- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Το φετινό πρόγραμμα
Ανοίγει ξανά η Πειραιώς 260 - Συνολικά 80 παραγωγές
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Το φετινό πρόγραμμα για Ηρώδειο, Επίδαυρο και Πειραιώς 260
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παρουσίασε το πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2021. Το πρόγραμμα θα είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια από κάθε άλλη φορά, καθώς θα εκτείνεται από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, με 80 συνολικά παραγωγές στις οποίες θα συμμετέχει πλήθος Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες θα είναι, μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος Βρετανός μουσικός της τζαζ, Brian Eno, o σπουδαίος βιολονίστας, Jan Garbarek, o διάσημος Γερμανός σκηνοθέτης, Thomas Ostermeier, o διεθνούς φήμης μαέστρος, Zubin Meta, αλλά και οι δικοί μας Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λένα Πλάτωνος, Παύλος Παυλίδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Γιώργος Νανούρης κ.α., θα είναι το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου ανέφερε για το νέο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου:
«Μέσα μας η χαρά παλεύει με την ανησυχία για τις διαρκείς ανατροπές που φέρνει η πανδημία στη δουλειά και τις ζωές όλων μας. Είναι η δεύτερη χρονιά που λειτουργούμε υπό έκτακτες συνθήκες. Είναι η δεύτερη χρονιά που καταστρώνουμε πολλαπλά σχέδια διάσωσης των εκδηλώσεών μας. Και, φυσικά, η δεύτερη χρονιά που είμαστε αναγκασμένοι να αναγγείλουμε τα σχέδιά μας διαδικτυακά ‒ κάτι που μας στερεί όλη τη χαρά της επαφής και της γιορτινής, αισιόδοξης ατμόσφαιρας που δημιουργεί η συνάντηση όλων των καλλιτεχνών και των συνεργατών μας, μέσα στον ίδιο χώρο, για το μοίρασμα των εκπλήξεων που σας ετοιμάζουμε.
»Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι το Φεστιβάλ είναι το θερινό σπίτι χιλιάδων καλλιτεχνών και τεχνικών συντελεστών από το ελεύθερο Θέατρο, τον Χορό, τα Εικαστικά και τη Μουσική, που εργάζονται εδώ και μήνες για να παρουσιάσουν τα έργα τους στο κοινό, και βέβαια ότι το Φεστιβάλ είναι το σπίτι σχεδόν όλων των κρατικών καλλιτεχνικών οργανισμών. Γι’ αυτό, το πρόγραμμα φέτος δίνει έμφαση στην ελληνική δημιουργία. Ταυτόχρονα, περίπου χίλιοι ακόμα καλλιτέχνες και άλλοι συντελεστές από κορυφαίους θεσμούς της Ευρώπης και της Αμερικής έχουν προσκληθεί στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και εργάζονται πάνω σε νέες δημιουργίες και συμπαραγωγές, που ευελπιστούμε ότι οι συνθήκες θα μας επιτρέψουν να παρουσιάσουμε ζωντανά.
»Σπουδαίο το γεγονός ότι, όπως κάθε χρόνο, θεατές από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη αναμένουν να ανακοινώσουμε το πρόγραμμά μας, προκειμένου να οργανώσουν τα θερινά τους σχέδια και την επίσκεψή τους στην Αθήνα και την Επίδαυρο.
»Και τώρα; Τι κάνουμε τώρα; Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας, προσφέροντάς τον στο κοινό είτε με φυσική παρουσία είτε, αν χρειαστεί, διαδικτυακά. Με τις επιφυλάξεις που μας γεννά η συνθήκη, αλλά ταυτόχρονα με αμέριστη προσήλωση στην αποστολή μας, αλλάζουμε σχήμα στο Φεστιβάλ, ούτως ώστε να μας χωρέσει όλους και όλες. Με όλες τις παραγωγές που πέρυσι ματαιώθηκαν και μεταφέρθηκαν για φέτος. Όλες τις νέες δράσεις και τα σχέδια που με φροντίδα και ενθουσιασμό ετοιμάζαμε τόσον καιρό.
Με τη νέα εταιρική ταυτότητα, που σας παρουσιάσαμε πριν λίγες ημέρες, ανοίγουμε πανιά για νέα ταξίδια, ανανεωμένοι και γεμάτοι όρεξη. Αντλούμε έμπνευση από τη μακρόχρονη ιστορία του Φεστιβάλ και εξελισσόμαστε, οικοδομώντας μια σύγχρονη καλλιτεχνική ταυτότητα».
Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η έκθεση «Κιβωτός του λόγου. Τέχνη και γραφή» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας αναδεικνύει το έργο της γλύπτριας και ζωγράφου
Η προσωπικότητα του Κάμινγκς ήταν ιδιαίτερη
30 και πλέον χρόνια που γράφω για θέατρο προβάλλω καλλιτέχνες του θεάτρου και παραστάσεις κυρίως μικρών χώρων
Ο Άαρον Σόρκιν επιστρέφει στο Facebook δεκαέξι χρόνια μετά με μια αξιοπρεπή μεν ταινία, που δεν καταφέρνει όμως να ξεφύγει από τη μεγαλειώδη σκιά του προκατόχου της
Σε αρχιτεκτονική του Τσίλερ που θαυμάζουμε μέχρι σήμερα
Από τον Καζαντζίδη και τον Άκη Πάνου μέχρι τον Νικ Κέιβ και τους Μπιτλς, ένα βιβλίο γεμάτο μουσικές, αναμνήσεις και μικρές ιστορίες της ζωής
Η κωμικός και συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για τη ζωή πίσω από τα viral
Πώς ένας Κορεάτης οικονομολόγος μάς μαθαίνει να διαβάζουμε τον κόσμο μέσα από το φαγητό
Μια συζήτηση για τον έρωτα και την απώλεια με αφορμή το βιβλίο «Βαρύτητες» που μόλις κυκλοφόρησε
Η Ισπανίδα συγγραφέας και εικονογράφος μιλά στην Athens Voice με αφορμή την ελληνική έκδοση του παιδικού βιβλίου «Το Μεγάλο Τιγράκι» (εκδόσεις Key Books)
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
H ταινία του Aaron Sorkin για τις κοινωνικές συνέπειες των ψηφιακών δικτύων
Πώς τα παιδιά οργανώνουν την ανθρώπινη φιγούρα και πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να εξελίξουν τις σχεδιαστικές τους δεξιότητες.
Η πολυαναμενόμενη σειρά του Prime Video τοποθετείται 50 χρόνια μετά το «Blade Runner 2049»
Η κορυφαία τραγωδός Λυδία Κονιόρδου επιστρέφει σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της
Παραδέχεται παλαιότερη λογοκλοπή
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το νέο κινηματογραφικό reboot σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Η ηθοποιός ανέβηκε στο βήμα και εξήγησε γιατί αρνείται τη διάκριση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.