Εικαστικα

Ο Drake αναβιώνει το καρναβάλι τέχνης Luna Luna - Επενδύει 100 εκατομμύρια δολάρια

Κιθ Χάρινγκ, Ντέβιντ Χόκνεϊ και Ρόι Λίχτενστάιν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συνδέθηκαν με το υπαίθριο μουσείο

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100 εκατομμύρια επενδύει ο ράπερ Drake: Αναβιώνει το πρωτοποριακό καρναβάλι τέχνης Luna Luna - Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1987 και φιλοξένησε μείζονες εικαστικούς.
Ο Drake αποδεσμεύει 100 εκατομμύρια δολάρια για την επανεκκίνηση του καρναβαλιού τέχνης Luna Luna © Instagram @champagnepapi

100 εκατομμύρια επενδύει ο ράπερ Drake: Αναβιώνει το πρωτοποριακό καρναβάλι τέχνης Luna Luna - Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1987 και φιλοξένησε μείζονες εικαστικούς.

Ο Drake έχει υποσχεθεί να αποδεσμεύσει 100 εκατομμύρια δολάρια από τη μεγάλη περιουσία του για να υποστηρίξει την επανεκκίνηση του καρναβαλιού τέχνης Luna Luna.

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν παρουσιαστεί στην πρώτη φάση του Luna Luna, ήταν οι Κιθ Χάρινγκ, Ντέιβιντ Χόκνεϊ, Ρόι Λίχτενστάιν και Ζαν Μισέλ Μπασκιά.

Το Luna Luna ήταν ένα υπαίθριο μουσείο και λούνα παρκ που άνοιξε για τους επισκέπτες στο Αμβούργο της Γερμανίας από τις 4 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 1987.

Ο Αυστριακός καλλιτέχνης Αντρέ Χέλλερ συνεργάστηκε με 32 καλλιτέχνες που δημιούργησαν πολύχρωμα και πρωτότυπα γλυπτά και εγκαταστάσεις για το έργο.

Ο Ζαν Μισέλ Μπασκιά σχεδίασε έναν τροχό λούνα παρκ που αποτελείται από τα σχέδιά του, ενώ ο Χάρινγκ δημιούργησε ένα καρουζέλ ζωγραφισμένο με τους εμβληματικούς χαρακτήρες των σχεδίων του.

Ο δε Βρετανός καλλιτέχνης Ντέιβιντ Χόκνεϊ δημιούργησε ένα μαγεμένο δάσος σε μια προσωρινή εγκατάσταση περιπτέρου.

Το λούνα παρκ επρόκειτο να περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη μετά το επιτυχημένο καλοκαίρι του στο Αμβούργο, αλλά έκλεισε λόγω προβλημάτων σχετικά με την ιδιοκτησία του και σχετικές αγωγές.

O Χέλλερ πούλησε τελικά το Luna Luna για 6 εκατομμύρια δολάρια το 1990, στο Ίδρυμα Stephen and Mary Birch, αλλά εξακολουθούσε να ταλανίζεται από νομικά ζητήματα.

Οι εγκαταστάσεις έμειναν επί 15 χρόνια κλεισμένες σε ένα πάρκο στο Τέξας, έως ότου ενεπλάκησαν ο Drake και η DreamCrew, εταιρεία τεχνών και ψυχαγωγίας του διάσημου ράπερ.

Ο Καναδός μουσικός, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Όμπρεϊ Ντρέικ Γκρέιαμ, και ο δημιουργικός διευθυντής Μάικλ Γκόλντμπεργκ σχεδιάζουν τώρα να αποκαταστήσουν τα έργα τέχνης του πάρκου, να δημιουργήσουν μια ομάδα για να επιμεληθούν τα έργα και να προετοιμαστούν για μια παγκόσμια περιοδεία.

«Όταν άκουσα για πρώτη φορά για το Luna Luna, ενθουσιάστηκα», ανέφερε ο Drake σε μια δήλωση. «Είναι ένας τόσο μοναδικός και ιδιαίτερος τρόπος να βιώσεις την τέχνη. Αυτή είναι μια μεγάλη ιδέα και ευκαιρία που επικεντρώνεται σε αυτό που αγαπάμε περισσότερο: να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά».

Ένα ντοκιμαντέρ για την αποκατάσταση του υπαίθριου μουσείου βρίσκεται επί του παρόντος στα σκαριά, ενώ το Luna Luna πρόκειται να ανοίξει στο Λος Άντζελες στα τέλη του 2023, πριν από μια βορειοαμερικανική και στη συνέχεια παγκόσμια περιοδεία.

(Με πληροφορίες του Sky News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ