Φωτογραφια

Δίδυμοι με τα όλα τους

25 αποδείξεις σε φωτογραφίες

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59583-118996.jpg

Αυτοδίδακτη γαλλίδα φωτογράφος, καθηγήτρια φιλοσοφίας, ξεκινά την ενασχόλησή της με τα καρέ το σωτήριο έτος 2008. Δύο χρόνια αργότερα, βρίσκει τον εαυτό της να διακρίνεται σε σειρά εγχώριων και διεθνών διαγωνισμών και στα τέλη του 2012 καταφέρνει να εκδώσει το πρώτο της άλμπουμ «Dreamalities» από τον εκδοτικό οίκο KnowWare. Το καλοκαίρι του 2011, η Ζουλί Ντε Βαροκιέ, αποτύπωσε στη σειρά «Χίμαιρες» πορτρέτα διδύμων. Δεν έτυχε, πέτυχε. 

n

Όπως λέει η ίδια στην ιστοσελίδα της «οι δίδυμοι πάντοτε με γοήτευαν και όχι μόνο επειδή έχω δίδυμο αδερφό. Είναι σχεδόν μαγικοί αλλά ταυτόχρονα είναι πραγματικοί. Σίγουρα, το γεγονός πως δύο άνθρωποι μοιάζουν ακριβώς το ίδιο ενώ δεν είναι οι ίδιες προσωπικότητες είναι εντυπωσιακό. Είναι σαν ένα αληθινό όνειρο, σαν ένα θαύμα. Κατά το παρελθόν αλλά και σήμερα, σε κάποιους πολιτισμούς οι δίδυμοι αντιμετωπίζονται ακόμη και ως θεοί ή ως τέρατα.

Ήθελα επίσης να φωτογραφίσω αυτούς τους δίδυμους, ώστε να διερευνήσω τι θεωρεί η κοινωνία μας πως είναι απίθανο και εκπληκτικό. Σε αυτή τη σειρά φωτογραφιών, οι δίδυμοι αντιπροσωπεύουν κάθε τι που δεν είναι λογικό αλλά ωστόσο υπάρχει. Η ερώτηση η οποία θα μπορούσε να προκύψει μέσα από αυτές τις εικόνες είναι: στη σημερινή εποχή πως εκλαμβάνουμε τα πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να κατανοήσουμε;» Εσείς τι απαντάτε; 

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

nn

n

n

n

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ