Φωτογραφια

Φωτογραφίζοντας τον γυναικείο οργασμό

15 γυναίκες απολαμβάνουν την ηδονή πέρα από κάθε κλισέ σε ένα αυθεντικό πρότζεκτ

35003-709273.jpg
Καρολίνα Νιαμονιτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324702-669701.jpg

Μια ιδιαίτερη πρόκληση έθεσε στον εαυτό του ο φωτογράφος Albertas Pocej, να φωτογραφίσει γυναίκες την ώρα της υπέρτατης φυσικής ευχαρίστησης, την ώρα του οργασμού. Θέλοντας να δημιουργήσει ένα φωτογραφικό πρότζεκτ πέρα από κλισέ και μιμήσεις αλλά ειλικρινά αυθεντικό, είχε ως προϋπόθεση τα μοντέλα που θα φωτογραφίζονταν να έφταναν όντως σε οργασμό, ώστε να καταφέρει να αποτυπώσει τις πραγματικές εκφράσεις των γυναικών σε αυτήν την μοναδική στιγμή. Ο Pocej δυσκολεύτηκε να βρει τα μοντέλα που θα δέχονταν αυτήν την προϋπόθεση καθώς πολλές από τις γυναίκες που επικοινώνησε αρνήθηκαν από την αρχή ενώ άλλες στην πορεία του πρότζεκτ συνειδητοποίησαν πως δεν είχαν αρκετό θάρρος για να το κάνουν.

gfg

Όπως δηλώνει ο φωτογράφος, όλοι οι οργασμοί των φωτογραφιών είναι πραγματικοί. Για να διευκολύνει τα μοντέλα να απελευθερωθούν ο ίδιος κάποιες φορές χρησιμοποιούσε την μέθοδο του time lapse ώστε να μην βρίσκεται στον χώρο την ώρα της λήψης.

«Δεν ήθελα αυτό το πρότζεκτ να είναι ένα κλισέ, δεν ήθελα τίποτα να είναι προσποιητό, αλλά το αποτέλεσμα να είναι μόνο τα πραγματικά αισθήματα. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, κατά συνέπεια και οι οργασμοί του. Δεν προσπάθησα να κάνω κάτι να φαίνεται καλύτερο απ'ότι είναι στην πραγματικότητα.» είναι κάποια από τα λόγια του Albertas Pocej. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ