- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy: ξεκινά ο δεύτερος κύκλος
Όταν η περφόρμανς υλοποιείται από το κοινό, όταν οι καλλιτέχνες εμπνέονται από το συνάνθρωπο
Το project ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy στο χώρο της ps[υ ]art therapy gallery ανοίγει το δεύτερο κύκλο εργασιών:
Το project ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy συνεχίζει την πορεία του, φυσικά, στο χώρο της ps[υ ]art therapy gallery. Ο δεύτερος κύκλου εργασιών έχει για αντικείμενό του το εξής: όταν η περφόρμανς υλοποιείται από το κοινό, όταν οι καλλιτέχνες εμπνέονται από το συνάνθρωπο.
Διάλογος 2ος, Καλλιτέχνης - θεραπευτής | Θεραπευτής - καλλιτέχνης
Στις 13 Νοεμβρίου, η Εύη Αθανασίου προσκαλεί το κοινό σε μια ανάκληση βιωμάτων σχετικά με τις πρώτες συναισθηματικές εμπειρίες. Μέσα από τη σωματικότητα, να οδηγηθούμε σε μονοπάτια εσωτερικών ανακαλύψεων. Μια διερεύνηση από τη μάχη του μυαλού πάνω στο σώμα το οποίο μετατρέπετε σε ζωντανό τοτέμ. Στο απτό αυτό αντικείμενο θα εναποθέσουμε τις εσωτερικές μας αναζητήσεις.
Στις 15 Νοεμβρίου, η Στέλλα Κολυβοπούλου και η Έλενα Τονικίδη συναντώνται ξανἀ και παρουσιάζουν την Απο-Σύνδεση | Conversion oral. Μετά το soMA, to sunrise/ plastic paradise, το Soma and voices και την πολυετή συνεργασία τους, αυτή τη φορά εμπνέονται από τους στίχους και την ερμηνεία της Sadahzinia στο μουσικό κομμάτι «Η Φωνή» (outro/Maya Cut) και μας προσκαλούν να ανιχνεύσουμε μέσα από το διάλογο του εσωτερικού προσωπικού θεραπευτή τους την αναζήτηση του αρχικού ίχνους του ψυχισμού που έχει ο εσωτερικός καλλιτέχνης. Στρέφονται σε αυτόν και μας καλούν να πειραματιστούμε στο διάλογο αυτό.
Όλα εργαστήρια του πρότζεκτ είναι δωρέαν για τον πληθυσμό και οι συντελεστές των εργαστηρίων/έργου επιχειρούν με τη βιωματική επιτέλεση σε ένα «ξεχασμένο και ληφθέν». Επιδιώκουν ο νους να μην έχει δεσμό-εγκλωβισμό, καμία τέτοια συγγένεια, μόνο μέσω του συνειρμικού νόμου της καλλιτεχνικής γραφής το Άλλο και το Αλλού θα ανακαλέσουν την ομοιότητα. Μόνο με αυτό που θα παραχθεί από το καταγωγικό στοιχείο της τέχνης και του εν δυνάμει καλλιτέχνη που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Ένα «αδύνατο» να λεχθεί να περάσει στο πραγματικό Λόγο-Σώμα-Έκφραση-Δημιουργία.
Το πρόγραμμα
13 Νοεμβρίου, ώρα 18:00 - 20:00, Πεδίο βολής Ψ, Εύη Αθανασίου, εικαστικός
15 Νοεμβρίου, ώρα 17:00-21:00, Απο-Σύνδεση | Conversion oral
Αυτοσχεδιασμός / ιδέα, Στέλλα Κολυβοπούλου, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, dance movement therapist, εκπ. στη Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία https://www.facebook.com/stella.kolyvopoulou
Ιδέα/σχεδιασμός, Έλενα Τονικίδη, εικαστικός / art therapist
https://www.elenatonikidi.com/
Μουσική επένδυση - Kemencheridoo υβριδικό-πειραματικό όργανο, Νίκος Δημηνάκης, μουσικός
https://soundcloud.com/diminakis
Δημιουργία video, Πάνος Μπουντούρογλου, κινηματογραφιστής
Sadahzinia, Η Φωνή (outro/Maya Cut)
Μέγιστος αρ. ατόμων 15, Δηλώσεις συμμετοχής: ps.u.art.therapy.gallery@gmail.com. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Χώρος διεξαγωγής: Δημοκρίτου & Στρατιωτικού Συνδέσμου 23, Κολωνάκι
Τ.: 210 33 92 224 | e-mail: ps.u.art.therapy.gallery@gmail.com
Περισσότερα για το πρότζεκτ
Το πρότζεκτ ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η καινοτόμα δράση στοχεύει στη δύναμη της τέχνης ως ένα εργαλείο ανακούφισης, αγχολυτικής διαδικασίας και θεραπευτικής προσέγγισης στην κοινότητα. Ο εικαστικός διάλογος και η επιτέλεσή του [art as therapy ] να αποτελέσει ένα προσβάσιμο θεραπευτικό εργαλείο για όλους. Καλλιτέχνες, επαγγελματίες θεραπευτές σε ένα συλλογικό έργο επιτελούν/παρουσιάζουν εργαστήρια των πεδίων τους, θέατρο, χορός, μουσική, κινηματογράφος, εικαστικά και συναντιούνται στον κοινό τους τόπο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση «The end- Μια σπουδή στο άπειρο», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου
Από το Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι την Kourd, τη Roma Gallery και το Αγγέλων Βήμα
Μια έκθεση ζωγραφικής με τον άνθρωπο στον πυρήνα της, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη αποκαλύπτει το πιο επίμονο σύμβολο στο έργο του πατέρα της
Δέκα ξένες ζωγράφοι που ζουν και δημιουργούν στο νησί συναντιούνται στη Lumiere Gallery σε μια έκθεση αφιερωμένη στη δύναμη του χρώματος και της ταυτότητας.
Ο επιμελητής μιλά για τον εικαστικό και την έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Από το μεγάλο αφιέρωμα στην Έξοδο του Μεσολογγίου μέχρι τις πέτρινες κατασκευές του Τάκη Καβαλλιεράτου
«Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας συνάντησα «το Κυκλαδικό» και, για πρώτη φορά, έκλαψα δημόσια. Σε όσους με ρώτησαν γιατί κλαίω, απάντησα: βρήκα τον δρόμο για το σπίτι»
Η στρατοσφαιρική πορεία του και η αντιπαλότητα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι
Μεταξύ των γνωστών έργων της ήταν εκθέσεις που διερευνούσαν την «Ostalgie»
Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης που ανανέωσε την ελληνική κεραμική επανέρχεται στο προσκήνιο 40 χρόνια μετά τον θάνατό του
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ξεκινά ένα μεγάλο πρότζεκτ με τον τίτλο «C'est ma place», που θα διαρκέσει έναν χρόνο και θα φιλοξενήσει γύρω στους 20 καλλιτέχνες
45 χρόνια Νέα Υόρκη, μια νέα αρχή στην Αθήνα
Μέσω του 13ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ζωγραφικής καλεί παιδιά και εφήβους 4–18 ετών να φανταστούν το μουσείο του αύριο
Από το «Revisited encounters» του Νίκου Χρυσικάκη μέχρι την «... αγωνία της ύπαρξης» του Θοδωρή Ρουσόπουλου
Επιμέλεια έκθεσης Άννα Καφέτση
«Θαυμάζω κάθε άνθρωπο που ασχολείται με την τέχνη, σε οποιαδήποτε μορφή και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα μπορεί να έχει»
Παρουσιάζει μια πιο σύνθετη εικόνα της ιστορίας τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.