Εικαστικα

Δείτε τα προϊόντα του online καταστήματος του Banksy

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε στην αγορά ενός νέου πλοίου διάσωσης για τους μετανάστες

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
banksy_shop_1_main.jpg

Ο Βρετανός street artist Bansky ανοίγει online shop με μία σειρά από προϊόντα σε περιορισμένα κομμάτια με τα έσοδα να πηγαίνουν στην αγορά πλοίου για τους μετανάστες

Ακόμα και ένας Bansky έχει θέματα με την παράνομη κυκλοφορία «μαϊμού» προϊόντων. Πριν λίγο διάστημα είχαμε γράψει σχετικά με το άνοιγμα ενός pop-up καταστήματος στο νότιο Λονδίνο, με πολλά έργα του μυστηριώδη Βρετανού street artist να βρίσκονται στη βιτρίνα. Αυτό σαν μία αντίδραση για την ευρεία κυκλοφορία παράνομων προϊόντων από διάφορες εταιρίες (από ευχετήριες κάρτες μέχρι φτηνά μπλουζάκια και … κουρτίνες μπάνιου), χωρίς τη συναίνεσή του. Φαίνεται, πως όταν προσπαθείς να παίξεις με τους δικούς σου κανόνες, δεν είναι τα πάντα ρόδινα.

banksy_babymobile.jpg
Banksy™ Baby Mobile

Πριν λίγες ώρες ο ίδιος ανακοίνωσε επίσημα και το launch του online shop που θα συνοδεύει το φυσικό κατάστημα, καθώς και τι έργα θα βγουν προς πώληση και τις τιμές τους. Μερικά παραδείγματα βλέπουμε εδώ. Όλα τα έσοδα θα πάνε για την αγορά ενός νέου πλοίου διάσωσης για τους μετανάστες, για αυτούς που βιάστηκαν να σκεφτούν κάτι άλλο.

banksy_mat.jpg
Banksy™ Welcome Mat

Το ενδιαφέρον είναι τόσο τεράστιο που πρέπει πρώτα να κάνεις register, να διαλέξεις τι προϊόν θέλεις να αγοράσεις (φυσικά μόνο ένα προϊόν μπορείς να αγοράσεις), να απαντήσεις σε κάτι ερωτήσεις και να περιμένεις μέχρι τις 28 Οκτωβρίου να δεις αν είσαι ο τυχερός!

Το online shop ονομάζεται Gross Domestic Product και μπορείς να περιηγηθείς εδώ

banksy_discoball.jpg
Banksy™ Met ball

banksy_banksquiat.jpg
Banksy™ Banksquiat

banksy_vest.jpg
Banksy™ Vest

banksy_truck.jpg
Banksy™ Early Learning Counting Set

banksy_shred_tee_2.jpg
Banksy™ Shredded Tee

banksy_tagged_tee_3.jpg
Banksy™ Tagged tee

banksy_tony.jpg
Banksy™ Rug

banksy_clock.jpg
Banksy™ Clock

banksy_drones.jpg
Banksy™ Duck & Cover

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ