Φωτογραφια

Τζάμια παντού!

Είναι εντυπωσιακό πόσο τζάμι και σε πόσες διαφορετικές εκδοχές υπάρχει γύρω μας

328722-679673.jpg
Γιάννης Οικονόμου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
glass_05.jpg

Ένα παράθυρο σπιτιού, ένα παρμπρίζ αυτοκινήτου, μία βιτρίνα, ένας καθρέπτης, μία οθόνη, ένας φωτογραφικός φακός, ένα ζευγάρι γυαλιά. Η λίστα αυτή μπορεί να επιμηκυνθεί απεριόριστα. Όλα τζάμια είναι πάντως. Προστατεύουν, διαχωρίζουν, ανακλούν, διαθλούν, εστιάζουν. Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό πόσο τζάμι και σε πόσες διαφορετικές εκδοχές υπάρχει γύρω μας. Πόσο σημαντικό και αλληλένδετο με την καθημερινότητά μας είναι αυτό το υλικό.

glass_01.jpg

glass_02.jpg

glass_03.jpg

glass_04.jpg

glass_06.jpg

glass_07.jpg

Συχνά τα τζάμια παραμορφώνουν. Τροποποιούν την οπτική πληροφορία. Ένα θαμπό, με σταγόνες βροχής ή χρωματιστό τζάμι, ένας παραμορφωτικός καθρέπτης, μια ανάκλαση των ακτίνων του ήλιου που μας τυφλώνει, ένα φίλτρο στο φακό. Μονομιάς βλέπουμε άλλα αντί άλλων. Μπαίνουν περιορισμοί, χάνονται λεπτομέρειες, αλλάζουν τα σχήματα ή τα χρώματα. Πρέπει να φανταστούμε και να αντιληφθούμε εμμέσως τι βλέπουμε.
Όμως δεν φαντάζονται, ούτε επεξεργάζονται τις έμμεσες πληροφορίες όλοι με τον ίδιο τρόπο. Δεν είναι όλα τα μάτια, όλα τα μυαλά, όλες οι ψυχές ίδιες. Δεν βλέπουν όλοι το ίδιο μέσα από το τζάμι ή μέσα στο τζάμι. Δεν βλέπουν όλοι το ίδιο γενικά. Πολλώ δε μάλλον όταν παρεμβάλλεται γυαλί.

glass_08.jpg

glass_09.jpg

glass_10.jpg

glass_11.jpg

glass_12.jpg

glass_13.jpg

glass_14.jpg

Για σκεφτείτε το λίγο. Καθημερινά κυκλοφορούμε, κοιτάμε γύρω μας, βλέπουμε, παρατηρούμε. Κι έχει παντού τζάμια. Και πολλά από αυτά αλλάζουν την πραγματικότητα. Με διαφορετικό τρόπο για τον καθένα μας. Για όλους εμάς που ούτως ή άλλως τα βλέπουμε όλα διαφορετικά. Κάθονται δύο άνθρωποι δίπλα-δίπλα στο γήπεδο και ό ένας βλέπει πέναλτι, ενώ o άλλος θέατρο. Βάλτε στην εξίσωση και όλους αυτούς τους γυάλινους διαβόλους που μας περιτριγυρίζουν και αλλάζουν διαρκώς αυτό που βλέπουμε…

Άντε μετά να συνεννοηθείς!

mywallphotos.blogspot.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.