- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Unicef: Η φωτογραφία της χρονιάς δείχνει την δύναμη των παιδιών που υπερβαίνει τις χειρότερες συνθήκες
Ένα θαρραλέο χαμόγελο μέσα σε σκουπιδότοπο του Ιράν
Ένα θαρραλέο χαμόγελο, ίσως μια στιγμή πραγματικής ευτυχίας. Αυτό το μικρό κορίτσι σε έναν σκουπιδότοπο του Ιράν, απαθανατίστηκε από τον φωτογράφο Arez Ghaderi και επιλέχθηκε από την Unicef ως φωτογραφία της χρονιάς.
Είναι μια στιγμή που δείχνει ότι η δύναμη των παιδιών μπορεί να υπερβεί τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης
Ο Ιρανός φωτογράφος Arez Ghaderi γνώρισε το κορίτσι σε ένα καταφύγιο της επαρχίας Razavi Khorasan. Οικογένειες της επαρχίας Μπαλουχιστάν μετανάστευσαν στην περιοχή στην αναζήτηση μιας νέας ζωής. Την ώρα που οι ενήλικες ψάχνουν για δουλειά στα γύρω χωριά, τα παιδιά ψάχνουν μέσα σε βουνά πλαστικών απορριμάτων για κάτι που ίσως τους φανείς χρήσιμο.
Είναι μια συνθήκη ακραίας φτώχειας που σίγουρα δεν κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους αλλά αυτό το καρέ του Arez Ghaderi αποδεικνύει ότι υπάρχουν στιγμές που είσαι ανέμελος, ό,τι και αν συμβαίνει γύρω σου.
Το 2ο βραβείο της Unicef πήγε στον φωτογράφο από την Παλαιστίνη (ζει στην Κολωνία) Ali Nouraldin και είναι μια στιγμή από την Ειδομένη. Τα προσφυγόπουλα έχουν μαζευτεί και βλέπουν μια ταινία.

Το 3ο βραβείο είναι για μια φωτογραφία από τη Δούμα της Συρίας και είναι του φωτογράφου Mohamad Badra.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βασίλης Μανίκας και Ερίνα Παυλιδάκη μιλούν για την κοινή τους έκθεση στην iFocus Photo Gallery
Ένας καλλιτέχνης που ταύτισε το έργο του με την ιστορία της πόλης και της ίδιας της χώρας
Δεν είναι όμορφη, ούτε εντυπωσιακή. Είναι απλώς ανοιχτή κι αυτό είναι το πραγματικό θαύμα
Οι Vratko Barcik (Πράγα), Jason Jackson (Νέα Υόρκη) και Ricardo Castro Romero (Μαδρίτη) κάνουν residency σε ένα εγκαταλελειμμένο τόπο στην Άνδρο και φωτογραφίζουν ανθρώπους μέσα στα ερείπια
Έκθεση στο Παρίσι εξερευνά τη γήρανση - Μέσα από εικόνες και επιστήμη με βαθιά ανθρωποκεντρική ματιά
Απομονωμένες φυλές, αρχαίες παραδόσεις και άγρια τοπία. Ένα μοναδικό ταξίδι στην καρδιά της Αιθιοπίας.
Η φωτογράφος Αλέκα Τσιρώνη μιλάει στην ATHENS VOICE για την «υποχρεωτικότητα» της αισιοδοξίας στο γραφείο
Μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου φωτογράφου μόδας στη Βενετία
Το Στρατόπεδο Καραϊσκάκη Α στο Χαϊδάρι μετατράπηκε σε μηχανισμό καταστολής και αντιποίνων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής
Δεν είναι απλώς μια παρουσίαση έργων, αλλά μια εμπειρία που σε φέρνει αντιμέτωπο με την οικειότητα, την απώλεια και την επιμονή της ζωής.
Σπάνιες εικόνες από μια ζωή στη σκηνή
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο για τη νέα του έκθεση μετά από 10 χρόνια
Το Women’s Photo Festival αποτελεί έναν νέο δυναμικό θεσμό αφιερωμένο στη φωτογραφία
Σπάνιες φωτογραφίες από τις παρελάσεις της παλιάς Αθήνας
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο που έχει αφιερώσει δεκαετίες καταγράφοντας ανθρώπους, μνήμες και στιγμές της καθημερινότητας.
Η φωτογραφική της ματιά εστιάζει σε ανθισμένα λουλούδια, τα οποία προσεγγίζει σαν πρόσωπα, ακίνητα ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.
Πώς από ένα όνειρο δημιουργήθηκε μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας
Η εικόνα τραβήχτηκε το 1935 κατά την ανέγερση του RCA Building
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Η φωτογραφική διείσδυση ως πράξη μνήμης, βλέμματος και ηθικής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής: Το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.