Φωτογραφια

Τα κορίτσια της Ellen von Unwerth είναι οι τολμηρότερες βοσκοπούλες του κόσμου

Βουκολική ζωή που ξυπνά πάθη στο νέο πρότζεκτ της διάσημης φωτογράφου

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348010-722279.jpg
© Ellen von Unwerth. Heimat / Taschen

Υπάρχουν στιγμές που δεν έχεις άλλα κέρματα στην τσέπη για το τζουκ μποξ του κεφιού. Τότε που μόνο η σεξουαλικότητα μπορεί να γίνει το τυχερό σου νόμισμα, αρκεί να είσαι διορατικός για να τη δεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεσαι δημιουργούς σαν την Ellen von Unwerth. Η μουσική των δέντρων, τα λόγια της χλόης, οι φορτωμένες υπονοούμενα αγγαρείες του νοικοκυριού, τα θηλυκά που περιφέρονται σαν αδέσποτα γατιά, οι χυμώδεις καμπύλες που ξεχειλίζουν από υφάσματα που ασφυκτιούν, οι ευρωπαίες λολίτες καδραρισμένες σε χρώματα ζωηρά σαν τσιχλόφουσκες. Πάρε το χέρι μου και οδήγησέ με όπου θες, βοσκοπούλα! Το «Heimat» είναι χάρμα οφθαλμών.

© Ellen von Unwerth. Heimat / Taschen

Το νέο coffee-table book της διάσημης φωτογράφου, το οποίο η ίδια περιγράφει σαν «μαγική τουρνέ της Βαυαρίας» ξετυλίγεται σε 454 σελίδες λήψεων μοσχοαναθρεμμένων μοντέλων που περιφέρονται στα αλπικά άλση σε ατμόσφαιρα ηδονοβλεπτικού παραμυθιού. Heimat σημαίνει πατρογονική γη, και παρότι η ίδια η von Unwerth κατάγεται από τη Φρανκφούρτη, γνωρίζει αρκετά για την αβίαστη σεξουαλικότητα του γερμανικού νότου και τον αντίκτυπό του στις ανδρικές φαντασιώσεις, ώστε να του αφιερώνει ένα ολόκληρο λεύκωμα. Το «Heimat» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Taschen σε περιορισμένη, αριθμημένη έκδοση στην τιμή των 750 ευρώ. Τα βίτσια κοστίζουν.

© Ellen von Unwerth. Heimat / Taschen

Τα τροφαντά πιπίνια της 63χρονης φωτογράφου αρμέγουν αγελάδες, συγυρίζουν στάβλους, ξεφλουδίζουν πατάτες, ιππεύουν, ψαρεύουν, κυνηγούν τροφή με το τουφέκι. Η ψυχή τους είναι ένα άγριο δάσος. Ποτέ άλλοτε η ζωή στο ύπαιθρο δεν ήταν τόσο ερωτική.

© Ellen von Unwerth. Heimat / Taschen

Στο παρελθόν η Ellen von Unwerth δεν δημιούργησε μόνο φαντασμαγορικά κάδρα της glamorous εικονογραφίας, με σύμβολα του μεγέθους της Claudia Schiffer, της Naomi Campbell και της Madonna ανάμεσά τους.  Είναι προπάντων μια φωτογραφική ιέρεια των nineties που δεν έχει χάσει τον οίστρο της και της οποίας οι καλύτερες δουλειές δημοσιεύονται στο σήμερα. Σκεφτήκαμε ότι δεν θα έπρεπε να τις αγνοείτε. Ξεφυλλίστε το ερωτιάρικο «Heimat».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ