Εικαστικα

Οι Έλληνες εικαστικοί βγαίνουν εξωτερικό

Όλο και πιο συχνά! 

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36192-78710.jpg

Λος Άντζελες, Κίνα, Βρυξέλλες, Λονδίνο- όλα και πιο συχνά φτάνουν στο inbox μας ειδήσεις για εκθέσεις Ελλήνων καλλιτέχνων σε γκαλερί και ιδρύματα του εξωτερικού.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο ταλαντούχος street artist Αλέξανδρος Βασμουλάκης- έδειξε τις χαρακτηριστικές φιγούρες- πορτραίτα του στη γκαλερί Le Basse Projects στο LA. Όμορφα, πληθωρικά γελαστά κορίτσια σε ροζ φόντα και τοπία βουτηγμένα στα χρώματα της άνοιξης συστήθηκαν με το αμερικάνικο φιλότεχνο κοινό. Μάλιστα, με αφορμή την έκθεση του εκεί ο Αλέξανδρος μας έστειλε κι ένα mail με τις εντυπώσεις του: «Οι γκαλερί στο LA δουλεύουν όπως όλες οι υπόλοιπες. Πολύς κόσμος στα εγκαίνια και μετά δεν πατάει ψυχή! Π.χ στο Culver city, στη γειτονιά του L A που είναι μαζεμένες οι καλύτερες γκαλερί σπανίως βλέπεις αρκετούς επισκέπτες τις ημέρες που δεν έχει εγκαίνια Το LACMA πάντως το βρήκα πάντα γεμάτο και με επισκέπτες παντός είδους! Αυτό ίσως δείχνει πως ο κόσμος για να ξεκουνηθεί και να πάει να δει τέχνη πρέπει να του δείχνεις πράγμα μπόλικο και μαζεμένο σε ένα σημείο, κάτι σαν Μall τέχνης ας πούμε. Κι αυτό ισχύει για όλες τις γκαλερί όχι μόνο για το LA»

image

 Τον ίδιο μήνα η γνωστή Ελληνίδα ζωγράφος Μαρία Κτιστοπούλου παρουσίαζε τα νέα έργα της στις Βρυξέλλες στη γκαλερί Theorema. Οι μεγάλοι, εντυπωσιακοί πίνακες απεικόνιζαν ωποροφόρα κι αειθαλή δέντρα δοσμένα με τη γνωστή ρεαλιστική παραστατικότητα – σήμα κατατεθέν της ζωγράφου.

n

n

Παράλληλα, μετά τις ατομικές του εκθέσεις στα μεγαλύτερα μουσεία της Κίνας ο σημαντικός ζωγράφος Κωστής Γεωργίου συνέχισε τον περασμένο μήνα με μια έκθεση με έργα ζωγραφικής και γλυπττά στο Σικάγo και την γκαλερί Hilton Asmus Contemporary. Η τουρ στο εξωτερικό περιλαμβάνει ακόμα μια μεγάλη αναδρομική έκθεση τον Μάιο του 2013 στο «Fondation D' Uccle» στις Βρυξέλλες ( με τη λήξη τηε θα μεταφερθεί στο «Musee Villa Beatrix» στη Γαλλία).

 n

n

Τέλος, στις 15 Απριλίου η αγαπημένη μας ζωγράφος Μαρία Φιλοπούλου θα απρουσιάσει έργα της σε μια εκθεση με τίτλο «Το ένστικτο του νερού» στην Belgravia Gallery στο κέντρο του Λονδίνου. Τα νέα της έργα είναι όπως πάντα γεμάτα ευδαιμονία. Λουόμενοι βουτούν σε θάλασσες και σε βάθρες από καταρράκτες, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή. Για πρώτη φορά η ζωγράφος θα παρουσιάσει και γυμνά μεγάλων διαστάσεων, εστιάζοντας στην ανθρώπινη φιγούρα ως κεντρικό στοιχείο. Πάντως, τα ηλιοβασιλέματα από την Ύδρα, οι υποθαλάσσιες σπηλιές στη Μήλο κι οι παραλίες στη Σέριφο που βρίσκουν θέση στα έργα της κάνουν αναμφίβολα την καλύτερη διαφήμιση της χώρας μας (άνετα τους φανταζόμαστε να πρωταγωνιστούν σε καμπάνια του ΕΟΤ)

n

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ