Εικαστικα

Στα Υστέρνια της Τήνου γίνεται το εικαστικό ZIG-ZAG festival

Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες θα βρεθούν για μια εβδομάδα σύγχρονου πολιτισμού στο παραδοσιακό χωριό της Τήνου

107302-212813.jpg
Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
zigzag-15.jpg

Το ZIG ZAG Festival στα Υστέρνια τον Ιούλιο είναι μια εβδομάδα σύγχρονου πολιτισμού στο παραδοσιακό χωριό της Τήνου

Η ευελιξία και η ευρηματικότητα των πολιτιστικών δρώμενων είναι η πιο ευχάριστη εξέλιξη του φετινού καλοκαιριού. Μαζί με τα κλασικά φεστιβάλ που προσαρμόστηκαν, προστέθηκαν υπαίθριες και εν πλω παραστάσεις, εκθέσεις σε κήπους και πάρκα, νέα φεστιβάλ σε πολλά νέα μέρη και νησιά της Ελλάδας, δημιουργώντας την αίσθηση της ροής της έκφρασης ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

zigzag-2.jpg
Υστέρνια

zigzag-4.jpg

Στα Υστέρνια της Τήνου, που αποκαλούνται και χωριό των καλλιτεχνών, παρουσιάζεται φέτος το ZIG-ZAG festival, ένα νέο φεστιβάλ εικαστικών τεχνών σε επιμέλεια Γιώργου Γεωργακόπουλου, Ελίνας Δάλλα, Φωτεινή Καπίρη και διοργάνωση CHEAPART και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού ΥΠΠΟΑ. Το φεστιβάλ προτείνει έναν νέο τρόπο προσέγγισης της τηνιακής ιστορίας, αλλά και τη δημιουργία σχέσης των κατοίκων και των επισκεπτών με το νησί, μέσα από την εξωστρέφεια των προγραμματισμένων καλλιτεχνικών εκθέσεων και εκδηλώσεων.

zigzag-17.jpg
Fiona Mouzakiti

zigzag-5.jpg

zigzag-18.jpg
Dimitris Kontodimos Vasilis Galanis

40 Έλληνες μαζί με διεθνείς καλλιτέχνες και μουσικούς σε διάλογο με τον τοπικό πολιτισμό θα βρεθούν στο Isternia Tinos ZIG ZAG Festival 2021 στο παραδοσιακό χωριό, που απέχει μόλις ελάχιστα από τον Πύργο γενέτειρα του Γιαννούλη Χαλεπά, για να παρουσιάσουν την έκθεση, «Έμψυχο Μάρμαρο/ living marble/ Beseelter Marmor», εγκαταστάσεις, γλυπτά, οπτικές παρεμβάσεις, μουσικές εκδηλώσεις σε κτίρια και στο δημόσιο χώρο στα Υστέρνια.

zigzag-16.jpg
Kleopatra Tsali

zigzag-15.jpg
Marion Fischer

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιωματική επίδειξη μαρμαροτεχνίας από τον Ονούφριο Δεσύπρη στο εργαστηριό του, μουσική performance, jazz, με τους Marc Vogel και Lukas Schiemer, performance κλασικής μουσικής από τον Πέτρο Χρηστίδη, καθώς και ξενάγηση «Η πορεία της πέτρας: Από το Νταμάρι στο Μουσείο» από το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και τέλος μια περιήγηση στην άγνωστη πλευρά των Υστερνίων από τον τον ιστορικό ερευνητή Κώστα Δανούση.

Για τους επισκέπτες που θα βρεθούν μεταξύ 19 και 25 Ιουλίου στην Τήνο, το ZIG ZAG Festival είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση με κέντρο τον πολιτισμό του ιδιαίτερο νησιού.

isternia-tinos-zig-zag-festival-flyer.jpg


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβαλ και το πλήρες πρόγραμμά του, εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ