- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι συμβαίνει όταν ένα μοντέλο φωτογραφίζεται στους δρόμους με ρούχα από κολεξιόν;
21 φωτογραφίες μόδας του Ferdinando Scianna
Ο Fernando Scianna είναι ένας φημισμένος Ιταλός με εξέχουσα θέση στη φωτογραφία μόδας. Τη δεκαετία του '80 και του '90 έκανε γνωστή τη γενέτειρά του, Σικελία, και τη ζωή εκεί, ενώ δούλευε στη διαφημιστική καμπάνια της Dolce & Gabbana. Η ιδέα του ήταν να φωτογραφίσει το μοντέλο Marpessa Hennink ντυμένο με τη νέα κολεξιόν της εταιρίας, στο δρόμο της Σικελίας, αλλά σε αυθόρμητες στιγμές. Σαν να έκανε μια βόλτα κανονική, να ψώνιζε στο μπακάλικο, να χάζευε τη θέα. Η επιτυχία οφειλόταν στις αντιδράσεις του κόσμου μπροστά στη θέα της πανέμορφης, υπέρκομψης κοπέλας.
Ο ίδιος επανέλαβε την ιδέα του αρκετές φορές τα επόμενα χρόνια, με διάφορα μοντέλα και σε διαφορετικές πόλεις, αλλά πάντα με τις αντιδράσεις του κόσμου να είναι αυτές που έκαναν τις φωτογραφίες του τόσο ξεχωριστές. Η φυσικότητα, το επιμελώς ατημέλητο κάδρο του και φυσικά τα μοντέλα που διάλεγε, αποτέλεσαν τομή στη φωτογραφία μόδας και τον καθιέρωσαν στο χώρο για πάντα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πολυμεσική έκθεση «Athens A.M. Extended» εγκαινιάζει τον νέο χώρο METACOSMOΙ
Την φωτογραφία τράβηξε η Αμερικανίδα φωτογράφος Κάρολ Γκούζι
Ο πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα μιλάει για τη φωτογραφική του έκθεση στην Πρεσβεία της Βραζιλίας
Βασίλης Μανίκας και Ερίνα Παυλιδάκη μιλούν για την κοινή τους έκθεση στην iFocus Photo Gallery
Ένας καλλιτέχνης που ταύτισε το έργο του με την ιστορία της πόλης και της ίδιας της χώρας
Δεν είναι όμορφη, ούτε εντυπωσιακή. Είναι απλώς ανοιχτή κι αυτό είναι το πραγματικό θαύμα
Οι Vratko Barcik (Πράγα), Jason Jackson (Νέα Υόρκη) και Ricardo Castro Romero (Μαδρίτη) κάνουν residency σε ένα εγκαταλελειμμένο τόπο στην Άνδρο και φωτογραφίζουν ανθρώπους μέσα στα ερείπια
Έκθεση στο Παρίσι εξερευνά τη γήρανση - Μέσα από εικόνες και επιστήμη με βαθιά ανθρωποκεντρική ματιά
Απομονωμένες φυλές, αρχαίες παραδόσεις και άγρια τοπία. Ένα μοναδικό ταξίδι στην καρδιά της Αιθιοπίας.
Η φωτογράφος Αλέκα Τσιρώνη μιλάει στην ATHENS VOICE για την «υποχρεωτικότητα» της αισιοδοξίας στο γραφείο
Μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου φωτογράφου μόδας στη Βενετία
Το Στρατόπεδο Καραϊσκάκη Α στο Χαϊδάρι μετατράπηκε σε μηχανισμό καταστολής και αντιποίνων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής
Δεν είναι απλώς μια παρουσίαση έργων, αλλά μια εμπειρία που σε φέρνει αντιμέτωπο με την οικειότητα, την απώλεια και την επιμονή της ζωής.
Σπάνιες εικόνες από μια ζωή στη σκηνή
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο για τη νέα του έκθεση μετά από 10 χρόνια
Το Women’s Photo Festival αποτελεί έναν νέο δυναμικό θεσμό αφιερωμένο στη φωτογραφία
Σπάνιες φωτογραφίες από τις παρελάσεις της παλιάς Αθήνας
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο που έχει αφιερώσει δεκαετίες καταγράφοντας ανθρώπους, μνήμες και στιγμές της καθημερινότητας.
Η φωτογραφική της ματιά εστιάζει σε ανθισμένα λουλούδια, τα οποία προσεγγίζει σαν πρόσωπα, ακίνητα ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.
Πώς από ένα όνειρο δημιουργήθηκε μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.