- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος στο φακό του Nick Night
Το πορτρέτο-έκπληξη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μπάκιγχαμ
Ο Νικ Ναιτ και η κοινή φωτογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ και του Καρόλου
Οι συνεργασίες του πολλές και εμβληματικές. Από τις φωτογραφίες του για τους οίκους μόδας YSL, Alexander McQueen, Comme Des Garcons μέχρι τα πορτρέτα των Κέιτ Μος, Ντέιβιντ Μπόουι, Bjork και Lady Gaga, ο Νικ Νάιτ, έχει τον τρόπο να απαθανατίζει με άποψη και στιλ.
Αυτή τη φορά o Νικ Ναιτ, επανήλθε στη δημοσιότητα, με αφορμή την κοινή φωτογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ και του Καρόλου που δημοσιοποίησε την Κυριακή το Μπάκιγχαμ.
Το πορτρέτο που θα συζητηθεί και δημοσιεύεται για πρώτη φορά τραβήχτηκε το φετινό Μάιο στον πύργο του Γουίνσδορ, με τον Νικ Νάιτ να έχει στη διάθεσή του μόλις τρία λεπτά για τη λήψη.

«Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να φωτογραφίσω την Αυτής Μεγαλειότητα και τον πρίγκιπα της Ουαλίας στο Κάστρο του. Ήθελα να δημιουργήσω ένα σύγχρονο πορτρέτο που να εκπέμπει ζεστασιά και ανθρωπιά, αλλά και τη δύναμη και την παράδοση του θεσμού», εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος.
Λίγο πριν φύγει το 2016, τη χρονιά που η Βασίλισσα έγινε 90 ετών, το πορτρέτο του βρετανού φωτογράφου έρχεται να δώσει μια λήψη που φαίνεται πως θα μείνει στην ιστορία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εικόνα τραβήχτηκε το 1935 κατά την ανέγερση του RCA Building
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Η φωτογραφική διείσδυση ως πράξη μνήμης, βλέμματος και ηθικής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής: Το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
182 έργα συνθέτουν το φωτογραφικό σύμπαν του διάσημου κινηματογραφιστή
Με αφορμή τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού
Η έκθεση «Yorgos Lanthimos: Photographs» ανοίγει τις πόρτες της σήμερα για το κοινό
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην iFocus Photo Gallery
Ο φωτογράφος Βασίλης Μακρής φωτογραφίζει και γράφει για τον «Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941–1944»
Η πολυβραβευμένη φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο και φωτογραφίζει γυναίκες μας εξηγεί τι την παρακινεί να τις αναζητά στα τέσσερα σημεία του πλανήτη.
Ο σπουδαίος φωτογράφος μιλάει στην Athens Voice για το σύνολο του έργου του, αρνούμενος τον χαρακτηρισμό του «πολεμικού φωτορεπόρτερ»
Η φωτογράφος και γιατρός μιλάει για τα δέκα χρόνια περιπλανήσεων σε πόλεις και δρόμους του κόσμου και για τη ματιά πίσω από το λεύκωμά της
Η άκρως εορταστική και διασκεδαστική ατμόσφαιρα την Κυριακή της Απόκρεω στο μικρό χωριό του Μεσοτόπου
Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επανέρχεται για όγδοη χρονιά
Στη νέα έκθεσή του, με τίτλο «Revisited encounters», o φωτογράφος παρουσιάζει 15 φωτογραφίες και ένα video-installation
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός εκθέτει 182 φωτογραφικά έργα
H φωτογραφία ως πράξη παρατήρησης, η βιωματική προσέγγιση διαφορετικών πολιτισμών και η διεθνής αναγνώριση
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Μια έκθεση για τον έρωτα με πλήθος καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.