Φωτογραφια

Πού θα βρίσκονται όλοι οι φωτογράφοι της Αθήνας το Σ/Κ;

Για 12ηχρονιά η έκθεση Photovision είναι εδώ και μας εντυπωσιάζει

35003-709273.jpg
Καρολίνα Νιαμονιτάκη
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344002-714919.jpg
ΜΕΤapolis, Μιχάλης Λουδάρος

Η φωτογραφία είναι ένας ολόκληρος κόσμος, είναι τέχνη, τρόπος σκέψης και αντίληψης. Δεν έχει σχέση με το τι βλέπεις, αλλά με το τι θες να δεις και με ποιον τρόπο θες να το δεις. Όλος ο κόσμος της φωτογραφίας, με όλες του τις οπτικές γωνίες θα συγκεντρωθεί για τρεις μέρες στο Στάδιο Tae Kwon Do, στη δωδέκατη διοργάνωση της Photovision. Από επαγγελματίες φωτογράφους μέχρι ερασιτέχνες, λάτρεις της φωτογραφίας και ανθρώπους της τεχνολογίας, όλοι θα συμμετάσχουν σε αυτήν την «γιορτή» της φωτογραφίας, η οποία διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία κάθε δύο χρόνια από το 1995.

Η έκθεση αρχίζει το Σάββατο 11 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 13 Μαρτίου. Εκτός από τα πολυάριθμα workshop, σεμινάρια αλλά και τις επιμορφωτικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν πάνω στην τέχνη και στην τεχνική της φωτογραφίας οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρώτο Bazaar μεταχειρισμένων μηχανών και συλλεκτικών φωτογραφιών, όπου φωτογράφοι από όλη την χώρα θα έχουν την ευκαιρία να πουλήσουν ή να ανταλλάξουν τον παλιό τους εξοπλισμό ή να αναζητήσουν τη μηχανή της αρεσκείας τους, ψηφιακή ή αναλογική.

Ομαδική έκθεση «Η Ελλάδα μας», ASH IN ART, Μ. Μιχαηλίδης

Ομαδική έκθεση «Η Ελλάδα μας», ASH IN ART, Μ. Μιχαηλίδης

Ομαδική έκθεση «Η Ελλάδα μας», Dictum Factum, Α. Καρδάρης

Ομαδική έκθεση «Η Ελλάδα μας», Dictum Factum, Α. Καρδάρης

Ομαδική έκθεση «Η Ελλάδα μας», METApolis

Ομαδική έκθεση «Η Ελλάδα μας», METApolis

Ομαδική έκθεση «Η Ελλάδα μας», Photopia, K. Αρβανίτης

Ομαδική έκθεση «Η Ελλάδα μας», Photopia, K. Αρβανίτης ​

Ομαδική έκθεση «Η Ελλάδα μας», ΚΛΙΚers, Σταυρούλα Μεταλλίδου

Ομαδική έκθεση «Η Ελλάδα μας», ΚΛΙΚers, Σταυρούλα Μεταλλίδου ​

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 12ης PHOTOVISION

Διάλεξη του Γιάννη Μπεχράκη

Θέμα: «Αυτόπτης μάρτυρας»

Γιάννης Μπεχράκης- Αυτόπτης Μάρτυρας

Γιάννης Μπεχράκης- Αυτόπτης Μάρτυρας

Ο βραβευμένος Έλληνας φωτορεπόρτερ του Πρακτορείου Reuters, θα αναλύσει τις εμπειρίες του από την 30ετή θητεία του στο φωτορεπορτάζ. Ο Γιάννης Μπεχράκης θα θίξει ζητήματα πρακτικής, δεοντολογίας και ηθικής του ρεπορτάζ σε μια αποκαλυπτική εκ των έσω ματιά στον συναρπαστικό, όσο και σκληρό, κόσμο του φωτορεπορτάζ που τεκμηριώνεται από σπουδαίο φωτογραφικό υλικό. Θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος με το κοινό.

Μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων |Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00

Μεγάλη ομαδική έκθεση «Η Ελλάδα μας»

Συμμετέχουν 55 φωτογραφικές ομάδες, λέσχες & σωματεία από όλη την επικράτεια

Για πρώτη φορά, κάτω από την ίδια στέγη 55 φωτογραφικές ομάδες και οργανωμένοι φορείς ενώνουν τη φωτογραφική τους ματιά και εκθέτουν τις εικόνες τους που πραγματεύονται ένα κοινό θέμα: την Ελλάδα μας. Την Ελλάδα που μας παρέχει απλόχερα φωτογραφικές ευκαιρίες. Την Ελλάδα που είναι τα πάντα. Το ευρύτερο σπίτι μας, η αρχέγονη γη, η κληρονομιά και η παράδοση. Είναι το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο γεννιόμαστε, ζούμε, ερωτευόμαστε, κάνουμε οικογένειες, μεγαλώνουμε και κάποια στιγμή μας περιβάλλει ως την αιωνιότητα.

Φωτογραφικό Bazaar

Σε ειδικά διαμορφωμένο Ηall | Καθ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης

Σε ειδικό χώρο της έκθεσης θα υπάρχουν συγκεντρωμένοι ιδιώτες που θα παραθέτουν για πώληση ή ανταλλαγή μεταχειρισμένες και συλλεκτικές φωτογραφικές μηχανές, φακούς, αξεσουάρ και παρελκόμενα της φωτογραφικής επεξεργασίας ακόμη και της ψηφιακής εποχής. Ένα σημαντικό σκέλος της πρωτοβουλίας αφορά τους ενδιαφερόμενους για vintage φωτογραφίες από την εποχή της δαγγεροτυπίας και εντεύθεν, με εκτυπώσεις αλμπουμίνας, υγρού κολλοδίου, κυανοτυπίες, καλοτυπίες κλπ. που σήμερα έχουν αποκτήσει αρχειακή και συλλεκτική σημασία.

Black… Monday

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, οι εκθέτες της Photovision θα διαθέτουν επιλεγμένα προϊόντα σε προσφορά και με σημαντικές εκπτώσεις που θα αγγίζουν έως και το 70%.

Κεντρικό Hall | Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Drones, τεχνολογία και νομοθεσία

Ανοιχτή συζήτηση που συνδιοργανώνεται από το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος και την Πανελλήνια Ένωση Χειριστών ΣμηΕΑ σχετικά με τις δυνατότητες, την τεχνολογία και τις εφαρμογές των drones στον κόσμο του imaging και το νέο νομικό πλαίσιο για τα drones βάσει των πρόσφατων αποφάσεων της Yπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Στη συζήτηση οι προσκεκλημένοι ομιλητές, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Χειριστών ΣμηΕΑ, επαγγελματίες φωτογράφοι και κινηματογραφιστές, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και ειδικοί στα drone, θα αναλύσουν θέματα τεχνολογίας και εφαρμογών των drones όχι μόνο στη φωτογραφία αλλά και σε άλλα πεδία καθώς και για τις πρακτικές πλευρές και επιπτώσεις από το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις άδειες drone και χειριστή drone.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, ώρα 18.00

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Jazz Moments | Ανδρέας Ζαχαράτος

Jazz Moments, Ανδρέας ΖαχαράτοςJazz Moments, Ανδρέας Ζαχαράτος

Ο Ανδρέας Ζαχαράτος αιχμαλωτίζει μέσα από τον φωτογραφικό του φακό νότες και συναισθήματα της ελληνικής και ξένης jazz σκηνής. Σε μια προσέγγιση με ιδιαίτερη ευαισθησία και ευγένεια, ο φωτογράφος καταφέρνει να μετατρέψει το ακουστικό συναίσθημα σε εικόνα, καλώντας τον επισκέπτη της έκθεσης σε ένα ταξίδι στον κόσμο της jazz. Έχοντας ήδη παρουσιαστεί με ιδιαίτερη επιτυχία σε διάφορα σημεία της Αθήνας και της Ελλάδας, η έκθεση του Ανδρέα Ζαχαράτου φιλοξενείται στη φετινή διοργάνωση της Photovision. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα πρωτότυπα ασπρόμαυρα φωτογραφικά έργα του Ανδρέα Ζαχαράτου, ταξιδεύοντας σε έναν κόσμο μουσικής και συναισθημάτων.

Από το Ρίο με Αγάπη!... | Βασίλης Κουτρουμάνος

Βασίλης Κουτρουμάνος, Από το Ρίο με αγάπη

Βασίλης Κουτρουμάνος, Από το Ρίο με αγάπη

Επίσημος φωτογράφος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο το 2016, ο Βασίλης Κουτρουμάνος αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό στιγμές που έμειναν στην ιστορία. Σε μια έκθεση που παρουσιάζει μερικές μόνο από τις συνολικά 39.000 φωτογραφίες που απαρτίζουν το υλικό από το Rio, ο σπουδαίος φωτορεπόρτερ ταξιδεύει το θεατή στην πρόσφατη Ολυμπιάδα του Ρίο, συνθέτοντας ένα προσωπικό ημερολόγιο. Οι Έλληνες αθλητές, οι ομάδες, οι προπονητές και οι οικογένειες που τους ακολούθησαν στους Αγώνες σκιαγραφούνται στην προσπάθεια τους για διάκριση, συνθέτοντας, μέσα από εύστοχα φωτογραφικά κλικ, ένα σημαντικό ιστορικό ντοκουμέντο.

Την έκθεση επιμελήθηκε ο Γιάννης Κανελλόπουλος.

Υπεραστικές Περιπλανήσεις | Greek Instagram Events

Γκούμα Αρετή - @aretizy - Παλλήνη

Γκούμα Αρετή - @aretizy - Παλλήνη​

Το “Greek Instagram Events” είναι μια ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2013. Στόχος της είναι να συσπειρώσει την Ελληνική κοινότητα του Instagram και άλλων καλλιτεχνικών ομάδων, διοργανώνοντας κοινωνικές και δημιουργικές δραστηριότητες σε σχέση με την τέχνη της φωτογραφίας. Η έκθεση «Υπεραστικές Περιπλανήσεις» αποτελεί την τρίτη εκδήλωση της ομάδας, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τις ομορφιές της χώρας μας. Περιλαμβάνει θαυμάσιο φωτογραφικό υλικό με 253 φωτογραφίες που προέκυψαν από φωτογραφικές εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου. Εικόνες περιοχών που ζούμε και αγαπάμε ζωντανεύουν μέσα από τη ματιά διακοσίων πενήντα τριών ερασιτεχνών φωτογράφων όπου καθένας από αυτούς αποτύπωσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο σε μια ομαδική ή ατομική περιπλάνηση! Δρόμοι, άνθρωποι, σπίτια, μνημεία, χρώματα, στιγμές, συναισθήματα, εικόνες καθημερινότητας παρουσιάζονται σε μία ομαδική έκθεση από καλλιτέχνες με ταλέντο, φαντασία, μεράκι και αγάπη για την τέχνη της φωτογραφίας!

Μανδάκη Μαρία - @marileta09 - Θεσσαλονίκη

Μανδάκη Μαρία - @marileta09 - Θεσσαλονίκη

Παπαδάκου Αναστασία - @apap77 - Δραπετσώνα Πειραιάς

Παπαδάκου Αναστασία - @apap77 - Δραπετσώνα Πειραιάς

Αναφορές, φόρος τιμής στον Bill Brandt | Φωτογραφικές ομάδες «Φ», «Φωτοπόροι» και «ΚΛΙΚers»

Με πηγή έμπνευσης μια φωτογραφία του Bill Brandt, μέλη των φωτογραφικών ομάδων «Φ», «Φωτοπόροι» και «ΚΛΙΚers», δημιουργούν εικόνες, με αναφορές σε εκείνη την πρώτη φωτογραφία. Στο πλαίσιο της φετινής Photovision, από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου, οι επισκέπτες του Tae Kwon Do θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα φωτογραφικά έργα της έκθεσης «Αναφορές, φόρος τιμής στον Bill Brandt», στο περίπτερο του Φωτογραφικού Ειδώλου. Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της «Αναφορές, φόρος τιμής στους μεγάλους φωτογράφους», η οποία είχε παρουσιαστεί στο Hotel Capsis στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ο ΦΩΤΟγράφος στη Θεσσαλονίκη».

Την έκθεση επιμελήθηκε ο Τάσος Σχίζας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Η παράδοση της PHOTOVISION για πλούσιο και πολυδιάστατο σεμιναριακό και επιμορφωτικό πρόγραμμα συνεχίζεται και φέτος. Τα σεμινάρια της Photovision πραγματοποιούνται με αυστηρά περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα στο http://bit.ly/2kBUWAp.

Πορτραίτο με μία φωτιστική πηγή

One light play. Τρίωρο σεμινάριο με έμφαση στο φωτισμό

Ποιο είναι το πιο πιθανό σενάριο που αντιμετωπίζει ένας φωτογράφος όταν δεν μπορεί να δουλέψει με το φως του ήλιου; Μα το να έχει στη διάθεση του μόνο μια φωτιστική πηγή! To σεμινάριο “Οne light play” απευθύνεται σε όλους όσους δεν έχουν περίπλοκο εξοπλισμό και θέλουν να μετατρέψουν τον περιορισμό αυτό σε πλεονέκτημα για περισσότερη δημιουργικότητα ή θέλουν να επιστρέψουν στα βασικά. Ένα στούντιο φλας, μια φορητή μονάδα Speedlight, ένα φακός, ένα LED panel ή ακόμη και ένα κερί ή ένα οικιακό φωτιστικό είναι αρκετά για να γίνει ένα πορτραίτο με ατμοσφαιρικότητα αλλά και κατανόηση της φυσικότητας. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους φακούς πορτραίτου της NIKON.

Αίθουσα Δ’ | Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, 17:00 – 20:00 | Εισηγητής: Χρήστος Τόλης

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΙΚΟΝ

Η στιγμή του βλέπειν

Η διαμορφωμένη οπτική αντίληψή του φωτογράφου θα πρέπει να του επιτρέπει να «διαχειρίζεται» την πραγματικότητα, έτσι ώστε να την μεταμορφώσει σε φωτογραφία. Συνεπώς, ο φωτογράφος χρειάζεται μια ιδιαίτερη οπτική παιδεία, διαφορετική από τα άλλα μέσα. Ποιά χαρακτηριστικά, ποιές ιδιότητες του ορατού κόσμου μπορεί να χρησιμοποιήσει, και με ποιόν τρόπο; Η φωτογραφική γλώσσα έχει τους δικούς της κανόνες, και όπως κάθε γλώσσα, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα ποίημα ή μια φλυαρία. Είναι η γλώσσα την οποία, ως φωτογράφοι οφείλουμε να γνωρίζουμε ώστε ο φωτογραφικός μας λόγος να μην είναι άναρθρος, αλλά σαφής.

Αίθουσα Β’ | Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, 17:00 – 19:00 | Εισηγητής: Παναγιώτης Κασίμης

Φωτογραφία με smartphone

Εκμεταλλευτείτε τις δημιουργικές δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής που έχετε πάντα στην τσέπη σας, δηλ. το smartphone. Τα τελευταία χρόνια, η πρόοδος της τεχνολογίας έχει μετατρέψει τις κάμερες των smartphone σε χρήσιμα εργαλεία για τον ερασιτέχνη και επαγγελματία φωτογράφο ώστε να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους όπου και αν βρίσκονται. Το σεμινάριο εστιάζει στη λήψη, επεξεργασία και διαμοιρασμό των φωτογραφιών με το smartphone, στις δημοφιλέστερες εφαρμογές, στις τεχνικές δυνατότητες των συσκευών και στα αφηγηματικά εργαλεία που προσφέρουν.

Αίθουσα Β’ | Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, 19:30 – 21:30 | Εισηγητής: Νικόλας Μάστορας

Retouch πορτραίτου στο Adobe Photoshop

Το σεμινάριο αφορά προχωρημένες τεχνικές ρετουσαρίσματος πορτραίτου. Θα αναλυθεί η αρχιτεκτονική του προσώπου και του σώματος, καθώς και τα πρότυπα ομορφιάς, απαραίτητες γνώσεις όταν προχωράμε στο ρετουσάρισμα ενός πορτραίτου. Θα παρουσιαστούν τα εργαλεία και η μεθοδολογία ρετουσαρίσματος για βελτίωση δέρματος χωρίς να χάνεται η υφή του, ο τονισμός ματιών, χειλιών και ανάπλαση του φωτισμού πάνω στο πρόσωπο. Το σεμινάριο απευθύνεται σε φωτογράφους σχετικά εξοικειωμένους με το περιβάλλον του Photoshop.

Μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων | Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, 15:30 – 17:30 | Εισηγητής: Νίκος Βασιλάκης

MasterClass Lightroom Workflow

Το συγκεκριμένο masterclass απευθύνεται σε προχωρημένους ερασιτέχνες φωτογράφους και επαγγελματίες που θέλουν να μάθουν να χρησιμοποιούν το Adobe Lightroom στο σύνολό του, αποτελεσματικά και αποδοτικά. Το σεμινάριο είναι εστιασμένο σε ουσιαστικές πρακτικές τεχνικές που χρειάζεται ο σύγχρονος φωτογράφος, από την εισαγωγή των φωτογραφιών στο πρόγραμμα και την επιλογή των καλύτερων, τη χρήση των presets για ταχύτερη επεξεργασία μέχρι και το τελικό export και τη δημοσίευση των εικόνων στο λιγότερο δυνατό χρόνο.

Αίθουσα Γ’ | Σάββατο 11 Μαρτίου και Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, 18:30- 21:00 | Εισηγητής: Στράτος Αγιάνογλου

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων


Info: 11-13/3 , Στάδιο Tae Kwon Do, Δέλτα Φαλήρου, Αεροπόρου Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο, www.photovision.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ