- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ένα εικαστικό παιδικό εργαστήρι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Υποδέχεται μικρούς και μεγάλους εξερευνητές
Το Φουαγιέ του ισογείου του Μεγάρου Mουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους εξερευνητές έως τις 10 Μαρτίου 2013. Το όνομά του, Blobterre (Μπλομπτέρ) και δημιουργός του η διάσημη Γαλλίδα designer Ματαλί Κρασσέ(Matali Crasset), που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία αυτή την πρωτότυπη εικαστική της εγκατάσταση, η οποία απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών, στο Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων (ατομικών, ομαδικών ή σχολικών) του κοινού στο Μέγαρο, εξειδικευμένο εκπαιδευμένο προσωπικό θα ξεναγεί τους νεαρούς περιηγητές στο θαυμαστό κόσμο της Ματαλί Κρασσέ. Το πρόγραμμα διαρκεί μιάμιση ώρα και η επίσκεψη στο εργαστήρι (είτε πρόκειται για μεμονωμένα παιδιά είτε για σχολεία) γίνεται μόνο σε γκρουπ το πολύ των 30 ατόμων.

Η Ματαλί Κρασέ προσκαλεί τα παιδιά σε ένα βιωματικό εκπαιδευτικό παιχνίδι αφιερωμένο στο πνεύμα της εξερεύνησης, της δημιουργίας και της φαντασίας. Στο σύμπαν του Blobterre η αίσθηση του χρόνου είναι διαφορετική. Άλλωστε τα πάντα, εκεί, λειτουργούν διαφορετικά. Αυτό το τόσο ξεχωριστό σύμπαν είναι γεμάτο ασυνήθιστα σχήματα, χρώματα, μυρωδιές και ήχους, που σκοπό έχουν να παρασύρουν τα παιδιά μακριά από την καθημερινότητά τους.
Ο περιβάλλων χώρος είναι υβριδικός, τεχνητός αλλά ταυτόχρονα πρωτόγονος. Ωστόσο, ενώ βασίζεται σε οργανικές φόρμες και σχήματα, παραμένει μακριά από το βιολογικό του εαυτό. Τα παιδιά καλούνται να περιπλανηθούν μέσα σε αυτόν και, αφού τον εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις, να φανταστούν και να προτείνουν διαφορετικά σενάρια ζωής για τον τόπο αυτό.
Στο τέλος, όμως, οι μικροί επισκέπτες της φανταστικής βιόσφαιρας της Ματαλί Κρασσέ αντιλαμβάνονται ότι, για να μπορέσουν να ζήσουν σ’ αυτό τον τόσο ιδιαίτερο κόσμο και να συμβιώσουν με τα φυτά και τα άλλα πλάσματά του, πρέπει να τον κατανοήσουν και να τον σεβαστούν.
Info: Είσοδος €3 Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00-18:30 Σάββατο & Κυριακή 10:00-11:30, 12:00-13:30, 15:00-16:30, 17:00-18:30 Πληροφορίες και κρατήσεις: στα Εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Τηλ.: 210 7282333 www.megaron.gr
Σχολεία: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-11:30, 12:00-13:30 Αιτήσεις Συμμετοχής: exhibitions@megaron.gr ή στο fax: 210 7228558 Πληροφορίες στα τηλ.: 210 7282348, 210 7282363 (10:00-13:00, Δευτέρα έως Παρασκευή) Κόστος σχολικής επίσκεψης: €60 ανά ομάδα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το «Διπλό πορτραίτο» του Βλάση Φρυσίρα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού μέχρι το «Nice to meet you again» της Uman στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
Η διεθνής εικαστικός μίλησε στην ATHENS VOICE λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσής της στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
Το έργο εκτίθεται στο Λονδίνο και η αξία του εκτιμάται στα 160 εκατ. ευρώ
Ακτίνες Χ και υπέρυθρη φωτογράφιση αποκάλυψαν πρόσωπα και αντικείμενα που αφαίρεσε από το «Το Γεύμα» του 1873
Θα φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» έως και τις 30 Νοεμβρίου
Σώματα σαν αστικοί κήποι, ιατρικές και κυτταρικές εικόνες ως τοπία
Φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Γλυπτικής Giovanni Barracco
Ο Κ. ΒΗΤΑ μιλά για τον χρόνο, τη ζωγραφική και τη νέα του έκθεση
Το έργο του καλλιτέχνη εκτίθεται για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο
Το σπίτι ως συνθήκη προσωρινότητας και τόπο μεταμόρφωσης
Το «Πορτρέτο του κόμη-δούκα του Ολιβάρες» χρονολογείται περίπου στο 1626
Στην Παλαιά Βουλή, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ξετυλίγει τα 110 χρόνια που γέννησαν τη σύγχρονη πρωτεύουσα
Ο Θανάσης Χονδρός, η Αλεξάνδρα Κατσιάνη, η θεωρία «1 + 1 = 1» και ένας αποχαιρετισμός
Ο Έλληνας street artist τιμά την αεροδιαστημική κληρονομιά της πόλης του Τέξας
Η Upper Ankyle παρουσιάζει μια ομαδική έκθεση για τη μνήμη, τη μετάβαση και τον ασταθή χρόνο του παρόντος
Η τέχνη βγαίνει από τα όρια μιας γκαλερί και κυκλοφορεί μέσα στην πόλη
«Κάθε αντικείμενο που δημιουργεί κάποιος έχει διττή χρηστικότητα: στην καθημερινότητα και στην ψυχή»
Η Φθινοπωρινή Δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης της VERGOS Auctions πραγματοποιείται την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 18:00
Η μεγάλη, εντυπωσιακή και μαζί ποιητική έκθεση παρουσιάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.