Εικαστικα

Είστε έτοιμοι για το Animasyros 11 powered by Onassis Culture;

Μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις παγκοσμίως για την τέχνη της εμψύχωσης, επιστρέφει στο νησί της Σύρου με πλούσιο πρόγραμμα

357830-741365.jpg
Φιλίππα Δημητριάδη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
seder-masochism1.png
Seder-Masochism

Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων από όλο τον κόσμο, τέσσερα διαγωνιστικά τμήματα, πέντε πανοράματα, ειδικά αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, pitching forum, εκθέσεις και πάρτι. Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων powered by Onassis Culture είναι προ των πυλών!

Επιστρέφει στο πανέμορφο νησί της Σύρου για 11 χρονιά  από τις 26 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2018,  παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα με περισσότερες από 200 ταινίες από και για όλο τον κόσμο, πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, μοναδικές εκθέσεις αλλά και πάρτι, αναδεικνύοντας για ακόμα μία χρονιά το συναρπαστικό κόσμο της παγκόσμιας animation σκηνής.

thebreadwinner0.jpg
The Bread Winner

Κεντρική θεματική του φεστιβάλ φέτος «τα παιδιά». Το πρόγραμμα ανοίγεται στις μικρότερες ηλικίες, εγκαινιάζοντας νέες ενότητες για το μαθητικό κοινό. Οι παιδικές ταινίες έχουν ξεχωριστή θέση και στο διαγωνιστικό τμήμα "Τηλεοπτικές Σειρές & Κατά Παραγγελία ταινίες", αφού το μεγαλύτερο κομμάτι του  αφορά σε υλικό για ανηλίκους. Θα προβληθούν επίσης ταινίες από τους animator του μέλλοντος: πολύ μικρού μήκους δημιουργίες από μαθητές σχολείων της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με τίτλο “School Life: Ταινίες animation με θέμα το σχολικό περιβάλλον & την εκπαίδευση”.

harvie_and_the_magic_museum3.png
Harvie and the magic museum

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει με το μουσικό παραμύθι της Λένας Πλάτωνος «Το αηδόνι του αυτοκράτορα», σε animation της Ειρήνης Βιανέλλη, εγκαινιάζοντας την πέμπτη συνεχή χρονιά συνεργασίας του Animasyros με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Το κοινό θα έχει την μοναδική ευκαιρία να το παρακολουθήσει για πρώτη φορά σε ένα special preview αποκλειστικά στο Φεστιβάλ, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του στην ΕΛΣ.

Ως ταινία έναρξης επιλέχθηκε το πολυαναμενόμενο, υποψήφιο για Όσκαρ, “The Breadwinner” της Nora Twomey, σε παραγωγή της Angelina Jolie, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι  το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιέχει και μία σειρά LGBTQI+ ταινιών, μια ενότητα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Athens Pride. Οι ταινίες θίγουν διάφορα θέματα της queer κοινότητας, ενώ από το Animasyos 11 δεν θα μπορούσε να λείπει και η παιδική ματιά πάνω στο θέμα. 

gatta1.jpg
Cinderella the Cat

Η ναυαρχίδα του φετινού προγράμματος, όπως και σε κάθε έκδοση του Animasyros, είναι το διαγωνιστικό του τμήμα. Έχοντας λάβει 2.547 συμμετοχές – αριθμός ρεκόρ - επιλέχθηκαν 26 ταινίες κάθε μία ένα ξεχωριστό διαμάντι. Παράλληλα το Φοιτητικό Διαγωνιστικό Τμήμα του Animasyros 11, αποδεικνύει ότι το μέλλον του animation είναι στα καλύτερα χέρια.

Ανάμεσα στις πλούσιες δράσεις του φεστιβάλ είναι και οι προβολές ταινιών animation μεγάλου μήκους τεσσάρων τιμώμενων χωρών, Ισραήλ – Αλβανία – Ταϊβάν – Ιράν και το ειδικό αφιέρωμα Onasseas – The Salty Stories σε συνεργασία με το Onassis Culture, με θέμα το ρόλο της θάλασσας σε σημαντικές στιγμές της ζωής του ανθρώπου μέσα από 11 ξεχωριστές ταινίες μικρού μήκους, που παρουσιάστηκε στην πρώτη Athens Animation Agora και θα ταξιδέψει στη Σύρο.

seder-masochism1.png
Seder-Masochism

Επιπρόσθετα το σταθερά πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Animasyros περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έξι εκπαιδευτικά εργαστήρια ανιμέισον που απευθύνονται σε άτομα Τρίτης Ηλικίας, ΑμεΑ, παιδιά, εφήβους και νέους επαγγελματίες, καθώς και σε όλη την οικογένεια, υπό το συντονισμό διακεκριμένων animators-εκπαιδευτικών κινουμένων σχεδίων από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ιnfo: Animasyros 11 Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Powered by Onassis Culture, 26 – 30/ 09, Σύρος, περισσότερα αναφορικά με το πρόγραμμα καθώς και τις δράσεις του φεστιβάλ στο animasyros.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ