Εικαστικα

Έξι εκθέσεις για να δεις

Πριν τελειώσει το 2014

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ Winter Guide 2015
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
83716-187176.jpg

● «3D Printing». Μια έκθεση που μας ταξιδεύει στο συναρπαστικό κόσμο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Με 80 εκτυπωμένα αντικείμενα, ευφυή μηχανήματα, και συναρπαστικά βίντεο από 36 καλλιτέχνες, σχεδιαστές και επιστημονικές ομάδες από όλο τον κόσμο, αλλά και με εργαστήρια και ομιλίες να εξερευνούν τις τρεις διαστάσεις της τέχνης, της μόδας, του design, της επιστήμης και της αρχιτεκτονικής. (Ως 31/1, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών)

● «Αλεξανδρινό κουαρτέτο» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Ανδρέα Γεωργιάδη. Συνεπαρμένος από την μοναδική ατμόσφαιρα της Αλεξάνδρειας, και από το κορυφαίο μυθιστόρημα του Ντάρελ, δημιουργεί μια εικαστική καταγραφή από στιγμιότυπα, εντυπώσεις και αναμνήσεις. Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού. (Ως 17/1, Ιanos)

● «Επέκεινα». Το τρίτο μέρος (μετά τον «Έρωτα» και την «Ίαση») της σειράς των αρχαιολογικών εκθέσεων που μας μαθαίνει όσα απασχολούσαν (και απασχολούν) τον άνθρωπο. Αυτή τη φορά μαθαίνουμε για το τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες για το θάνατο και τη μεταθανάτια ζωή. (Ως 8/2, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης)

● Μεταξύ άλλων φωτογράφων ο Στράτος Καλαφάτης, ο Κώστας Ορδόλης, ο Χάρης Κακαρούχας εκθέτουν φωτογραφίες τοπίων στην έκθεση «Topophilia». (Ως 10/1, Εικαστικός κύκλος)

● Στην gallery genesis εκθέτει η Ομάδα τέχνης «Σημείο», μια ομάδα που ασχολείται με την κλασσική, σύγχρονη και μοντέρνα ζωγραφική, καθώς και κάθε μετεξέλιξή της. (Ως 10/1)

● «Η ποιητική της Χίου από τη ματιά των εικαστικών». Είναι η έκθεση που διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Πειραιώς με την ΑΣΚΤ στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας (Ως 19/12)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ