Φωτογραφια

«Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών»: Η Δήμητρα Χατζηαδάμ αναδεικνύει ένα ελληνικό σύμβολο στην Πολωνία

Η έκθεση της ελληνίδας φωτογράφος στο Stadion PGE Narodowy της Βαρσοβίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δήμητρα Χατζηαδάμ, «Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών»

Η North Event και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας «ΕΡΜΗΣ» διοργανώνουν και παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο εξωτερικό την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Χατζηαδάμ, με θέμα «Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών» στο Stadion PGE Narodowy της Βαρσοβίας από 1 ως 2 Δεκεμβρίου 2018.

Δήμητρα Χατζηαδάμ, «Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών»

Η φωτογράφος μέσα από τον φακό της καταγράφει το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων, την παραδοσιακή στολή που φέρει πλήθος συμβολισμών λαογραφικού και ορθόδοξου χαρακτήρα, τη δύσκολη εκπαίδευση, τις ιδέες και τα συναισθήματά τους. Αποτελείται από τα έξι βασικά έργα, σε φυσικό μέγεθος Εύζωνα 2 μέτρων και τα υπόλοιπα σε ποικιλία διαστάσεων. Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται με μαρτυρίες Ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο από τις δραστηριότητές τους. Ο Εύζωνας ταυτίζεται με την ελληνική λεβεντιά και αξιοπρέπεια, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες και αποτελεί παράδειγμα στρατιωτικής αρετής και ήθους.

Πρόκειται για την 11η ατομική έκθεση της Δήμητρας Χατζηαδάμ, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Βαρσοβία, ενώ αρχικά εγκαινιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο και έχει ήδη ταξιδέψει σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα. Στόχος της φωτογράφου είναι η έκθεση να συνεχίσει το ταξίδι της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ομογένεια.

Δήμητρα Χατζηαδάμ, «Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών»

Η έκθεση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδας Πολωνίας και τη συμπλήρωση 150 ετών από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Πολωνία.

Δήμητρα Χατζηαδάμ, «Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών»


Info
Χώρος: Stadion PGE Narodowy, Αl. Ks. J. Poniatowskiego1, 03-901, Βαρσοβία. 1-2 Δεκεμβρίου 2018 - Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο 10:00 -18:00 / Κυριακή 10:00-17:00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ