Φωτογραφια

Λεωνίδας Βασιλόπουλος: Το Αρσενικό σαν Αντικείμενο Πόθου

Όπως και να το δεις, το αρσενικό, πάντα θα γοητεύει..

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
coverdsc_0470.jpg

Τέταρτη ατομική έκθεση φωτογραφίας για τον Λεωνίδα Βασιλόπουλο με τίτλο ΑΡΣΕΝΙΚΟ στο Restaurant & bar Φουάρ στο Μοναστηράκι

Μετά από τρεις ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε ομαδικές, ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος παρουσιάζει την τέταρτη έκθεση φωτογραφίας με τίτλο ΑΡΣΕΝΙΚΟ στο Bar - Restaurant Φουάρ στο Μοναστηράκι.

3dsc_0066.jpg

Η πρώτη ατομική του έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «εδώ», αφορούσε την Ερμούπολη της Σύρου και τις ομορφιές της, πέρα από τα επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια και την προφανή ομορφιά της πόλης. Ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος έψαξε και βρήκε την ομορφιά σε λεπτομέρειες, όπως μια πόρτα, ένα πόμολο, ένα παράθυρο, μια σκάλα. Η έκθεση παρουσιάστηκε στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Ερμούπολης, το καλοκαίρι του 2015 και εν συνεχεία, σε χώρο στην Αθήνα.

2dsc_0027.jpg

Η δεύτερη ατομική έκθεση του Λεωνίδα Βασιλόπουλου με τίτλο «Πουθενά – Παρακαλείται ο τελευταίος επιβάτης να επιβιβαστεί» αφορούσε την Ολυμπιακή Αεροπορία και τις παλιές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου στο Ελληνικό. Ένας νέος άνθρωπος, σε μια περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα, προσπαθεί να προχωρήσει, και ενώ θα περίμενε, η Ολυμπιακή να είναι δίπλα του, σαν κάτι δυνατό και Ελληνικό, βρίσκεται παρατημένη και εγκαταλελειμμένη. Η έκθεση παρουσιάστηκε το 2016, στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Ερμούπολης, σε χώρο στην Αθήνα. 

4dsc_0085.jpg

 

Η τρίτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη, αφορούσε τον μύθο, πίσω από το βιβλίο του Καραγάτση «η μεγάλη χίμαιρα». Μέσα στο ίδιο το κοκκινόσπιτο της ιστορίας, ο καλλιτέχνης ψάχνει την Μαρίνα, σαν φάντασμα.

Τώρα ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος αναζητά το Αρσενικό. Τη μορφή του αρσενικού, πέρα από τα φίλτρα των social, του photoshop, τα πρότυπα της μόδας, χωρίς διορθώσεις και αλλοιώσεις. Το αρσενικό σαν είδος, σαν φύλο. Σαν αντικείμενο πόθου. Σαν δηλητήριο. Πάντα γοητευτικό.

1befunky-collage2.jpg

Instagram: Leonidas_vassilopoulos
site: LeonidasVassilopoulos.gr


Περισσότερες Πληροφορίες
Εγκαίνια έκθεσης: 09/01/2020 στις 20:30
Διάρκεια έκθεσης: 07/01 έως 19/01/2020
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή: 19:00 - 03:00 / Σάββατοκυριακο: 13:00 - 03:00

Φουάρ / Restaurant & bar, Μητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου 6 (1ος όροφος), Μοναστηράκι / Αθήνα, 2103211381

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ