Εικαστικα

Δύο χρόνια φυλάκιση σε έμπορο έργων τέχνης επειδή πούλησε πλαστούς πίνακες του Γουόρχολ

Του επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 δολαρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκράφιτι Andy Warhol
Γκράφιτι Andy Warhol © Unsplash

Έμπορος έργων τέχνης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση επειδή πούλησε πλαστούς πίνακες του Γουόρχολ - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 δολαρίων

Έμπορος έργων τέχνης στη νότια Φλόριντα των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και τριών μηνών σε ομοσπονδιακό κέντρο κράτησης για απάτη πώλησης ψεύτικων έργων τέχνης του Άντι Γουόρχολ.

Ο Ντάνιελ Έλι Μπουαζίζ, 69 ετών, καταδικάστηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Φορτ Πιρς, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Ομολόγησε την ενοχή του τον Φεβρουάριο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ οι εισαγγελείς συμφώνησαν να αποσύρουν άλλες 16 κατηγορίες που σχετίζονται με απάτη και υπεξαίρεση. Στον Μπουαζίζ επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 δολαρίων και η ακρόαση για αποζημίωση έχει προγραμματιστεί για τις 16 Αυγούστου.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Μπουαζίζ, ιδιοκτήτης των γκαλερί Danieli Fine Art και Galerie Danieli στην κομητεία Παλμ Μπιτς, πούλησε πλαστά έργα τέχνης σε πελάτη τον Οκτώβριο του 2021, μεταξύ άλλων και πίνακες που υποτίθεται ότι δημιούργησε ο Γουόρχολ. Πούλησε επίσης ψεύτικους πίνακες των Ρόι Λιχτενστάιν, Κιθ Χάρινγκ και Ανρί Ματίς.

Ο Μπουαζίζ είπε στον πελάτη ότι οι πίνακες, τους οποίους πούλησε σε τιμές που κυμαίνονταν από 75.000 έως 240.000 δολαρίων, ήταν αυθεντικοί, πρωτότυποι και ότι ορισμένοι είχαν υπογραφεί από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, σύμφωνα με τους ανακριτές.

Ο πελάτης έδωσε στον Μπουαζίζ προκαταβολή 200.000 δολαρίων που κατατέθηκε στον λογαριασμό του και στη συνέχεια τα υπόλοιπα χρήματα μεταφέρθηκαν σε άλλους λογαριασμούς.

Τα έργα τέχνης ήταν αναπαραγωγές που αγοράστηκαν σε διαδικτυακές δημοπρασίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ