- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Plastic Ocean Project»: Πνιγμένοι σε μια θάλασσα από πλαστικό
Πορτρέτα ανθρώπων σε μια υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας
Υποβρύχια έκθεση φωτογραφιών: άνθρωποι που πνίγονται σε θάλασσα από πλαστικό.
Πορτρέτα ανθρώπων που πνίγονται σε μια θάλασσα από πλαστικό εξέθεσε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ο Αντρέας Φράνκε (Andreas Franke).
Η έκθεση, με επωνυμία, «Plastic Ocean Project», έλαβε χώρα στο ναυάγιο του σκάφους του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού USS General Hoyt S. Vandenberg, στα ανοιχτά της ακτής του Key West στη Φλόριντα. Όποιος ήταν αρκετά θαρραλέος να κατεβεί σε βάθος 40 με 50 μέτρων μπορούσε να απολαύσει τα 24 φωτογραφικά πορτρέτα του Φράνκε.
Τα έργα παρέμειναν τέσσερις μήνες στο νερό, με αποτέλεσμα να καλυφθούν από αλάτι, φύκια και άλλους μικροοργανισμούς. Τα ετοιμάζουν τώρα για επίγεια έκθεση, χωρίς να έχει προς το παρόν ανακοινωθεί το πού. Ο Φράνκε δεν αφαίρεσε την πατίνα, για να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες της προσεχούς έκθεσης να πάρουν μια μικρή γεύση της ομορφιάς του ωκεανού και της ζωής μέσα του.
Από το 2011, ο με έδρα τη Βιέννη φωτογράφος επιδίδεται σε υποβρύχια πρότζεκτ: έχει, προς ώρας, εκθέσει στα ναυάγια των σκαφών Vanderberg, Stavronikita και Mohawk. «Αναπαριστώντας κάθε τι που είναι όμορφο σε αυτόν τον κόσμο, δείχνω όμορφους ανθρώπους. Αναπαριστώντας το μέλλον μας, δείχνω την επόμενη γενιά μας. Δείχνω και τις δύο ομάδες στο νερό, μέσα σε πλαστικά σκουπίδια τα οποία συνελέγησαν στις ακτές της Ιταλίας, σε μία μόνο μέρα» εξήγησε ο φωτογράφος. «Μέσω του επόμενου σετ φωτογραφιών, απομονώνω πλαστικά αντικείμενα από το πρώτο σετ φωτογραφιών και τα αντιπαραθέτω με γεγονότα, ώστε να δημιουργήσω μεγαλύτερη συνείδηση για το μέγεθος του προβλήματος του πλαστικού στους ωκεανούς μας» πρόσθεσε.
Ο καλλιτέχνης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διεθνής φωτογράφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη δύναμη της φωτογραφίας, για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τις γέφυρες Ελλάδας και Σουηδίας που ευελπιστεί να χτιστούν
Μια μοναδική φωτογραφική αναδρομή στο έργο του κοσμοπολίτη δημιουργού
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Η Ιωάννα Μορφινού και ο Κωνσταντίνος Κουτλιάνης φωτογραφίζουν τους Αθηναίους που φορούν φανέλες των ομάδων
Από την Παλαιστίνη μέχρι την Ουκρανία και από το οικογενειακό αρχείο μέχρι το photobook, η έκθεση εξερευνά τη φωτογραφία ως πράξη μνήμης, αντίστασης και διαλόγου
Μια σειρά φωτογραφιών που αναζητούν την ομορφιά και την αρμονία στο ελάχιστο και το καθημερινό
Μια Μύκονος χωρίς celebrities ή χλιδογκλάμορους ινφλουένσερ
Η φωτογράφος μιλά για την εικόνα ως εργαλείο σκέψης, τη σχέση ανθρώπου και τόπου, την καλλιτεχνική έρευνα και τη σημασία της ανθρώπινης ματιάς στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.
Η ιστορία της εταιρείας που άλλαξε τη φωτογραφία και σήμερα καλεί το κοινό να αποσυνδεθεί από τον υπερψηφιοποιημένο κόσμο
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Μια έκθεση φωτογραφίας που αντλεί έμπνευση από τα spams που καταφθάνουν στα μέιλ μας
Από παραδοσιακές αγορές και οικογενειακές κουζίνες μέχρι θρησκευτικές τελετές και καθημερινές στιγμές, οι φωτογραφίες αφηγούνται ιστορίες πέρα από το πιάτο
Ο άνθρωπος που ταξίδεψε μόνος στην Ευρώπη για να φωτογραφίσει τον χρόνο
Ο φωτογράφος δρόμου μιλά για την Αθήνα, τη μοναχικότητα, το βλέμμα και τις στιγμές που αξίζουν να μείνουν για πάντα
Το βραβείο κέρδισε ο γερμανός προπτυχιακός φοιτητής, Γκούναρ Χάρτμαν
Η Τατιάνα Μαυρομάτη και η Δήμητρα Κάκκα φωτογραφίζουν τους χώρους ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
«Η φωτογραφία είναι ένα δίκοπο μαχαίρι»: Μια συνομιλία με τον Μιχαήλ Μοσχολιό για τον δρόμο, τη μοναξιά και τη δραματικότητα της εικόνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.