Φωτογραφια

Οι 100 γυμνές γυναίκες της Nadia Lee Cohen

Ερωτισμός, λογοκρισία και κριτική σε εικόνες που θα θυμάσαι  

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331961-687960.jpg
Nadia Lee Cohen

Υπάρχουν φωτογραφίες που λένε περισσότερα από αυτά που δείχνουν. H Nadia Lee Cohen βαριέται αν μια λήψη είναι απλά «ωραία» και για αυτό φροντίζει πάντα να της δώσει κάτι πιο σκοτεινό. Αν αμφιβάλλετε, παρατηρείστε την εικονοκλαστική διάθεσή της στο παρακάτω photo gallery. 

 

Στις κοινωνίες που μπορείς να χαζέψεις στο smartphone σου τις πόζες των ψηφιακών κολλητών σου, έχει γίνει εύκολο να γίνεις μοντέλο. Ο μέσος χρήστης μοιράζεται εκατοντάδες πόζες του, στημένες ή τυχαίες, με ή χωρίς duckface, δήθεν ανέμελες, μιμητικές εκείνων που βλέπει στα κυρίαρχα πρότυπα. Δεν ήταν πάντα έτσι. Υπήρξαν εποχές που δεν υπήρχαν tags και like έκανες γυρίζοντας τις σελίδες των περιοδικών ή πατώντας κουμπιά στο τηλεκοντρόλ και το ραδιόφωνο. Εδώ σας περιμένει ένας κολασμένος παράδεισος, που θυμίζει τα 50s, τα 60s και τα 70s αλλά συμβαίνει τώρα, ανάμεσα σε Λονδίνο και Λος Άντζελες.

Οι 100 γυμνές γυναίκες της Nadia Lee Cohen

Η βρετανίδα φωτογράφος και σκηνοθέτης που βραβεύτηκε με το «Taylor Wessing Portrait Prize» της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων του Λονδίνου σε ηλικία 22 ετών και άρχισε να ακολουθείται μαζικά στα social media, ετοιμάζει πυρετωδώς το πρώτο της λεύκωμα «100 Naked Women» με φωτογραφίες που έχουν κερδίσει ήδη το θαυμασμό και το ενδιαφέρον των μίντια. Έχει συνεργαστεί με πολλά από αυτά. Hunger, Wonderland, I-D Magazine, It's Nice That, The Guardian και Cosmοpolitan, είναι μερικά από όσα θα βρείτε στο cv της. Το 2014 η Procter & Gamble επένδυσε στο ταλέντο της, σπονσοράροντας τη Nadia Lee Cohen προκειμένου να φωτογραφίσει στις ΗΠΑ, που τόσο πολύ της αρέσουν.

Οι 100 γυμνές γυναίκες της Nadia Lee Cohen

Σε μια περίοδο όπου η θηλυκότητα γίνεται ολοένα και περισσότερο προϊόν κατανάλωσης, ψάχνει να βρει απαντήσεις σε όχι και τόσο εύκολες ερωτήσεις. Μια διαρκής αντιπαράθεση σε περιμένει σχεδόν σε κάθε της καρέ. Το χύμα και το πεταμένο της εποχής συναντούν το στιλ των περασμένων δεκαετιών. Η τρυφερή πλευρά της γυναικείας ύπαρξης έρχεται αντιμέτωπη με τα κοινωνικά στερεότυπα και τα άγρια ένστικτα. Η καταναλωτική εξάρτηση και οι προτιμήσεις των μαζών απεικονίζονται ατομικά στα καθημερινά μοντέλα που διαλέγει για πρωταγωνίστριές της. Εκτυφλωτικά χρώματα από την ποπ σκάλα, εμφανή σχόλια για να σκαλώσει το μάτι, έξυπνες αναφορές σε ταινίες και σειρές που έχει αγαπήσει. Από τη «Λάμψη» του Κιούμπρικ μέχρι το «Μπλε Βελούδο» και το «Twin Peaks» του Λιντς. Ακολουθήστε την στο Instagram και κάντε bookmark το site της, γιατί τα καλύτερα έρχονται. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ