Φωτογραφια

Η κωμική πλευρά της ζωής στην Άγρια Φύση (εικόνες)

Ζώα της ξηράς, του νερού και του αέρα κλείνουν πονηρά το μάτι στο φακό των φωτογράφων του Comedy Wildlife Photography Awards

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
seal_1.jpg
Brian Valente

Μια υπερβολικά χαρούμενη βίδρα, δύο αρκούδες που πιάνονται επ' αυτοφώρω τη στιγμή της περίπτυξης, μια σοκαρισμένη και εμβρόντητη φώκια. Τα άγρια μοντέλα της φύσης ποζάρουν για το διαγωνισμό Comedy Wildlife Photography Awards, ο οποίος καθιερώθηκε το 2015 και κάθε χρόνο αναδεικνύει τη χαλαρή και αστεία πλευρά της ζωής στην Άγρια Φύση.

Η ιδέα του διαγωνισμού ανήκει στον Πολ Τζόισον-Χικς. Ο Βρετανός φωτογράφος, ο οποίος ζει από το 1993 στην Αφρική, θέλει να δώσει μια άλλη οπτική στο τόσο δύσκολο έργο της φωτογράφισης ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Μπορεί να είναι δύσκολος ο αγώνας της επιβίωσης, αλλά έχει και τις χαλαρές στιγμές του. 

Πέντε είναι οι νικητές στις πέντε κατηγορίες του διαγωνισμού, αλλά όλες οι υποψήφιες φωτογραφίες αξίζουν μια ματιά.

Από τις συνολικά 3.500 υποψηφιότητες το πρώτο βραβείο απέσπασε μια μικρή κουκουβάγια, η οποία μετά κόπων και βασάνων προσπαθεί να ξανανέβει στο κλαδί με την παρέα της. Ο φωτογράφος που απαθανάτισε την κουκουβάγια και κέρδισε τον διαγωνισμό είναι ο Τίμπορ Κερτζ. Το βραβείο του είναι χειροποίητο και φτιαγμένο με μεράκι από άτομα με κινητικά προβλήματα που ζουν στην Τανζανία. Κέρδισε επίσης ένα ταξίδι για σαφάρι στην Κένυα (καθόλου άσχημα).
koukoyvagia1.jpg
Tibor Kercz, Τίτλος: «Βοήθεια»

joy_new.jpg
Andrea Zampatti

Το βραβείο στην κατηγορία «On the Land» (σ.σ. Στην Ξηρά) κέρδισε η Άντρια Ζαμπάτι με τη φωτογραφία ενός ποντικοσκίουρου που φαίνεται να ζει την απόλυτη ευτυχία στο λουλουδάκι του. Η φωτογραφία αρχικά διάσημη στα social media στις αρχές του έτους και τώρα ήρθε η στιγμή της διάκρισης.
underthesea.jpg
Troy Maine

Στην κατηγορία «Under the Sea» η φωτογραφία που κέρδισε δείχνει ότι ακόμη και στην απεραντοσύνη της θάλασσας κάποιοι συνωστίζονται.
intheair.jpg
John Threlfal

Τέλος, στην κατηγορία της «In the Air» (σ.σ. Στον Αέρα) νικητής είναι ο Τζον Θέρφαλ, ο οποίος έπιασε την πιο αεριωθούμενη παπιά στον ουρανό του Πρέστον στο Λανκασάιρ. Δείτε τις φωτογραφίες που μπορεί να μην κέρδισαν αλλά είναι σίγουρα αστείες και πανέμορφες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ