ανάμεσα σε είκοσι πέντε χιλιάδες ανθρώπους, τύμπανα και μια παράδοση που μένει ζωντανή για χιλιετίες.
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο, με αφορμή την έκθεσή του για την τσικουδιά, στα Χανιά
Ένα φωτογραφικό δοκίμιο για τη μνήμη, το φως και τον τόπο
Αποκλειστικά για την Athens Voice
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Photo Festival μιλά για τη φετινή διοργάνωση και το μέλλον της καλλιτεχνικής φωτογραφίας
Όλα για τη μεγάλη έκθεση του MOMUS-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Η υπαίθρια έκθεση «Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια», που φιλοξενείται από τις 24 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου στον Χώρο του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, στην Κανάλα
«Η ιστορία γραφόταν μπροστά στα μάτια μου και ήξερα ότι έπρεπε να τη φωτογραφίσω»
Το φεστιβάλ απευθύνει διεθνή ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής (Open Call) σε φωτογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο διεθνής φωτογράφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη δύναμη της φωτογραφίας, για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τις γέφυρες Ελλάδας και Σουηδίας που ευελπιστεί να χτιστούν
Μια μοναδική φωτογραφική αναδρομή στο έργο του κοσμοπολίτη δημιουργού
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Η Ιωάννα Μορφινού και ο Κωνσταντίνος Κουτλιάνης φωτογραφίζουν τους Αθηναίους που φορούν φανέλες των ομάδων
Από την Παλαιστίνη μέχρι την Ουκρανία και από το οικογενειακό αρχείο μέχρι το photobook, η έκθεση εξερευνά τη φωτογραφία ως πράξη μνήμης, αντίστασης και διαλόγου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.