- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γκράφιτι του Bansky είναι το αγαπημένο έργο τέχνης των Βρετανών
Και τα έργα που ακολουθούν αυτό του εμβληματικού καλλιτέχνη
Το γκράφιτι του διάσημου καλλιτέχνη του δρόμου Banksy το οποίο δείχνει ένα μικρό κορίτσι την ώρα που αφήνει ελεύθερο ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς, αναδείχθηκε το έργο τέχνης που προτιμούν περισσότερο οι Βρετανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και διεξήχθη σε δείγμα 2.000 ερωτηθέντων.
«Το κοριτσάκι με το μπαλόνι» που ο βρετανός καλλιτέχνης αποτύπωσε με στένσιλ πάνω στην πρόσοψη ενός καταστήματος στο Σόρντιτς, μια συνοικία του ανατολικού Λονδίνου, το 2002, ήρθε πρώτο στην κατάταξη ανάμεσα στα 20 καλύτερα βρετανικά έργα τέχνης. Το γκράφιτι αφαιρέθηκε από τον τοίχο του μαγαζιού και πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2014 αντί 500.000 στερλινών (σχεδόν 560.000 ευρώ).
Η ελαιογραφία «Το κάρο του σανού» του Τζον Κόνσταμπλ (1821) κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ ακολουθεί τρίτος ο πίνακας "The Singing Butler" (1992) του Τζακ Βετριάνο. Το λάδι σε καμβά "Τhe Fighting Temeraire" (1839) του Τζόζεφ Μάλορντ Ουίλιαμ Τέρνερ, που παρουσιάζει ένα πολεμικό πλοίο που ρυμουλκείται στον Τάμεση, έρχεται τέταρτο στις προτιμήσεις των Βρετανών.
Τρία εξώφυλλα δίσκων περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα 20 καλύτερα βρετανικά έργα τέχνης: αυτό του δίσκου "Sgt Pepper" των Beatles του εικαστικού Πίτερ Μπλέικ, αυτό του "Dark Side of the Moon" των Pink Floyd που σχεδίασαν η ομάδα τέχνης Hipgnosis και ο Τζoρτζ Χάρντι και το εξώφυλλο του "Never Mind the Bollocks" των Sex Pistols που φιλοτέχνησε ο Τζέιμι Ριντ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πιο χαρακτηριστικά έργα από τις δύο πιο πρόσφατες εκθέσεις του στη χώρα μας, όπου εντοπίσαμε στοιχεία «ελληνικότητας».
Ο διάσημος Ελληνο-αμερικανός καλλιτέχνης μιλά για τη σειρά «Portraits», την τεχνική superdots, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με τη μαγειρική
Προσεγγίζοντας την «κοσμογονία» όχι μόνο ως μυθολογική αρχή, αλλά ως σύγχρονη εμπειρία
Το νέο πρότζεκτ καλύπτει τουλάχιστον 15 διαφορετικά κινήματα της ιστορίας της τέχνης
Στη δημοπρασία που οργάνωσε ο Τζον Όλιβερ για την ενίσχυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Έργα του βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας
Το φετινό Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων έχει τίτλο Βιο-Φωταύγεια (Bio-Lumina)
Μιλήσαμε με τον καλλιτέχνη για τη νέα έκθεσή του στην Ελλάδα, με τίτλο «The Athens algorithm»
Από την αναδρομική του Κυριάκου Μορταράκου και τη μεγάλη έκθεση του Δημήτρη Σεβαστάκη στις επιζωγραφισμένες φωτογραφίες του Κώστα Λάκη και τους καλλιτεχνικούς αλγόριθμους του Τσαρλς Σάντισον
Ο πολιτισμός ως βιώσιμη αξία για την πόλη και τα κτίριά της
Η ταυτοποίηση τέτοιων έργων είναι δύσκολη
Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Κοσκινά
Μιλήσαμε με τον εικαστικό με αφορμή την έκθεσή του «ΣημeioN 37º/ 23º» στο Sympan στον Πειραιά
Μιλήσαμε με τον ζωγράφο και καθηγητή με αφορμή την έκθεσή του «Ο λόγος και ο τόπος» στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Μία εορταστική συνάντηση τέχνης για συλλέκτες και νέους φιλότεχνους που ανακαλύπτουν τον κόσμο των δημοπρασιών.
Η ζωγραφική του κινείται ανάμεσα στο άμορφο και το αναγνωρίσιμο, εκεί όπου το χρώμα αποφασίζει μόνο του να γίνει μορφή
Με αντικείμενα από τον προσωπικό και καλλιτεχνικό του βίο, η έκθεση αποτελεί must για κάθε λάτρη του Αυστραλού καλλιτέχνη
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την έκθεση «Ιδανική συνθήκη» στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας σε Κourd, 47 Cycles, Αντωνοπούλου και CAN
Καλλιτέχνιδες που αρνήθηκαν να μείνουν αόρατες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.