- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ξεκινά ξανά τη λειτουργία του μετά την αναστολή της λόγω κορωνοϊού
Τα μουσεία άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους στο κοινό, μετά την αναστολή λειτουργίας τους, που έφερε ο κορωνοϊός. Με τις πρώτες εικόνες τους να έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν, γινόμαστε όλο και πιο ανυπόμονοι για το άνοιγμα και των υπόλοιπων χώρων.
Ένας από αυτούς είναι το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Από την Τετάρτη 17 Ιουνίου, θα έχουμε πάλι την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο νέο Μουσείο του Ιδρύματος. Εκεί συνεχίζουν να μάς περιμένουν τα σπάνια έργα της συλλογής τους, αλλά και οι δράσεις του γύρω από τον πολιτισμό.
Φυσικά, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Από το ξεκίνημα της λειτουργίας του τον Οκτώβριο του 2019, σε ένα διάστημα ούτε μισού χρόνου, ο αριθμός των επισκεπτών του άγγιξε τους 106.479 από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό το ποσοστό επισκεψιμότητας φέρει τον κίνδυνο συνωστισμού, τον οποίο το Ίδρυμα έχει φροντίσει να εξαλείψει. Πώς; Μεριμνώντας για την τήρηση των ασφαλών αποστάσεων και την ομαλή ροή των επισκεπτών και με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων προκαθορισμένου χρόνου επίσκεψης, μέσα από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.
Τα μέτρα του δεν σταματούν εκεί. Το Μουσείο διαθέτει κλιματισμό ανοικτού κυκλώματος στο εσωτερικό του, ενώ απολυμαίνεται και καθαρίζεται σχολαστικά και τακτικά, για την εξάλειψη πιθανών μικροβίων, ενώ τα εισιτήρια ακυρώνονται με ασφάλεια, ανέπαφα.
Το πρόγραμμα επαναφοράς του ωραρίου λειτουργίας του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή
Από 17/06/2020 έως και 30/07/2020:
Δευτέρα, Τρίτη κλειστά
Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 18.00
Πέμπτη & Παρασκευή 10.00 – 20.00
Από 01/08/2020 έως και 30/9/2020:
Δευτέρα κλειστά
Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 18.00
Πέμπτη & Παρασκευή 10.00 – 20.00
Το ανωτέρω ωράριο ενδέχεται να αναθεωρηθεί κατά την πορεία. Σε αυτή την περίπτωση, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση στον ιστότοπο goulandris.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (@BEGoulandrisFoundation στο Facebook και το Instagram).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η διεθνής εικαστικός μίλησε στην ATHENS VOICE λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσής στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
Το έργο εκτίθεται στο Λονδίνο και η αξία του εκτιμάται στα 160 εκατ. ευρώ
Ακτίνες Χ και υπέρυθρη φωτογράφιση αποκάλυψαν πρόσωπα και αντικείμενα που αφαίρεσε από το «Το Γεύμα» του 1873
Θα φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» έως και τις 30 Νοεμβρίου
Σώματα σαν αστικοί κήποι, ιατρικές και κυτταρικές εικόνες ως τοπία
Φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Γλυπτικής Giovanni Barracco
Ο Κ. ΒΗΤΑ μιλά για τον χρόνο, τη ζωγραφική και τη νέα του έκθεση
Το έργο του καλλιτέχνη εκτίθεται για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο
Το σπίτι ως συνθήκη προσωρινότητας και τόπο μεταμόρφωσης
Το «Πορτρέτο του κόμη-δούκα του Ολιβάρες» χρονολογείται περίπου στο 1626
Στην Παλαιά Βουλή, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ξετυλίγει τα 110 χρόνια που γέννησαν τη σύγχρονη πρωτεύουσα
Ο Θανάσης Χονδρός, η Αλεξάνδρα Κατσιάνη, η θεωρία «1 + 1 = 1» και ένας αποχαιρετισμός
Ο Έλληνας street artist τιμά την αεροδιαστημική κληρονομιά της πόλης του Τέξας
Η Upper Ankyle παρουσιάζει μια ομαδική έκθεση για τη μνήμη, τη μετάβαση και τον ασταθή χρόνο του παρόντος
Η τέχνη βγαίνει από τα όρια μιας γκαλερί και κυκλοφορεί μέσα στην πόλη
«Κάθε αντικείμενο που δημιουργεί κάποιος έχει διττή χρηστικότητα: στην καθημερινότητα και στην ψυχή»
Η Φθινοπωρινή Δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης της VERGOS Auctions πραγματοποιείται την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 18:00
Η μεγάλη, εντυπωσιακή και μαζί ποιητική έκθεση παρουσιάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Δέκα χρόνια μετά την πρώτη του έκθεση στην γκαλερί Δυο Χωριά, ο κορυφαίος Έλληνας εικαστικός επιστρέφει με τη δεύτερη ατομική του έκθεση «Βαθιά δραματική τέχνη» για να μας παρουσιάσει τον κόσμο του.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.