Εικαστικα

Καλοκαιρινά Φεστιβάλ για όσους (επι)μένουν Αθήνα

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Φεστιβάλ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία από καλοκαιρινό Φεστιβάλ με νέους που διασκεδάζουν © Pexels / Wendy
Παγκόσμια Ημέρα Φεστιβάλ: Τα Φεστιβάλ που διοργανώνονται στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι © Pexels / Wendy

Τα Φεστιβάλ που διοργανώνονται στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι.

«Η επιστήμη και η τέχνη ανήκουν σε όλο τον κόσμο, και μπροστά τους εξαφανίζονται όλα τα σύνορα» έλεγε ο Γκαίτε και σ’ αυτή την περίεργη και δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα, η επιστήμη με το εμβόλιο κατά της COVID-19 συνέβαλε στο να απολαύσουμε τον μαγικό κόσμο των τεχνών που τόσο μας έλειψε τον τελευταίο χρόνο. 

Η UNESCO, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του πνεύματος και των τεχνών  στην εξέλιξη της ανθρωπότητας, καθιέρωσε την 4η Ιουλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Φεστιβάλ. Σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται Φεστιβάλ για το θέατρο, τη μουσική, τη φωτογραφία, τη γλυπτική, τη μαγειρική, τον κινηματογράφο, το κρασί, τη ζωγραφική, ακόμα και τον καφέ. Είναι μια ευκαιρία να μαζευτούμε άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα, να απολαύσουμε την αγαπημένη μας τέχνη (ναι, και το να φτιάχνεις καφέ τέχνη είναι!) και να θυμηθούμε πώς είναι να γιορτάζεις όσα αγαπάς αντί να είσαι σε καραντίνα. 

Παγκόσμια Ημέρα Φεστιβάλ: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού © Pixabay
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού © Pixabay

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είναι μια μεγάλη γιορτή που συνεχίζεται για 60 χρόνια. Το φετινό πρόγραμμα θα είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια από κάθε άλλη φορά. Ξεκίνησε την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2021, με 80 συνολικά παραγωγές στις οποίες θα συμμετέχει πλήθος Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες θα είναι, μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος Βρετανός μουσικός της τζαζ, Brian Eno, o σπουδαίος βιολονίστας, Jan Garbarek, o διάσημος Γερμανός σκηνοθέτης, Thomas Ostermeier, o διεθνούς φήμης μαέστρος, Zubin Meta, αλλά και οι δικοί μας Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λένα Πλάτωνος, Παύλος Παυλίδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Γιώργος Νανούρης κ.α., θα είναι το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εδώ

Παγκόσμια Ημέρα Φεστιβάλ: Athens Open Air Film Festival

Θερινό Σινεμά © Eurokinissi /  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Θερινό Σινεμά © Eurokinissi / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το Athens Open Air Film Festival διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών και συνδέει με έναν μοναδικό τρόπο τη ζωή της πόλης με την τέχνη του κινηματογράφου. Φέτος, από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 20 Αυγούστου 2021, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε με ελεύθερη είσοδο ένα πλούσιο πρόγραμμα με παλιές και νεότερες ταινίες. 

Ο καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός είναι κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας και φέτος επιστρέφει για 11η φορά με στόχο να μετατρέψει την πόλη σε μια μεγάλη κινηματογραφική αγκαλιά. 

Δείτε το πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival εδώ

Παγκόσμια Ημέρα Φεστιβάλ: MIR Festival

(Though a silent orchestra they were full of) Elegies, Nina Santes © Nina Santes  «Πηγή: https://www.athensvoice.gr/culture/arts/717069_mir-festival-epistrefei-me-tin-7i-ekdosi-deite-programma»
(Though a silent orchestra they were full of) Elegies, Nina Santes © Nina Santes «Πηγή: https://www.athensvoice.gr/culture/arts/717069_mir-festival-epistrefei-me-tin-7i-ekdosi-deite-programma»

Το MIR Festival είναι ένα διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης που φιλοξενεί ευρηματικές κια πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες. Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από τον διαστημικό σταθμό ΜΗΡ και δημιουργήθηκε σαν ένας χώρος συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών, σκέψεων και καλλιτεχνικών ανησυχιών ανάμεσα στους καλλιτέχνες και το κοινό. 

Το 7ο MIR Festival έρχεται και πάλι στην πόλη της Αθήνας, αυτή τη φορά στην καρδιά του καλοκαιριού από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου 2021. Προλάβετε, λοιπόν, την τελευταία μέρα του MIR Festival και γιορτάστε την Παγκόσμια ημέρα Φεστιβάλ με καλλιτεχνικές δημιουργίες που ίσως δεν θα έχετε ξανά την ευκαιρία να δείτε. 

Δείτε το πρόγραμμα του MIR Festival εδώ

Παγκόσμια Ημέρα Φεστιβάλ: 9,5 εβδομάδες στο Σχεδία Home

Πωλητής του περιοδικού Σχεδία © Eurokinissi / ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
Πωλητής του περιοδικού Σχεδία © Eurokinissi / ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Το 2ο καλοκαιρινό fest με τίτλο «Μένουμε Αθήνα: 9,5 εβδομάδες στο σχεδία home» ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το περιοδικό δρόμου «σχεδία» και το «σχεδία home» στήνουν μικρέ γιορτές σε συνεργασία με εκλεκτά οινοποιεία, νύχτες με ζωντανή μουσική και εκλεκτούς guest DJs, δράσεις πολιτισμού, αλλά και εκθέσεις χαρακτικών, φωτογραφίας, γελοιογραφίας, ξύλινων γλυπτών κ.α.

Η γιορτή που διοργανώνει η «Σχεδία» και το «Σχεδία Home», απευθύνονται κυρίως σε όλους εκείνους που, αντί να πάρουν πλοία και αεροπλάνα για κάποιον εξωτικό θερινό προορισμό,  (επι)μένουν στην Αθήνα.  εργαστήρια για παιδιά, αναγνώσεις κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, happy hours ακόμη και happy days, το «σχεδία home» συνδυάζει τη δροσιά της ψυχαγωγίας με τη μοναδική αύρα του πολιτισμού.

Δείτε το πρόγραμμα του «Μένουμε Αθήνα: 9,5 εβδομάδες στο Σχεδία Home» εδώ

Παγκόσμια Ημέρα Φεστιβάλ: Athens Coffee Festival

Coffee Festival © Unsplash / Ben Garratt
Coffee Festival © Unsplash / Ben Garratt

Το Athens Coffee Festival έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά events για την κουλτούρα του ποιοτικού καφέ. Μπορεί πέρσι να ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας, αλλά φέτος επιστρέφει στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2021. 

Εκτός από σημείο συνάντησης για τις επιχειρήσεις του κλάδου και σημαντικό φόρουμ ανταλλαγής ιδεών για τους επαγγελματίες της Καφεστίασης, το Athens Coffee Festival είναι μια μεγάλη γιορτή για τους λάτρεις του καφέ και τελεί υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού Specialty Coffee Association και για τη διοργάνωσή του συνεργάζεται με τον SCA Greece, θεσμικό εκπρόσωπό του στη χώρα μας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ