Εικαστικα

ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy

Η τέχνη ως εργαλείο ανακούφισης, αγχολυτικής διαδικασίας και θεραπευτικής προσέγγισης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
enstizo_2.jpg

Ένα εργαστήριο με δωρεάν συμμετοχή πραγματοποιείται στο χώρο της ps[υ ]art therapy gallery. Θέμα του, η τέχνη ως θεραπευτικό εργαλείο για όλους.

Με τη διεθνή καλλιτέχνιδα Αλίκη Κρικίδη ανοίγει την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου το project: ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy στο χώρο της ps[υ ]art therapy gallery– μέρος των πρότζεκτ του φορέα Ψυχολογία-Τέχνη- και που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η καινοτόμα δράση στοχεύει στη δύναμη της τέχνης, ως ένα εργαλείο ανακούφισης, αγχολυτικής διαδικασίας και θεραπευτικής προσέγγισης στην κοινότητα. Ο εικαστικός διάλογος και η επιτέλεση του [art as therapy] να αποτελέσει ένα προσβάσιμο θεραπευτικό εργαλείο για όλους.

Καλλιτέχνες, επαγγελματίες θεραπευτές σε ένα συλλογικό έργο θα επιτελέσουν/παρουσιάσουν εργαστήρια των πεδίων τους, θέατρο, χορός, μουσική, κινηματογράφος, εικαστικά και θα συναντηθούν στο κοινό τους Τόπο.

Τα εργαστήρια είναι Δωρέαν για τον πληθυσμό και οι συντελεστές των εργαστηρίων/έργου επιχειρούν με τη βιωματική επιτέλεση σ' ένα «ξεχασμένο και ληφθέν». Επιδιώκουν ο νους να μην έχει δεσμό-εγκλωβισμό, καμία τέτοια συγγένεια, μόνο μέσω του συνειρμικού νόμου της καλλιτεχνικής γραφής το Άλλο και το Αλλού θα ανακαλέσουν την ομοιότητα. Μόνο με αυτό που θα παραχθεί από το καταγωγικό στοιχείο της τέχνης και του εν δυνάμει καλλιτέχνη που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Ένα "αδύνατο"να λεχθεί να περάσει στο πραγματικό Λόγο-Σώμα-Έκφραση-Δημιουργία.

ΕΝστίζω _ α√α laboratory _art as therapy
Από 24 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου, στο χώρο της ps[υ ]art therapy gallery

1η συνάντηση: Close-Ups_Ιστορίες αφής _Αλίκη Κρικίδη
Αρχικές ασκήσεις για την αφύπνιση στο εσωτερικό των αισθήσεων. Περιπλάνηση στο περίπλοκο και πολυμορφικό απρόοπτο του χρόνου. Απόπειρες καταβύθισης στο ουσιώδες και στο σπλαχνικό. Πιθανή ολίσθηση στο βραχώδες του περιβάλλοντος και στις αντιφάσεις του εσωτερικού σώματος.Το αληθινό όπως το κατασκευάζει το βλέμμα. Έχοντας συνείδηση του εύθραυστου κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης του πειραματισμού. Η ακινησία του χρόνου.

Let me Feel You/ Portrait - Self - Portrait - Queer Face, 2. Secrets and Worries/ Συμβολική γραμμή. Επανασκόπηση τόπου και περιεχομένου

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, 18:00 - 20:00
Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, 18:00 - 20:00
Σάββατο 26 Οκτωβρίου, 12:00 - 14:00

Συμμετοχή στα εργαστήρια Δωρεάν
Μέγιστος αρ. ατόμων 12 [ανά ημέρα]
Δηλώσεις συμμετοχής : ps.u.art.therapy.gallery@gmail.com
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής
Χώρος διεξαγωγής: Δημοκρίτου &Στρατιωτικού Συνδέσμου 23, Κολωνάκι
Τ.: 210 33 92 224 | e-mail: ps.u.art.therapy.gallery@gmail.com 

enstizo_2.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ