- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Honey-Suckle Company: FIN, μια επίδειξη αντι-μόδας στον Λυκαβηττό
Αν έχασες την επίδειξη του Dior στο Καλλιμάρμαρο αυτή την Πέμπτη σε περιμένει το ντεφιλέ αντι-μόδας της βερολινέζικης καλλιτεχνικής κολεκτίβας
Στον Λυκαβηττό η ομάδα Honey-Suckle Company (Petr Stef Kišur & Ελένη Πούλου) και το 3 137 παρουσιάζουν το FIN, κολεξιόν εμπνευσμένη από τις λαϊκές φορεσιές
Κι αν έχασες την επίδειξη του Dior στο Καλλιμάρμαρο, αυτή την Πέμπτη, στις 7 το βράδυ, σε περιμένει ντεφιλέ αντι-μόδας στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης στον λόφο του Λυκαβηττού. Η αφορμή… επετειακά επαναστατική, βεβαίως, χρονιά που είναι κι αν κρίνουμε από το βιογραφικό των δημιουργών και την αφετηρία έμπνευσης, περιμένουμε μια βραδιά με πανκ διάθεση και βαλκανικές αναφορές.
Για όλα φταίνε δυο μέλη της βερολινέζικης καλλιτεχνικής κολεκτίβας Honey-Suckle Company και του μουσικού σχήματος NOHE NOSHE, ο Petr Stef Kišur (ο οποίος, σημειωτέον, έκανε το styling για τα teaser βίντεο για την επίδειξη του Christian Dior στο Καλλιμάρμαρο) και η Ελένη Πούλου (άλλοτε μέλος του post punk συγκροτήματος The Fall από το Μάντσεστερ), σε συνεργασία με το artist-run space 3 137.
Αντλώντας έμπνευση από τις ελληνικές λαϊκές φορεσιές και επιθυμώντας να αναδείξουν την εγγύτητα, εν μέσω μιας περιόδου κοινωνικής αποστασιοποίησης, δημιούργησαν ένα νέο ένδυμα το οποίο ονομάζουν κοινωνικό φόρεμα.
«Η νεότερη ιστορία του ελλαδικού χώρου λειτουργεί ως σημείο συνάντησης όπου διασταυρώνονται διαφορετικές ιδέες, ποιότητες, αντιλήψεις και πρότυπα. Σε έναν τόπο όπου συγκλίνουν Ανατολή και Δύση, φέρνοντας αντιθέσεις και ομοιότητες στο προσκήνιο, ανοίγεται ο χώρος, άρα και η πιθανότητα για τη δημιουργία νέων κοινοτήτων. Το πρότζεκτ FIN αποσκοπεί να μοιραστεί μια κοινή στιγμή, έναν κοινό τόπο στην κοινότητα που θα το παρακολουθήσει, ακολουθώντας τις τοπικές, περιφερειακές, εποχικές αξίες και στρατηγικές», δηλώνουν.
Η δουλειά τους προκύπτει μέσα από ένα σύνολο πειραματισμών με τη φωτογραφία, τη μουσική, τη μόδα, την κινούμενη εικόνα και τη γλυπτική. Aπό το 1994 τα μέλη της Honey-Suckle Company δουλεύουν εγκαταστάσεις με ποικίλα μέσα που έχουν παρουσιαστεί τόσο σε χάπενινγκ όσο και σε διεθνείς θεσμούς και μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα. Ενδεικτικά έχουν συμμετάσχει στην έκθεση “NEU WEST END” το 1999 στο PS1 στη Νέα Υόρκη, στη Μπιενάλε του Βερολίνου, στη Documenta Χ του Κάσελ, έχουν παρουσιάσει δουλειά τους στο Museumsquartier της Βιέννης, ενώ τo 2019 το ICA του Λονδίνου φιλοξένησε αναδρομική τους έκθεση.
Το αθηναϊκό τους πρότζεκτ πραγματοποιείται χάρη στην οικονομική υποστήριξη από 105 συμμετέχοντες (που ανταποκρίθηκαν στη σχετική καμπάνια συλλογικής χρηματοδότησης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Κickstarter), στους Μαικήνες / Μυκήνες (το σχήμα μελών του 3 137), σε σύμπραξη με το Goethe-Institut Athen και με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net.
H επίδειξη της συλλογής θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί με τη δύση του ήλιου, ενώ θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική από τους NOHE NOSHE.
INFO:
FIN
Είσοδος από Σαρανταπήχου 55, Λυκαβηττός
Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, 19:00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση «The end- Μια σπουδή στο άπειρο», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου
Μια έκθεση ζωγραφικής με τον άνθρωπο στον πυρήνα της, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη αποκαλύπτει το πιο επίμονο σύμβολο στο έργο του πατέρα της
Δέκα ξένες ζωγράφοι που ζουν και δημιουργούν στο νησί συναντιούνται στη Lumiere Gallery σε μια έκθεση αφιερωμένη στη δύναμη του χρώματος και της ταυτότητας.
Ο επιμελητής μιλά για τον εικαστικό και την έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Από το μεγάλο αφιέρωμα στην Έξοδο του Μεσολογγίου μέχρι τις πέτρινες κατασκευές του Τάκη Καβαλλιεράτου
«Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας συνάντησα «το Κυκλαδικό» και, για πρώτη φορά, έκλαψα δημόσια. Σε όσους με ρώτησαν γιατί κλαίω, απάντησα: βρήκα τον δρόμο για το σπίτι»
Η στρατοσφαιρική πορεία του και η αντιπαλότητα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι
Μεταξύ των γνωστών έργων της ήταν εκθέσεις που διερευνούσαν την «Ostalgie»
Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης που ανανέωσε την ελληνική κεραμική επανέρχεται στο προσκήνιο 40 χρόνια μετά τον θάνατό του
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ξεκινά ένα μεγάλο πρότζεκτ με τον τίτλο «C'est ma place», που θα διαρκέσει έναν χρόνο και θα φιλοξενήσει γύρω στους 20 καλλιτέχνες
45 χρόνια Νέα Υόρκη, μια νέα αρχή στην Αθήνα
Μέσω του 13ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ζωγραφικής καλεί παιδιά και εφήβους 4–18 ετών να φανταστούν το μουσείο του αύριο
Από το «Revisited encounters» του Νίκου Χρυσικάκη μέχρι την «... αγωνία της ύπαρξης» του Θοδωρή Ρουσόπουλου
Επιμέλεια έκθεσης Άννα Καφέτση
«Θαυμάζω κάθε άνθρωπο που ασχολείται με την τέχνη, σε οποιαδήποτε μορφή και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα μπορεί να έχει»
Παρουσιάζει μια πιο σύνθετη εικόνα της ιστορίας τους
Το Πάικο ως μαγικό βουνό στην αναδρομική έκθεση του εικαστικού στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.