- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η καλύτερη φωτογραφία μου: Πέτρος Νικόλτσος
Έλληνες φωτογράφοι ανθολογούν τη δουλειά τους και μιλούν για αυτή.
Η καλύτερη φωτογραφία του Πέτρου Νικόλτσου
«Δεν είναι μια εικόνα εμβληματική. Είναι όμως μια λήψη που διαθέτει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία που βρίσκει κανείς στις φωτογραφίες μου. Είναι ασπρόμαυρη. Είναι ένα στιγμιότυπο όπου υπονοείται κάποια απλή αφήγηση. Περιέχει ένα από τα αγαπημένα μου θέματα: Μια μόνη νεαρή γυναίκα. Το παραδέχομαι, φωτογραφίζω συχνά κορίτσια ερήμην τους. Είμαι ένας ηδονοβλεψίας, ένας ματάκιας. Οι εικόνες μου όμως δεν είναι πρόστυχες. Είναι λοξές ματιές σε σκηνές ακατέργαστης αστικής ομορφιάς».
«Η συγκεκριμένη τραβήχτηκε το καλοκαίρι του 2010 σε ένα πάρκο στο Παρίσι. Τι μπορεί να διαβάζει αυτό το κορίτσι και άραγε θα μάθει ποτέ ότι έμεινε για πάντα παγωμένη σε αυτή την εικόνα;»
*Ο Πέτρος Νικόλτσος φωτογραφίζει από τα 15. Έμαθε τον κόσμο της φωτογραφίας στην βιβλιοθήκη του Φωτογραφικού Κύκλου, όταν αυτή βρισκόταν στην οδό Τσακάλωφ στην Αθήνα, και τα μυστικά της τέχνης δίπλα στον καθηγητή John Brooks και τους φωτογράφους του πρακτορείου Magnum Νίκο Οικονομόπουλο και Jim Goldberg. Από το 2008 οι εικόνες του φιλοξενούνται στις σελίδες του περιοδικού SOUL. Έχει κάνει βιβλία με τον Στέφανο Τσιτσόπουλο και την Σώτη Τριανταφύλλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φωτογραφική διείσδυση ως πράξη μνήμης, βλέμματος και ηθικής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής: Το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
182 έργα συνθέτουν το φωτογραφικό σύμπαν του διάσημου κινηματογραφιστή
Με αφορμή τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού
Η έκθεση «Yorgos Lanthimos: Photographs» ανοίγει τις πόρτες της σήμερα για το κοινό
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην iFocus Photo Gallery
Ο φωτογράφος Βασίλης Μακρής φωτογραφίζει και γράφει για τον «Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941–1944»
Η πολυβραβευμένη φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο και φωτογραφίζει γυναίκες μας εξηγεί τι την παρακινεί να τις αναζητά στα τέσσερα σημεία του πλανήτη.
Ο σπουδαίος φωτογράφος μιλάει στην Athens Voice για το σύνολο του έργου του, αρνούμενος τον χαρακτηρισμό του «πολεμικού φωτορεπόρτερ»
Η φωτογράφος και γιατρός μιλάει για τα δέκα χρόνια περιπλανήσεων σε πόλεις και δρόμους του κόσμου και για τη ματιά πίσω από το λεύκωμά της
Η άκρως εορταστική και διασκεδαστική ατμόσφαιρα την Κυριακή της Απόκρεω στο μικρό χωριό του Μεσοτόπου
Το διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας επανέρχεται για όγδοη χρονιά
Στη νέα έκθεσή του, με τίτλο «Revisited encounters», o φωτογράφος παρουσιάζει 15 φωτογραφίες και ένα video-installation
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός εκθέτει 182 φωτογραφικά έργα
H φωτογραφία ως πράξη παρατήρησης, η βιωματική προσέγγιση διαφορετικών πολιτισμών και η διεθνής αναγνώριση
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Μια έκθεση για τον έρωτα με πλήθος καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο
H φωτογραφία μέσα από τη ζωή, τον θάνατο και τα πάντα ανάμεσά τους
Όταν η φωτογραφία συγκινεί και διασώζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.