- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
7 τιμητικές διακρίσεις για τον Αλέξανδρο Μαραγκό στα Διεθνή Βραβεία Φωτογραφίας 2016
Οι εικόνες του Έλληνα φωτογράφου που ξεχώρισαν ανάμεσα σε 17.037 συμμετοχές
Η ματιά του δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Η ανακοίνωση των νικητών των διεθνών βραβείων International Photography Awards (IPA) 2016, είναι μια ακόμα απόδειξη. Στα φετινά βραβεία έλαβαν μέρος φωτογράφοι από 162 χώρες του κόσμου με 17.037 φωτογραφίες. Ανάμεσα στους φωτογράφους που ξεχώρισαν και ο Αλέξανδρος Μαραγκός, που απέσπασε συνολικά επτά τιμητικές διακρίσεις με πέντε φωτογραφίες στην κατηγορία των επαγγελματιών φωτογράφων.
Ειδικότερα, στις κατηγορίες «Special-Night Photography» και «Nature-Other» τιμητικές διακρίσεις απέσπασε η λήψη «Perseid Meteor Shower 2016» που αποτυπώνει την Βροχή των Περσείδων του 2016 στην κορυφή του Παναχαϊκού όρους στην Πάτρα, στις κατηγορίες «Architecture-Historic» και «Architecture-Other» η λήψη «Stoa» από την Στοά του Αττάλου στην Αθήνα και η λήψη «The Atrium» από το Αίθριο του Ζαππείου, στην κατηγορία «Nature: Landscapes» η λήψη «The Bridge of God» από το Θεογέφυρο Ιωαννίνων και στην κατηγορία «Event-Weddings η λήψη «Be as One» από τη Λευκάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2016 ο Έλληνας φωτογράφος έχει αποσπάσει άλλες δύο τιμητικές διακρίσεις σε έναν από τους σημαντικότερους φωτογραφικούς διαγωνισμούς, τα βραβεία PX3 Prix de la Photographie Paris Awards. Bravado!
Διαβάστε τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Μαραγκού στην A.V. για το πρόσφατο εγχείρημά του «Milky Way Over Greece» και δείτε 21 κλικ στον κόσμο με το φακό του.
Ακολουθήστε τον φωτογραφικό κόσμο του Αλέξανδρου Μαραγκού στo site του, στο Getty Images Gallery, στο facebook, στο Instagram και στο Twitter.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκλειστικά για την Athens Voice
Τάσος Ανέστης, Κοσμάς Κουμιανός, Aποστόλης Καλλιακμάνης, Σοφοκλής Νικολής, Θοδωρής Τσεκούρας και Όλγα Καραγιάννη μοιράζονται φωτογραφίες του καλοκαιριού
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Photo Festival μιλά για τη φετινή διοργάνωση και το μέλλον της καλλιτεχνικής φωτογραφίας
Όλα για τη μεγάλη έκθεση του MOMUS-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Η υπαίθρια έκθεση «Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια», που φιλοξενείται από τις 24 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου στον Χώρο του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, στην Κανάλα
«Η ιστορία γραφόταν μπροστά στα μάτια μου και ήξερα ότι έπρεπε να τη φωτογραφίσω»
Το φεστιβάλ απευθύνει διεθνή ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής (Open Call) σε φωτογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο διεθνής φωτογράφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη δύναμη της φωτογραφίας, για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τις γέφυρες Ελλάδας και Σουηδίας που ευελπιστεί να χτιστούν
Μια μοναδική φωτογραφική αναδρομή στο έργο του κοσμοπολίτη δημιουργού
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Η Ιωάννα Μορφινού και ο Κωνσταντίνος Κουτλιάνης φωτογραφίζουν τους Αθηναίους που φορούν φανέλες των ομάδων
Από την Παλαιστίνη μέχρι την Ουκρανία και από το οικογενειακό αρχείο μέχρι το photobook, η έκθεση εξερευνά τη φωτογραφία ως πράξη μνήμης, αντίστασης και διαλόγου
Μια σειρά φωτογραφιών που αναζητούν την ομορφιά και την αρμονία στο ελάχιστο και το καθημερινό
Μια Μύκονος χωρίς celebrities ή χλιδογκλάμορους ινφλουένσερ
Η φωτογράφος μιλά για την εικόνα ως εργαλείο σκέψης, τη σχέση ανθρώπου και τόπου, την καλλιτεχνική έρευνα και τη σημασία της ανθρώπινης ματιάς στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.
Η ιστορία της εταιρείας που άλλαξε τη φωτογραφία και σήμερα καλεί το κοινό να αποσυνδεθεί από τον υπερψηφιοποιημένο κόσμο
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Μια έκθεση φωτογραφίας που αντλεί έμπνευση από τα spams που καταφθάνουν στα μέιλ μας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.