To Comicdom CONAthens2021 χτυπάει κέντρο
Πολλές εκδηλώσεις, χιλιάδες σκίτσα, σχέδια, έργα που δημιουργούνται μπροστά στα μάτια σου, workshops, και βέβαια το cosplay, το πιο fun πράγμα να κάνεις!
Comicdom CON Athens: Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Comics στην Ελλάδα έρχεται 10-12 Σεπτεμβρίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Είχαμε συνηθίσει να μαζευόμαστε κάθε Απρίλιο, εδώ και 14 χρόνια, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση για το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή Φεστιβάλ Comics στην Ελλάδα, το Comicdom CΟΝ Athens που, φέτος όμως, έρχεται στις 10, 11 & 12 Σεπτεμβρίου 2021 για την 15η επετειακή διοργάνωσή του. Κλασικά πάντα στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης αλλά και στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με πολλές εκδηλώσεις, χιλιάδες σκίτσα, σχέδια, έργα που δημιουργούνται μπροστά στα μάτια σου από τους καλλιτέχνες, workshops, και βέβαια το –κάθε χρόνο και πιο fun πράγμα να κάνεις– το cosplay.
Comicdom CΟΝ Athens: Μερικά από τα highlights
Σκέψου Μπλε, Σκέψου Στρουμφ: η Κεντρική Διεθνής Έκθεση.
Είναι πολύ οκ να αγαπάς τα Στρουμφ, έγιναν pop σύμβολα και πάντα υπάρχουν στο ντουλάπι με τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας. Τα Στρουμφ συστήνονται ξανά μέσα από σειρά πάνελ που αφηγούνται την καταπληκτική διαδρομή τους στον χρόνο, σελίδες comics και συναρπαστικά memorabilia. Η έκθεση παρουσιάζεται στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την IMPS, εταιρεία διαχείρισης των δικαιωμάτων των Στρουμφ, και με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα.
Οι τσεχικές εκθέσεις 100 Χρόνια Τσέχικα Comics και 12 Κόσμοι.
Στην πρώτη ξεδιπλώνεται η πλούσια ιστορία και ποικιλία των τσεχικών comics και η εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο, ενώ στη δεύτερη γνωρίζουμε τους σημαντικότερους εικονογράφους παιδικών βιβλίων.
Η μεγάλη γιορτή της Πλατείας Κλαυθμώνος, με σύσσωμη την ελληνική σκηνή comics (περισσότεροι από 100 δημιουργοί, εκδοτικές και καταστήματα) να υποδέχεται το κοινό στο Bazaar και τα Artists και Self-Publishers Alleys, με πολυαναμενόμενες νέες και παλαιότερες εκδόσεις και merchandise.
Προβολές δύο επεισοδίων Στρουμφ – από τα πιο απολαυστικά τους.
Το Σάββατο (16:30) το επεισόδιο με την πρώτη εμφάνιση της Στρουμφίτας και τον Δρακουμέλ να ετοιμάζεται να καταστρέψει τα Στρουμφάκια κατακτώντας τις καρδιές τους. Τις προβολές δύο από τα πλέον απολαυστικά επεισόδια των Στρουμφ!
Την Κυριακή (14:30) τα Στρουμφάκια στη Θάλασσα, τολμηρά και με όραμα, διδάσκουν ότι κάθε καινούργια εμπειρία και κάθε νεωτερισμός δεν οδηγούν απαραίτητα σε μπελάδες.
Η Απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς (Παρασκευή 20:00). Μία Ακαδημία επαγγελματιών του χώρου θα βραβεύσει Έλληνες δημιουργούς και έργα από την πλούσια πλέον εγχώρια παραγωγή.
Ο πολυαναμενόμενος διαγωνισμός κοστουμιών Comicdom Cosplay (Σάββατο 19:00) με τους κορυφαίους cosplayers της Ελλάδας όχι μόνο να κατασκευάζουν και να παρουσιάζουν εντυπωσιακές και ευφάνταστες στολές των ηρώων τους αλλά και ΝΑ ΤΟ ΖΟΥΝ στη σκηνή, με το κοινό να επευφημεί.
Οι τρεις ψηφιακές εκθέσεις του Φεστιβάλ, ήδη διαθέσιμες στο Ψηφιακό Μουσείο Comics (comicsmuseum.gr):
1. Επετειακή έκθεση 15 Χρόνια Comicdom ConAthens με μεγάλα διεθνή ονόματα (Milo Manara, David Lloyd και John Romita Jr.) να συνυπάρχουν δίπλα σε καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες (Ηλίας Κυριαζής, Μιχάλης Διαλυνάς και η DaNi). Έργα που φιλοτεχνήθηκαν αποκλειστικά για το Φεστιβάλ μέσα στα χρόνια της επιδραστικής παρουσίας του.
2. Αναδρομική έκθεση του Βασίλη Λώλου. Περισσότερα από 50 έργα του βραβευμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη. Δική του και η φετινή αφίσα του Φεστιβάλ.
3. H έκθεση Comics vs. Corona. Ο καταξιωμένος Τσέχος καλλιτέχνης και καθηγητής εικονογράφησης, Václav Šlajch, δημιουργεί 6 σελίδες comics με θέμα τον κορονοϊό και τρεις καλλιτέχνες, ο Βέλγος Steven Dhondt, η Γιαπωνέζα Miki Yamamoto και ο Έλληνας Αποστόλης Ιωάννου συνεχίζουν την ιστορία, ο καθένας με τον δικό του, μοναδικό τρόπο.
Kαι όπως πάντα πολιτικά σκίτσα, νέοι δημιουργοί, ανοιχτές συζητήσεις, παιδικά προγράμματα και τρομερό merchandise.
Info
Είσοδος ελεύθερη. Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, 10, 11 & 12/9, 11.00 -21.30, Πλατεία Κλαυθμώνος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση «The end- Μια σπουδή στο άπειρο», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου
Μια έκθεση ζωγραφικής με τον άνθρωπο στον πυρήνα της, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη αποκαλύπτει το πιο επίμονο σύμβολο στο έργο του πατέρα της
Δέκα ξένες ζωγράφοι που ζουν και δημιουργούν στο νησί συναντιούνται στη Lumiere Gallery σε μια έκθεση αφιερωμένη στη δύναμη του χρώματος και της ταυτότητας.
Ο επιμελητής μιλά για τον εικαστικό και την έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Από το μεγάλο αφιέρωμα στην Έξοδο του Μεσολογγίου μέχρι τις πέτρινες κατασκευές του Τάκη Καβαλλιεράτου
«Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας συνάντησα «το Κυκλαδικό» και, για πρώτη φορά, έκλαψα δημόσια. Σε όσους με ρώτησαν γιατί κλαίω, απάντησα: βρήκα τον δρόμο για το σπίτι»
Η στρατοσφαιρική πορεία του και η αντιπαλότητα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι
Μεταξύ των γνωστών έργων της ήταν εκθέσεις που διερευνούσαν την «Ostalgie»
Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης που ανανέωσε την ελληνική κεραμική επανέρχεται στο προσκήνιο 40 χρόνια μετά τον θάνατό του
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ξεκινά ένα μεγάλο πρότζεκτ με τον τίτλο «C'est ma place», που θα διαρκέσει έναν χρόνο και θα φιλοξενήσει γύρω στους 20 καλλιτέχνες
45 χρόνια Νέα Υόρκη, μια νέα αρχή στην Αθήνα
Μέσω του 13ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ζωγραφικής καλεί παιδιά και εφήβους 4–18 ετών να φανταστούν το μουσείο του αύριο
Από το «Revisited encounters» του Νίκου Χρυσικάκη μέχρι την «... αγωνία της ύπαρξης» του Θοδωρή Ρουσόπουλου
Επιμέλεια έκθεσης Άννα Καφέτση
«Θαυμάζω κάθε άνθρωπο που ασχολείται με την τέχνη, σε οποιαδήποτε μορφή και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα μπορεί να έχει»
Παρουσιάζει μια πιο σύνθετη εικόνα της ιστορίας τους
Το Πάικο ως μαγικό βουνό στην αναδρομική έκθεση του εικαστικού στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.