Εικαστικα

«Νερό» στη Σάμο

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας από τη φωτογραφική ομάδα ΦΩΤ.Ο.Σ. 

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
365243-755108.jpg

Τον Νοέμβριο του 2013, από μια παρέα Σαμιωτών που ένιωθαν την ανάγκη να μοιραστούν την αγάπη τους για τη φωτογραφία, δημιουργήθηκε η Φωτογραφική Ομάδα Σάμου. Έχοντας δημιουργήσει το σωματείο ΦΩΤ.Ο.Σ., έκαναν διάφορες εκθέσεις με θέματα όπως «Colours», «Άνθρωποι-People» , «Η Ελλάδα μας» στη Σάμο και την Αθήνα. Για φέτος από 28 Ιουλίου - 2 Αυγούστου 2017 ετοιμάζουν τη 2η ετήσια έκθεση φωτογραφίας τη με τίτλο «Νερό - Water», στον υπαίθριο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής και Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σάμου.

Το νερό είναι κομμάτι του εαυτού μας και της φύσης που συνδέει, μεταφέρει πληροφορίες, δίνει ζωή. Όλοι οι πολιτισμοί δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν εκεί που υπάρχει νερό. Έχει την ικανότητα να ξεπερνάει τα εμπόδια, να συνεχίζει την πορεία του. Έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό το υγρό στοιχείο και το πώς αυτό συνδέεται με τον ανθρώπινο κόσμο των συναισθημάτων, η έκθεση αυτή έχει στόχο να τονίσει την αξία του στην καθημερινότητά μας και στην διατήρηση της ζωής, και να χαρτογραφήσει την προσωπική και ιδιαίτερη σχέση που έχει ο καθένας μαζί του. Αυτό το καταφέρνει ο φακός μέσα από την διαφορετικότητα της ματιάς και τη ρευστότητα της προσωπικής έκφρασης του κάθε καλλιτέχνη. Αφού λοιπόν το νερό συνδέει και μεταφέρει μηνύματα και πληροφορίες, ίσως η έκθεση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα για περισσότερη σύνδεση, επαφή, ενσυναίσθηση, ροή κι επικοινωνία μεταξύ μας.

Το Σωματείο ΦΩΤ.Ο.Σ. έχει ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων σχετικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία. Οι συναντήσεις  πραγματοποιούνται κάθε 15 μέρες (στο διάστημα Οκτωβρίου-Ιουνίου) και κατά τη διάρκειά τους γίνονται εισηγήσεις με θέμα τη θεωρία και την τεχνική της φωτογραφίας.

Συμμετέχοντες: Αγγελική Σπύρου, Αγγελίνα Κανελλοπούλου, Άγης Φερεντίνος, Αλέξανδρος Καρπαθίου, Αμαρυλλίς Αμοργιανού, Άνθη Παπαχριστοδούλου, Άννα Λεονταρίδου, Άννα Νεοφύτου, Βαγγέλης Λεοντίδης, Γιώργος Τζουραμάνης, Γιάννης Πατρώνης, Γιώργος Τσολακάκης, Γιώργος Χαραλαμπάκης, Δημήτρης Καρράς, Δημήτρης Παυλής, Ειρήνη Γερογλή, Ειρήνη Καπέλλου, Ελεάννα Κωνσταντάκη, Ελευθερία Καρύδα, Ηλιάνα Τσακουμάκη, Ηρώ Παυλιδάκη, Ιωάννης Αποστόλου, Ιωάννης Δούζης,  Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, Κώστας Βέβας, Μανουέλα Χριστοδουλάκη, Μανώλης Θράβαλος, Μανώλης Μόττος, Μανώλης Νεοφώτιστος, Μαρία Κασσιτά, Μιχάλης Σβαρνιάς, Νίκος Αγγελής, Νίκος Τσούλος, Νίκος Τσουμάκης, Νίκος Χουσάς, Παναγιώτης Μαχαίρας, Σάρα Λυμπέρη, Σοφία Τσουμάκη, Σταματία Καρύδα, Στέλιος Δεμερτζής, Τάσος Σαραντίδης, Χρήστος Βασιλειάς, Xρυσόστομος Γαλαθρής

Info: «Νερό - Water». Διάρκεια: 28 Ιουλίου - 2 Αυγούστου 2017. Ωράριο: Καθημερινά 20.00-23.00. Είσοδος ελεύθερη. Προαύλιος χώρος Βιβλιοθήκης Σάμου. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο Facebook της Φωτογραφικής Ομάδας Σάμου 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ