Φωτογραφια

«Η κόλαση είναι εδώ»: Φωτογραφία της χρονιάς από την άγρια φύση του ανθρώπου στην Ινδία (εικόνα)

Πλήθος επιτίθεται με φωτιές σε ελέφαντα και στο μικρό του - «Ρουτίνα αυτού του είδους η ταπείνωση»  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
380413-784617.jpg
Biplab Hazra

Η αγωνιώδης προσπάθεια δύο ελεφάντων να διαφύγουν από το αγριεμένο πλήθος ανθρώπων που επιτίθεται με φωτιές στα δύο άγρια ζώα στην επαρχία της Δυτικής Βεγγάλης κέρδισε τις εντυπώσεις και το πρώτο βραβείο στον κορυφαίο φωτογραφικό διαγωνισμό του περιοδικού Sanctuary της Ασίας.

Ο φωτογράφος που απαθανάτισε την απέλπιδα προσπάθεια του ενήλικα ελέφαντα και του μικρού του είναι ο Biplab Hazra, ο οποίος παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε ότι «αυτού του είδους η ταπείνωση είναι ρουτίνα» στην ανατολική Ινδία.

Φωτογραφία της χρονιάς

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη δυτική Βεγγάλη, όπου η αντιπαράθεση του άγριου ελέφαντα με τον άνθρωπο είναι μια διαδεδομένη πρακτική. Κανείς δεν γνωρίζει, ούτε ο φωτογράφος, τι απέγιναν τα δύο παχύδερμα της φωτογραφίας.

«Για αυτά τα πανέξυπνα, ευγενικά και κοινωνικά πλάσματα που περιπλανώνται στην ινδική χερσόνησο για αιώνες, η κόλαση είναι εδώ», αναφέρει το σχόλιο του φωτογράφου Biplab Hazra.   

Ο Μενάκ Μαζούμντερ, κάτοικος της επαρχίας της Δυτικής Βεγγάλης, σχολίασε στο BBC ότι οι χωρικοί «ευθύνονται για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, κακομεταχειρίζονται τους ελέφαντες  και τους υποβάλουν σε φριχτά βασανιστήρια». Πρόσθεσε ότι οι ελέφαντες προκαλούν πολλές φορές ζημιές και καταστροφές στις καλλιέργειες, στα χωράφια των αγροτών και ενίοτε «σκοτώνουν αθώους ανθρώπους». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ